Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii HotNews : Cod portocaliu de inundatii…

HotNews : Cod portocaliu de inundatii…

225
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Cod portocaliu de inundatii pe Olt in Harghita, Covasna si Brasov, pana miercuri. Cod galben in alte peste 10 judete

de N.O.
cod galben inundatii 13 martie 2018
Foto: INHGA
Hidrologii au emis, marti, o avertizare Cod portocaliu de inundatii pe raul Olt, pana miercuri dimineata, afectand judetele Harghita, Covasna si Brasov. De asemenea, hidrologii au emis si o atentionare de Cod Galben de inundatii valabila pana miercuri seara in 12 bazine hidrografice din Oltenia, Muntenia, Transilvania si Moldova.
“Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, prognozate, a cedarii apei din stratul de zapada si propagarii se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu depasiri ale COTELOR DE INUNDATIE pe afluentii mici ai Oltului aferenti sectorului amonte Acumulare Voila, judetele Harghita, Covasna si Brasov. Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in bazinele hidrografice Cormos, Homorodul Mic si Homorodul Mare”, arata un comunicat al Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.
De asemenea, conform prognozei Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), se vor inregistra fenomene hidrografie periculoase in intervalul 13 martie, ora 12:30 – 14 martie, ora 9:00, pe raurile din bazinele hidrografice: Mures – bazin superior amonte confluenta Aries (judetele Harghita, Bistrita Nasaud si Mures), Tarnave (judetele Harghita, Mures, Sibiu si Alba), Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj) si Teslui (afluent al Oltului inferior) – judetele Dolj si Olt.
Codul galben de inundatii este valabil pana miercuri, la ora 12:00, pe urmatoarele cursuri: Calmatui (judetele Olt si Teleorman), Vedea – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Olt, Arges si Teleorman), Arges – bazin superior (judetul Arges), Dambovita – bazin superior (judetele Arges si Dambovita), Neajlov (judetele Arges, Dambovita, Teleorman si Giurgiu) si Ialomita – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Dambovita si Prahova).
Potrivit INHGA, vor fi scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide cu efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie, in intervalul 13 martie, ora 12:30 – 14 martie, ora 22:00, pe raurile: Olt – bazin superior si mijlociu (judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu), Buzau – bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele Brasov, Covasna si Buzau), bazinele superioare si afluentii din bazinele mijlocii si inferioare ale raurilor Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus, Putna si Rm. Sarat (judetele Suceava, Neamt, Harghita, Bacau, Vrancea, Covasna si Buzau).
Totodata, Cod galben de inundatii va fi in vigoare incepand de marti, ora 18:00, pana miercuri, ora 22:00, astfel: Baseu, Jijia, (judetele Botosani si Iasi), Barlad – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Iasi, Neamt, Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati).
Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in intervalul 13 martie, ora 16:00 – 14 martie, ora 6:00 pe unele rauri mici din judetele: Neamt, Bacau, Vrancea si Covasna.

Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here