Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Incredibil – În India fetiţele sunt avortate în timp ce miresele sunt...

Incredibil – În India fetiţele sunt avortate în timp ce miresele sunt vândute II

496
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Am pornit în articolul anterior o radiografie a avortului de fete, a traficului de carne vie şi a vânzării de fete pentru căsătorie în India. Continuăm analiza acestui fenomen, propunându-vă spre dezbatere un flagel social, care astăzi polarizează mai mult ca niciodată atenţia opiniei publice internaţionale prin gravitatea realităţilor, mulţumind pe această cale „Alianţei Familiilor din România” prin domnul director media David Tut, care ne-a pus la dispoziţie informaţiile necesare, datele reportajului fiind preluate de pe publicaţia americană CNN, care a demarat Proiectul „Libertatea”, un proiect modern care se concentrează asupra traficului de ființe umane în lume.

Carl Gierstorfer este un jurnalist și cineast cu formare de biolog, care a produs documentare pentru postul public german ZDF, Discovery Channel și BBC, campania sa de combatere a violenței împotriva femeilor în India fiind sprijinită de Centrul Pulitzer – secţia Situaţii de Criză. Chiar unui profesor angajat ca Narinder, îi este greu să-şi găsească o mireasă în aceste zile Narinder este unul dintre cei patru fii ai unei familii unde numai unul dintre frați a reușit să se căsătorească, în districtul său din statul Uttar Pradesh, existând doar 858 de fete născute pentru toţi cei 1.000 de băieţi existenţi, un raport care nu a fost realizat în mod natural, fără intervenții medicale dure. Tip timid şi svelt, având 36 de ani, foarte politicos și la început reticent în a vorbi despre situația sa, afişând o siguranţă aparentă, el ne spune că s-a resemnat cu o soartă pe care nu poate să o schimbe, statul din nord-vestul regiunii Uttar Pradesh, în care locuieşte fiind locul uneia dintre cele mai mari afaceri de trafic sexual uman din India.

“Doar cei bogați și oamenii cu locuri de muncă în guvern îşi pot permite de a obține o mireasă în aceste zile”
“Oricine altcineva care câștigă mai puțin nu-şi mai poate permite aşa ceva.” În societatea conservatoare din India, a avea o licență nu este o opțiune de succes. „O proaspătă mireasă şi-ar ajuta părinții” spune el. “Ei ar putea să aibă o viaţă mai uşoară, ar avea pe cineva care să gătească și să aibă grijă de ei.” Ea ar trebui să facă curăţenie, să îngrijească de gospodărie, să facă copii. Narinder intenționează chiar să-şi împartă soţia cu cei doi frați necăsătoriți, care locuiesc în aceeași casă. În schimb, nu-şi poate găsi o mireasă în satul său, unde există atât de puține fete, el contactând un „agent” pentru a-i găsi una din alt stat. Narinder poate fi o victimă a acestor tipuri de mentalităţi ale raporturilor puternic-denaturate între sexe din comunitatea lui; în sens mai larg, dorința lui de a cumpăra o mireasă fiind de asemenea cea care alimentează existenţa traficului de mirese. Deceniile de avort sexual selectiv de până acuma au creat o acută lipsă de femei în anumite părți ale Indiei, traficanții profitând de numărul redus sau de răpirea fetelor sărace, pentru a le vinde ca mirese. Este un ciclu influențat de sărăcie și de tehnologiile medicale, o situaţie care în cele din urmă este perpetuată de atitudinea Indiei față de femei.
De ce se întâmplă aceste fenomene în India?

Shafiq Khan, avocat în cadrul “Drepturilor Omului”, spune că există o logică crudă pentru acest lucru: ”Violul este un mijloc pentru traficant de a-şi exercita puterea asupra victimelor sale şi stigmatul social atașat prin viol victima fiind pusă într-o situație și mai vulnerabilă. Statele din nord-estul Indiei au toate ingredientele pentru transformarea femeilor sărace în pradă pentru traficanți”. Avem în faţă o situaţie de criză a unei lumi în care valori sociale, culturale şi istorice moştenite dintr-o civilizaţie străveche, transpar printre realităţile cotidiene trăite de indianul de rând, discrepanţele dintre săraci şi bogaţi, prejudecăţile derivate din multiplele „tradiţii” ale diferitelor caste, lipsa de cultură şi superstiţiile îmbinate cu elemente de credinţă creează cadrul propice dezvoltării unor astfel de relaţii interumane creatoare a unei gândiri predominante a subordonării sexuale, patriarhale şi dominative, în care femeia este subordonată bărbatului servindu-l şi urmându-l necondiţionat, de cele mai multe ori cu preţul pierderii demnităţii umane, a libertăţii şi chiar a vieţii. Vom încerca şi în episodul următor să cercetăm acest fenomen social şi să găsim răspunsuri la întrebările reieşite în studiu.

Valeriu Ioan


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here