Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete “Importurile rămân o problemă, românii nu se uită ce mânâncă”

“Importurile rămân o problemă, românii nu se uită ce mânâncă”

340
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dimitrie Muscă, director Combinat Agroindustrial Curtici

Autor: Ştefan Etveş

Revista Capital a vorbit cu peste 30 de reprezentanţi ai mediului de afaceri despre noul Guvern, despre măsurile economice adoptate sau anunţate şi despre modul în care o să performeze afacerile în care sunt implicaţi. Citiţi răspunsurile lor într-o serie de interviuri individuale pe capital.ro.

Capital: Care credeţi că va fi impactul creşterii salariului minim şi cum vă afectează pe d-voastră sau businessul pe care îl deţineţi/conduceţi?
Dimitrie Muscă: Impactul va fi pozititv, creşte consumul, sunt mai mulţi bani pe piaţă, businessul condus de mine produce mâncare, este bine pentru noi. Cei peste 350 de salariaţi au salarii peste cel minim.
Capital: Ce aşteptări aveţi de la noul Guvern?
Dimitrie Muscă: De creştere a subvenţiilor de la un an la altul, trebuie să existe tendinţa de uniformizare. Instrumente de creditare pentru agricultori, facilităţi pentru fermieri şi o organizare clară a agriculturii, producţie, depozitare şi desfacere. 
Capital: Enumeraţi 5 priorităţi pe care le consideraţi necesare sectorului în care activitaţi şi care ar trebui implementate în decursul acestui an?
Dimitrie Muscă: Noi cultivăm peste 7.600 hectare de pământ şi tot facem faţă cu greu importurilor. Vrem facilităţi în privinţa exporturilor, limitarea dezvoltării marilor magazine în centrul oraşelor, limitarea şi controlul importurilor. Mâncăm carne din import de calitate mult mai slabă faţă de ceea ce se produce în România. Mâncarea din import este destul de ieftină şi de calitate slabă. Un borcan de smântână de 900 g se vinde cu 4,9 lei. Acea smântână este produsă din ulei de palmier şi brânză care nu vede laptele. Oamenii se uită numai la preţuri, un kg de cascaval de calitate costă cel puţin 25 de lei.
Capital:
Cum estimaţi că va evolua businessul pe care îl conduceţi/controlaţi în acest an?
Dimitrie Muscă: Este o concurenţă neloială în industria alimentară, pe piaţa românească ne-am descurcat destul de bine. Preţul cărnii de porc era 1700 euro/tona de carne, s-au stricat afacerile cu ruşii, preţul a scăzut la 14000 euro/tonă. Importurile rămân o problemă, românii nu se uită ce mânâncă, se consumă alimente de slabă calitate, se fac controale aleatoriu, se scapă foarte mult din vedere că importăm alimente slabe calitativ.

Bine ca se fac studii de protectia consumatorului pe care nu le citeste nimeni iar cele doua ONG-uri fac si ele un mic blat, de zile mari, cu autoritatile locale!

Prima idee este ca oamenii trebuie sa aiba si bani, pentru cei 1.300.000 de romani care sunt platiti cu minimul pe economie sa cumpere cascaval cu 25 de lei kg este un vis frumos, atat, si visurile sunt vise, ele nu devin realitate, iar ca sa stie ce mananca trebuie sa ii invete cineva, parintii, scoala, etc., asa ca vor manca si de acum inainte parizer cu 6 lei kg cu gust de porc, pasare, curcan, carne tocata cu 5 lei kg care numai aspect de carne nu are, etc.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here