HotNews.ro : Valer Dorneanu, criticat de CSM…

  200
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Valer Dorneanu, criticat de CSM pentru declaratii legate de decizii ale instantelor / Bogdan Mateescu: Este absolut revoltatoare aceasta declaratie din partea presedintelui CCR

  de R.M.
  Valer Dorneanu, presedintele CCR
  Foto: Agerpres
  Membrii Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) au criticat, marti, in plen, declaratii facute la un post de televiziune de catre presedintele Curtii Constitutionale (CCR), Valer Dorneanu, care a vorbit despre decizii ale instantelor in care s-ar simti influenta politica, CSM considerand ca acestea afecteaza independenta sistemului judiciar, potrivit news.ro.

  Declaratiile care au generat criticile CSM au fost facute de Dorneanu intr-un intrerviu la B1TV, unde acesta a spus: “Sa nu se supere colegii mei din justitie, dar nu as vrea sa numar in cate cazuri se simte influenta politica asupra unor hotarari judecatoresti comune si in cate la noi”. In interviul acordat la inceputul lunii octombrie, Dorneanu s-a referit si la dosarul in care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, alaturi de fosta sa sotie, Bombonica Prodana si de fosti angajati ai DGASPC Teleorman. La un moment dat, Valer Dorneanu l-a intrerupt pe reporter si a continuat: “…dosarul in care e acuzat ca a angajat niste persoane la… Pai ce, asta-i coruptie? Asta-i abuz in serviciu”.

  “Am solicitat apararea independentei sistemului judiciar si insist sa analizati cu maxima atentie. Declaratiile nu sunt izolate, de data aceasta sunt ale presedintelui CCR. Personal, aveam pretentii mult mai mari. Mi se par foarte grave aceste afirmatii. (…) Indicatii generice cum ca exista hotarari judecatoresti din care transpare opinia politica mi se par absolut revoltatoare. Nu as vrea ca nimeni niciodata sa inteleaga ca judecatorii romani fac politica prin actul care constituie menirea existentei noatre. Este absolut revoltatoare aceasta declaratie din partea presedintelui CCR”, a declarat Bogdan Mateescu, membru al CSM, cel care a si solicitat suplimentarea ordinii de zi cu acest subiect.

  Membrii CSM au discutat si despre posibilitatea de a sesiza Inspectia Judiciara in acest caz.

  Judecatoarea Andrea Chis a afirmat ca sesizare Inspectiei Judiciare se face atunci cand i se imputa ceva unui judecator sau unui procuror, nu cand sunt acuzatii care afecteaza intregul sistem judiciar.

  “Aici nu i se imputa ceva unui judecator, este ceva venit impotriva intregului sistem, pentru ca ceea ce se imputa este ca avem hotarari judecatoresti la care se simte influenta politica. Atunci cand este vorba despre apararea independentei sistemului judiciar ca intreg, cum este in aceasta situatie, nu vad ce atributii ar avea Inspectia, pentru ca atributia apararii independentei apartine exclusiv CSM. Inspectia Judiciara nu are ce investigatii sa faca, pentru ca nimeni, nici domnul presedinte al CCR nu contesta ca a facut aceste afirmatii. Cum calificam aceste afirmatii, este atributul exclusiv al CSM¬, a declarat Chis.

  CSM urmeaza sa ia o decizie in acest caz.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here