Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii Graiul Salajului : Protest neasteptat de mare…

Graiul Salajului : Protest neasteptat de mare…

130
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Protest neasteptat de mare cu ocazia vizitei premierului; orasul a fost impinzit de forte ale Jandarmeriei si Politiei

Dancila a fost huiduita la Zalau

Vizita facuta de premierul Viorica Dancila la Zalau a fost marcata de proteste si huiduieli la adresa sefului guvernului si a PSD. Dancila a fost asteptata de o multime neasteptat de mare de manifestanti pe platoul de marmura din fata Prefecturii, care au huiduit-o cind a ajuns la Centrul de Cultura, putin inainte de ora 13.00, unde a avut loc o sedinta cu membrii PSD Salaj.

Viorica Dancila a poposit joi seara la Zalau si a innoptat la Hotelul Meses, mai cunoscut salajenilor ca Hotelul Partidului, cum era numit pe vremea lui Ceausescu, pentru ca aici se cazau reprezentantii Partidului Comunist Romin. De aici, Viorica Dancila si-a inceput azi dimineata parcursul vizitei.
Inca de la ora 9.00, centrul orasului era dirijat de politistii rutieri, iar echipe de jandarmi erau pregatite sa intervina in orice moment. Toata operatiunea a fost coordonata de seful Jandarmeriei Salaj, Adrian Cigarean, si de cel al Politiei judetului, Gabriel Terhes, care i-a avut alaturi pe seful Politiei Zalau, Pompiliu Sturzu, pe seful Biroului Rutier, Bogdan Oltean, si pe seful Biroului Ordine Publica, Florin Lupu. A fost mobilizata si Politia Locala Zalau, dar si oameni de paza de la Consiliul Judetean.

Un tinar din Nusfalau care lucreaza de 11 ani in Bruxelles a huiduit-o pe Dancila in fata Spitalului Judetean

La ora 10.00, Viorica Dancila a vizitat Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, insotita de ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, de prefectul Florin Florian, de consilierul onorific Dana Cota, de deputatul Liviu Balint, de presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc, si de primarul Zalaului, Ionel Ciunt.
Nici bine nu a apucat Dancila sa faca zece pasi spre spital, cind un tinar a huiduit-o. Desi initial a sat semne ca il ignora, premierul s-a oprit si a purtat un dialog cu protestatarul. Claudiu Rus, de 33 de ani, este sofer pe tir si de 11 ani lucreaza la o firma din Belgia ce are sediul chiar la Bruxelles.
Tinarul i-a spus premierul ca este nemultumit ca este nevoit sa lucreze in strainatate pentru a-si intretine familia. Claudiu s-a aratat nemultumit si de faptul ca reprezentantii spitalului i-au interzis sa-si asiste sotia, care se afla in spital pentru a naste primul lor copil. Discutia cu premierul s-a terminat cu o invitatie la Guvern din partea prim-ministrului, invitatie pe care tinarul a refuzat-o.
In tot acest timp, mai multe persoane s-au plins premierului ca au pensii mici sau ca medicamentele sunt prea scumpe. Dancila a invitat-o pe Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, sa dea explicatiile de rigoare si si-a continuat vizita la spital.

Un zalauan a asteptat-o pe Dancila cu un cofrag de oua la iesirea din spital 

Tot la spital a avut loc si un episod amuzat. La momentul cind premierul Dancila a iesit din spital, un zalauan a aparut cu un cofrag plin cu oua. A fost repede interceptat de ofiterii SPP si de jandarmi, iar omul si-a explicat inteligent prezenta. A spus fortelor de ordine ca a cumparat cofragul de oua si vrea sa il duca iubitei, dar s-a oprit in drum, pentru ca a vazut aglomeratia din fata spitalului si a crezut ca s-a intimplat un accident. A ramas o necunoscuta daca avea intentia sa arunce cu oua in Viorica Dancila si in reprezentantii guvernului. A fost repede incoltit de echipele jandarmeriei prezente la fata locului.

Dancila a fost huiduita azi la Zalau - VEZI VIDEO IN ARTICOL
Proteste si huiduilei in centrul Zalaului, in fata Centrului de Cultura, unde a avut loc sedinta PSD

Dupa ce a vizitat fabrica Michellin din Zalau, premierul Viorica Dancila a avut programata o intilnire cu membrii PSD Salaj, la ora 12.00, la sediul Centrului de Cultura, vizavi de Prefectura.
Putin dupa ora 11.00, mai multi protestatari s-au adunat initial pe platoul de marmura, dupa care s-au mutat pe trotuarul din fata Centrului de Cultura si au asteptat sa apara premierul si suita de ministri.
Aproximativ 200 de manifestanti, inarmati cu pancarte, un exemplar din Dictionarul Explicativ al Limbii Romine (DEX), inclusiv cu o coroana funerara, au asteptat mai mult de doua ore ca premierul sa isi faca prezenta. Inaintea sedintei PSD, deputatul Liviu Balint a incercat sa stea de vorba cu protestatarii si sa dea explicatii, dar a fost repede contrat de cetateni.
Membrii PSD si-au facut aparitia rind pe rind, pentru a intra la sedinta de partid. Incepind de la primari, viceprimari, consilieri locali sau judeteni, directori de institutii publice, directori de societati aflate in subordinea Consiliului Judetean sau a Primariei Zalau, medici, fosti politisti, oameni de afaceri, pensionari, secretare, insumind in jur de 200 de persoane s-au intinit cu Viorica Dancila la sedinta PSD Salaj.

Un grup de tineri a cintat prohodul si a adus o coroana funerara pentru Dancila

In jurul orei 12.40, premierul si-a facut aparitia, iar protestatarii au inceput imediat sa scandeze foarte puternic sloganuri precum “Fara Penali”, “Hotii”, “Jos guvernul”, “Demisia”, “In Zalau nu e locul tau”.
Un grup de tineri care au venit sa protesteze aveau pancarte pe care era scris “ASASINI DE VISE”, “Invata limba romina”, “Jos PSD”, “Fara penali”, “Spune stop coruptiei”.
Un alt grup de tineri i-au cintat prohodul premierului Dancila si au venit sa protesteze cu o coroana funerara, pe care scria “Dancila, vei ramine vesnic in amintirea noastra”.

Liderii PSD au fost intimpinati de manifestanti si la iesirea de la sedinta de partid

Imediat ce a intrat cu masina in curtea interioara a Centrului de Cultura, oamenii de la paza au inchis in pripa portile, iar pesedisti s-au baricadat in interior.

Protestele au continuat pe toata durata sedintei PSD, timp de peste o ora, in care multimea adunata afara a continuat sa scandeze lozinci impotriva PSD si a Guvernului.
La iesire, secretarul PSD Salaj, Sergiu Panie, a fost vizibil deranjat de proteste, era rosu la fata; la fel si secretarul de stat Calin Fort si senatorul Pop Gheorghe, care s-au strecurat printre multime si s-au grabit sa paraseasca zona unde se protesta.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here