infobraila : La Braila, 103 copii au fost violati in ultimii 4 ani, in 5 cazuri nedispunandu-se inca inceperea urmaririi penale

  662
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  pedofiliCazul tinerei vasluience violate de sapte barbati a readus in atentia opiniei publice problema abuzurilor sexuale, mass-media centrala prezentand, in ultimele saptamani, nenumarate situatii in care fete minore au fost victimele unor monstri cu chip de om.

  Revoltator, pe langa infractiunea in sine, este faptul ca in unele cazuri faptasii se afla in libertate, in urma unor decizii ale instantelor.

  Din 2011 si pana astazi, la nivelul judetului Braila, au fost inregistrate 103 cazuri de abuzuri sexuale asupra minorilor, 7 avand ca victime baieti, dintre care trei sferturi s-au petrecut in mediul rural, conform unor statistici oficiale intrate in posesia Ziarului Infobraila. 10 dintre acesti copii au fost violati de membrii ai familiei, dispunandu-se plasamentul in regim de urgenta.

  De la inceputul acestui an, cinci fete si un baiat, cu varste cuprinse intre 10 si 17 ani, au picat in mainile pedofililor, insa doar intr-unul din cazuri s-a inceput urmarirea penala pe numele agresorului, restul fiind inca pe birourile oamenilor legii, in cercetare.

  53 dintre victimele pedofililor aveau la momentul abuzului varste cuprinse intre 14 si 17 ani, 47 aveau intre 10 si 13 ani, iar 3 se incadrau in categoria de varsta 3-9 ani.

  12 ani de inchisoare si despagubiri de 20.000 de lei, condamnare pentru un barbat care a violat doua fetite, printre care si nepoata sa

  tudorel rosca gropeniCel mai cutremurator caz de pedofilie din ultimii ani are ca victime doua fetite, de 10 ani si respectiv 11 ani, violate de un barbat din comuna Gropeni, care este si unchiul uneia dintre minore.

  Tudorel Rosca (foto), acum in varsta de 40 de ani, a fost retinut anul trecut de procurori dupa ce s-a aflat ca le-a obligat pe cele doua fetite sa intretina raporturi sexuale normale, anale si orale, de nenumarate ori, timp de aproximativ 4 ani in cazul uneia si timp de 1 an in cazul celeilalte. In 2003, pedofilul a mai abuzat sexual o fata minora, siluind-o, la marginea localitatii, sa suporte doua partide de sex oral.

  Anul acesta, in luna aprilie, Rosca a fost condamnat in prima instanta la 12 ani de inchisoare, fiind obligat sa plateasca daune morale de cate 10.000 de lei pentru fiecare dintre cele doua fetite. Sentinta finala va fi data de Curtea de Apel Galati.

  In 2011, un alt caz din judetul Braila a socat o tara intreaga, o mama reclamand la politie ca fiica ei, de 7 ani, a fost dusa intr-o casa parasita de catre patru baieti, cu varste cuprinse intre 9 si 13 ani, care au obligat-o sa intretina raporturi sexuale orale.

  Dupa ce a ajuns acasa, fetita i-a povestit mamei prin ce a trecut, femeia ducandu-se glont la sectia de politie si reclamand abuzul. In prezenta parintilor, cei patru minori au fost audiati si si-au recunoscut fapta.

  La nivel national, numarul sesizarilor privind abuzurile sexuale asupra minorilor s-a dublat

  Peste 60.000 de apeluri s-au inregistrat, in prima jumatate a anului, la Telefonul Copilului, iar numarul cazurilor de abuz sexual sesizate s-a dublat fata de aceeasi perioada din 2014, conform Mediafax.

  Asociatia Telefonul Copilului arata, ca in prima jumatate a anului, la numarul gratuit destinat copiilor, 116 111, s-au inregistrat 60.973 de apeluri, iar in 4.267 de cazuri a fost necesara consiliere psiho-sociala si juridica de lunga durata, asigurata de specialistii organizatiei neguvernamentale, in timp ce in 786 de situatii s-a solicitat interventia institutiilor abilitate la nivel local.

  Potrivit sursei citate, in primele sase luni ale acestui an s-a dublat numarul cazurilor de abuz sexual fata de aceeasi perioada a anului 2014, fiind semnalate deja 111 astfel de situatii.

  In peste 60% dintre cazurile raportate a fost vorba de victime fete, 39 la suta dintre ele avand intre 13 si 15 ani si 27 la suta intre 6 si 12 ani. Dintre baietii abuzati sexual, 25% au varste intre 6 si 12 ani, iar 8% au intre 13 si 18 ani.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here