Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii Graiul Salajului : Fiscul someaza romanii…

Graiul Salajului : Fiscul someaza romanii…

136
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fiscul someaza romanii care muncesc in strainatate sa isi declare veniturile

ANAF a facut o serie de precizari cu privire la stabilirea rezidentei fiscale si declararea veniturilor din strainatate, amintind ca obligativitatea depunerii chestionarului se refera la romanii care muncesc in strainatate mai mult de 6 luni pe an.„Reamintim contribuabililor ca persoanele fizice care pleaca din tara pentru o perioada sau mai multe perioade de sedere in strainatate care depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, au obligatia completarii si depunerii formularului “Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la plecarea din Romania”.
De asemenea, persoanele fizice sosite in Romania care au o sedere in statul roman pe o perioada sau mai multe perioade care depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive au obligatia completarii formularului “Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la sosirea in Romania”, a informat ANAF.
Urmare a depunerii chestionarelor, organul fiscal analizeaza situatia concreta a persoanei fizice, luand in considerare prevederile conventiei de evitare a dublei impuneri sau prevederile Codului fiscal, dupa caz, precum si documentatia prezentata de contribuabili in vederea stabilirii rezidentei fiscale. in ceea ce priveste documentele justificative, Fiscul mentioneaza ca organul fiscal poate solicita si alte documente pe care le considera relevante pentru stabilirea rezidentei fiscale.
Documentele justificative trebuie depuse in limba romana, avand in vedere ca limba oficiala in administratia fiscala din Romania este limba romana, astfel ca orice document sau inscris care se prezinta Agentiei fiscale trebuie sa fie insotite de traduceri in limba romana certificate de traducatori autorizati.

Amenzi pentru cei care
nu se conformeaza

Fiscul someaza romanii care muncesc in strainatate sa isi declare veniturile

Referitor la declararea veniturilor din strainatate, ANAF precizeaza ca realizeaza schimb reciproc de informatii cu diverse state.
„Avand in vedere cele mai sus mentionate, invitam contribuabilii care primesc solicitari de a se prezenta la organele fiscale de a da curs acestora si de a clarifica aspectele ce le sunt comunicate, pentru a evita dubla impunere si a stabili statul care are dreptul de impunere a veniturilor realizate, conform prevederilor conventiilor de evitare a dublei impuneri si a Codului fiscal.
in cazul neprezentarii contribuabililor la organul fiscal, pentru clarificarea situatiei fiscale proprie, organele fiscale au obligatia de a intreprinde in continuare demersurile prevazute de legislatia fiscala, in vederea impunerii veniturilor comunicate ca urmare a realizarii schimbului international de informatii”, a informat ANAF.
Informatii suplimentare pot fi obtinute prin accesarea site-ului www.anaf.ro, sectiunea “Asistenta contribuabili” sau prin apelarea telefonica a Call-center-ului Agentei, la numarul de telefon +4031.403.91.60. De asemenea, contribuabilii se pot prezenta la sediile unitatilor fiscale, structurile de asistenta pentru contribuabili.
in ceea ce priveste amenzile in cazul neconformarii, acestea sunt cuprinse intre 50 si 100 lei, chestionarul trebuind sa fie depus in termen de 30 de zile inaintea plecarii din tara.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here