Acasă Jurnalul Bucurestiului Colţul specialistului Haideti sa sponsorizam un ONG cu adevarat deosebit si unic, SE Aquaterra...

Haideti sa sponsorizam un ONG cu adevarat deosebit si unic, SE Aquaterra – Romania

456
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

SE Aquaterra RO este probabil singura fundatie care se ocupa de dezvoltarea in paralel a doua aspecte, unul primordial, repopularea cu specii de pesti disparute sau pe cale de disparitie si al doilea, indirect oarecum, sprijinirea dezvoltarii unei regiuni puternic defavorizate economic – zona Frasin, Bucovina.

Investitia si munca oamenilor minunati, in marea lor majoritate voluntari la SE Aquaterra este in primul rand in viitor, in viitorul nostru si al copiilor nostri!

1

Repopularea cu lostrita, un peste de mari dimensiuni, rapitor prin excelenta si care a cam disparut din multe ape din Romania in special datorita poluarii si a pescuitului excesiv, precum si cu alte specii de pesti endemice, este extrem de grea, impunand dificultati tehnice majore, pe care vajnicul nostru profesor, in munca sa de 25 de ani a reusit si le-a depasit cu brio.

Dl. Prof. Nicolae Craciun este probabil singurul nostru specialist in domeniu, si pentru acest lucru in acesti ani de degringolada si rasturnare a valorilor a platit un pret greu. A fost deseori amenintat de cei din mafia piscicola. Dar a areusit sa treaca peste toate acestea.

Nu are insa rost sa ne ascundem dupa perdea si sa spunem ca ea, mafia din piscicultura, nu exista, mafia exista si functioneaza perfect, indiferent de spectrul politic al partidelor aflate la putere.

Dl. Prof. Nicolae Craciun este un om cu adevarat unic care si-a dedicat intreaga viata cu pasiune si abnegatie acestui unic scop, neglijand deseori celelalte aspecte ale vietii. Pentru ca el este un adevarat pasionat, un om care s-a nascut pentru un scop clar si care arde la propriu pentru acest lucru.

A sacrificat cu zambetul pe buze foarte multi ani din viata sa incercand sa opreasca disparitia si depopularea arealelor endemice pentru anumite specii de pesti si vietuitoare acvatice, depopulare datorata in special pescuitului excesiv si braconajului pe care cei 26 de ani de libertate le-au adus in mai toate zonele piscicole din Romania. Poluarea, fie ea si accidentala, a jucat si ea un rol in disparitia acestor specii de pesti.

Statiunea ecologica Aquaterra – Frasin a fost construita in mare parte din fondurile sale dar si din unele donatii, venite peste noapte, si ea este azi intr-un stadiu avansat de constructie.

Vom reveni pe acest subict cu noi amanunte interesante, poze si filmulete, in curand.

***

Lipsa finantarii si a donatiilor este insa crunta in prezent. Anul acesta desi toti cei implicati s-au implicat si in cautarea de sponsori, raspunsurile acestora au fost undeva la limita DEX-ului!

Marile companii prefera azi sa sponsorizeze alte activitati si acest lucru este oarecum explicabil. O droaie de megaconcerte atrage mult mai multa faima decat o sponsorizare a unei statiuni ecologice implicate in repopularea cu diverse specii de pesti.

Pentru ca azi superficialitatea a atins cote maxime!

Haideti deci sa punem mana de la mana si sa contribuim impreuna la viitorul nostru si al copiiilor sprijinind aceasta statiune unica in felul ei!

***

In aceste conditii celor de la SE Aquaterra nu le ramane altceva de facut decat sa lanseze o campanie de genul:

“Dati un leu pentru SE Aquaterra RO!”

***

In localitatea Frasin exista si o scoala care, ca mai toate scolile din  mediul rural incearca sa supravietuiasca prin toate mijloacele. In acesti copiii dl. prof. Nicolae Craciun ii vede pe cei ce maine ii vor prelua stafeta si o vor duce mai departe.

Ca orice parinte si profesor el vede in acesti copii viitorul, viitori specialisti si oameni de stiinta! Si incearca sa-i ajute in limita posibilitatilor!

Lipsa calculatoarelor aici, in aceasta scoala rurala, este crunta. Iar cele care sunt inca functionale apartin modelelor din anii ’90.

Pentru a avea un viitor si un loc de munca acesti copii trebuie sa aiba acces acum la tehnologia informatiei, o tehnologie care astazi lor le este refuzata de autoritati!

Statiunea Ecologica Aquaterra in ciuda problemelor financiare pe care le are incearca sa-i ajute pe acesti copii.

Fiti deci alaturi de SE Aquaterra in aceasta cauza nobila!

Donati componente, calculatoare, imprimante, camere CCD sau web, sau elemente de retelistica perfect functionale si care probabil va sunt de prisos.

Cu ele se va reface in primul rand dotarea scolii dar se va realiza si un lucru remarcabil.

Se intentioneaza ca intreaga activitate din SE Aquaterra Frasin sa fi monitorizata si redata pe site-ul fundatiei (www.seaquaterra.ro), cei pasionati putand astfel invata o sumedenie de lucruri privind acvaristica, reproducerea pestilor, reptilele acvatice si nu numai!

Aflat in Bucuresti zilele acestea, initiatorul fundatiei SE Aquaterra RO (www.seaquaterra.ro), dl. prof. Nicolae Craciun, face un apel catre toti cei dornici sa ajute intr-un fel sau altul statiunea ecologica Aquaterra si scoala din Frasin.

***

Sigur ca pe linga echipamentele ce tin de tehnologia informatiei ar prinde bine si ceva aparatura de laborator, fie ea donata sau chiar sponsorizata de agentii economici cu dare de mana. Sigur ca o parte din aparatura ar putea veni din partea unor manageri de laborator care s-ar putea dispensa de ea.

SE Aquaterra are acum mare nevoie de dotari specifice de laborator, in special de aparate de tip multitest si de kit-uri speciale pentru testarea calitatii apei, kit-uri din categoria acvaristica ar fi si ele de mare interes si ajutor.

Toti cei interesati si dispusi sa ajute pot sa il contacteze direct pe fondator pe: http://www.seaquaterra.ro/contact/ sau pe adresa sa de e-mail: [email protected].

Totodata, urmatoarele numere de telefon va stau la dispozitie:

– 074.235.7717 (Orange);

– 076.848.1515 (Cosmote – Telekom);

– 073.264.8098 (Vodafone);

prof. Nicolae Craciun (fondator SE Aquaterra, Romania)

***

SE Aquaterra – Frasin desi se afla intr-o situatie precara financiar vorbind a primit anul acesta vizita unor reputati cercetatori straini in domeniu, personalitati care au aprecita la justa ei valoare munca d-lui prof. Nicolae Craciun.

Detalii interesante despre aceasta vizita de lucru puteti gasi aici.


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here