Indiscret.ro : SC Termo Craiova, în faliment

  509
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Primarul Olguța Vasilescu spune că nu va fi afectaă distribuția agentului termic și le cere craiovenilor să-și achite în continuare facturile la căldură

  SC Termo Craiova a intrat în faliment după ce judecătorul sindic a respins, ieri, planul de reorganizare propus de administratorul judiciar. Primarul Craiovei spune încă că nu vor exista probleme în furnizarea agentului termic și a apei calde deoarece activitatea SC Termo va fi preluată de o nouă societate comercială. Olguța Vasilescu avertizează însă că asociațiile de proprietari care nu-și vor achita facturile vor fi debranșate imediat, pentru a evita ca și noul furnizor să ajungă, peste câțiva ani, în faliment.

  de Dan Olteanu

  „Tribunalul Dolj a respins ieri cererea de aprobare a planului de reorganizare al SC termo și s-a dispus procedura de faliment și desemnarea unui lichidator judiciar. Ca urmare, Primăria Craiova a demarat procedura de contestare a suspendare a măsurii executorii, precum și apelul împotriva hotărârii judecătorului sindic, ce urmează a fi judecate de Curtea de Apel Craiova. Noi eram pregătiți pentru o astfel de situație. Ne așteptam să se întâmple, însă nu așa de repede. Tocmai de aceea, încă din luna aprilie 2014, Consiliul Local a probat înfințarea ADI Termis, care înglobează Primăria Craiova, Primăria Ișalnița și Primăria Vârvor. Această asociație de dezvoltare a fost deja înregistrată la grefa Judecătoriei Craiova, drept urmare o nouă societate comercială va fi înfințată. Luni – 26 octombrie vom convoca o ședință extraordinară a CL pentru înfințarea unei noi societăți care să preia patrimoniul Termoficării. Vorbim aici de bunurile aflate în domeniul public, pentru că, așa după cum știți, conductele și punctele termice sunt în domeniul public, iar ele nu pot fi niciodată înstrăinate“, a declarat Olguța Vasilescu, care a adăugat că noua societate va prelua toți angajații SC Termo. „Am avut o întâlnire cu sindicatele și i-am asigurat că toți angajații vor fi preluați de noua societate. Avem termen o lună de zile pentru a finaliza toate procedurile, astfel încât noua societate să preia angajații“, a mai spus edilul.

   

  Căldură doar pentru asociațiile fără datorii

  Primarul Craiovei a ținut să precizeze că furnizarea agentului termic nu va avea de suferit în perioada următoare și i-a îndemnat pe craioveni să-și plătească, în continuare, facturile la căldură. „Populația Craiovei nu va suferi din cauza falimentului Termo. Asociațiile de proprietari nu trebuie să înceteze plata facturilor către Termoficare. Dacă vor exista asociații care nu vor plăti aceste facturi, noua societate nu va încheia contracte pentru furnizarea agentului termic. Această situația, cu proprietari care nu înțeleg că trebuie să-și achite facturile, nu mai poate să continue pentru că, în mare parte, acesta este motivul pentru care am ajuns aici“, a declarat Olguța Vasilescu, avertizând însă că noua societate va trece imediat la debranșarea asociațiilor care nu-și vor achita la timp facturile.

   

  Datorii de 66 de milioane de euro în 2102

  Conform primarului Craiovei, actuala administrație a preluat SC Termo cu datorii de peste 66 de milioane. Edilul spune însă că o bună parte dintre acestea au fost ascunse de către conducerea societății pentru ca aceștia săpoată beneficia de prime și bonusuri. „Societate de termoficare avea o datorie de 66 de milioane de euro, din care 13 milioane către ANAF. Nu am știut de aceste datorii. Știam că există datorii ascunse, dar valoarea lor am aflat-o pe parcurs“, a declarat Olguța Vasilescu.

   

  Complexul Energetic Oltenia SA a solicitat în luna ianuarie deschiderea procedurii de insolvență împotriva Termo Craiova SRL. CEO reclama datorii neachitate în valoare de peste 63 de milioane de euro, din care 22 de milioane de euro reprezentau doar penalitățile.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here