Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete India a legiferat deja obligativitatea etichetarii produselor cu organisme modificate genetic (OMG)

India a legiferat deja obligativitatea etichetarii produselor cu organisme modificate genetic (OMG)

284
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares

organisme-modificate-genetic-etichetate-in-India-610x259

Creand un precedent bun si demn de urmat de absolut toate statele lumii, India, o tara a lumii a treia aflata in plina dezvoltare, a hotarat prin lege ca, etichetarea produselor care contin organisme modificate genetic (OMG/GMO), va fi de acum inainte obligatorie.

Ministerul Afacerilor Consumatorilor (India) a facut o declaratie la 5 iunie 2012, potrivit careia incepand cu 1 ianuarie 2013 toate pachetele cu produse alimentare care contin OMG vor fi etichetate corespunzator in India sau vor fi suportate consecinte legale.

Fiecare pachet care contine “ingrediente” MG va fi etichetat in mod vizibil cu initialele “MG” (modificat genetic).
Etichetarea va informa astfel consumatorul despre prezenta continutului modificat genetic in produsele alimentare comercializate.

Acesta este un mesaj deosebit de curajos dat de India, care va fi urmat cu siguranta si de alte state invecinate si nu numai, tari in care cetatenii au solicitat in repetate randuri  etichetarea sau chiar interzicerea acestor produse.

Miscarea indrazneata a Indiei a fost insa precedata de hotararea Poloniei de a interzice porumbul modificat genetic creat de gigantul Monsanto.

O pozitie asemanatoare impotriva Monsanto a fost adoptata la 7 martie 2012, cand 7 state europene au blocat propunerea Danemarcei (tara in care felinarele rosii s-au mutat de foarte mult timp in parlamentul danez), tara care detinea in acea perioada presedintia UE, prin care se dorea cultivarea plantelor modificate genetic pe intregul continent.

Franta a fost cea care, in februarie 2012, a pornit atacul impotriva organismelor modificate genetic, cand a solicitat Comisiei Europene suspendarea autorizatiei emisa pentru porumbul modificat genetic produs de Monsanto. Mai mult, statul francez a stabilit o un punct de referinta in domeniu castigand un caz impotriva Monsanto in care gigantul biotech a fost gasit vinovat de otravire chimica prin comercializarea ierbicidului “Lasso”.

Republica bananiera Romania, o alta tara a lumii a treia, aflata din pura intamplare in zona geografica numita Europa si aflata in plin proces involutiv si autodistructiv, prin reprezentantul ei legitim, tehnocratul francez de origine romana, dl. prim ministru Ciolos (un membru marcant dealtfel al celebrei retele Soros din Romania [si UE]), cultiva peste tot OMG-uri si nu e obligata sa dea explicatii nimanui!

Pentru ca asa vrea muschii UE care ne da la toti … prin trepadusii ei vanduti si aflati, nu intamplator, in fonctii cheie, in mai tot guvernul tehnocrat si parlamentul penal penetrat bine de membrii societatii civile din Romania, societate patronata de celebrul sas Iohan cel cu 4 case si limba peltica.

Monsanto desfasoara aici cele mai interesante si mai stiintifice experimente de exterminare a populatiei, dupa cum au aratat si ultimile descoperi ale miscarii ecologiste GreenPeace! Acum ca Monsanto a fost achizitionat de firma mama IG Farben Industrie lucrurile in Romania vor merge ca pe roate!

Revenind la produsele alimentare, in SUA statele New Mexico si Washington lucreaza deja de ceva timp (lobbyul Monsanto sa traiasca) la o legislatie care sa faca obligatorie etichetarea (aiurea, nici pana azi nu au reusit!).

Expertii indieni considera ca o adevarata victorie ar fi in cazul aplicarii acestei legi pentru produsele provenind din Statele Unite, tara in care 90% din produsele alimentare sunt preambalate sau procesate dar nemarcate corespunzator (vise, taica, vise. ati fumat canepa baieti?).

Legea indiana reprezinta un mare progres in lupta cu organismele modificate genetic, al caror consum ar conduce la afectiuni grave, printre care aparitia tumorilor si infertilitatea.


Bibliografie:

1. eutimes.net

2. naturalsociety.com


Raspandeste cu incredere
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here