Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Initium, romanii … si cum ne mai ajuta "prietenii" din UE!

Initium, romanii … si cum ne mai ajuta "prietenii" din UE!

467
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 20
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  20
  Shares

Sa dam o cautare mai intai pe net si sa vedem cam despre ce este vorba:

http://www.pressreleasepoint.com/first-approval-worldwide-fungicides-initium%C2%AE-wine-and-vegetables
http://news.agropages.com/News/NewsDetail—2088.htm
http://riddlesofmind.blogspot.com/2010/02/criminal-experiment-first-to-be-run-in.html
http://www.food-business-review.com/news/basf_receives_approval_for_initium_from_romania_100111
http://www.agro.basf.com/agr/AP-Internet/en/content/news_room/news/basf-initium-fungicide-approved-in-romania-for-wine-and-vegetables

Asa aflam ca niste … (aici fiecare e liber sa hotarasca ce pune in locul punctelor) au hotarat drept multumire pentru scaunele in care au fost urcati de majoritatea votanta a oilor, sa testeze, pe cine altii decat pe locuitorii inca in viata, un nou fungicid!

Fungicid care nu a fost nici macar evaluat de specialistii de valoare, inca existenti, pesticid netestat suficient nici macar de producator, dar care urmeaza a fi folosit intensiv în ceea ce a ramas din agricultura românească!

Si ca lucrurile sa inceapa si mai bine, ministrul ales de mon san to a mintit cu nerusinare, dar oricum asta nu mai mira pe nimeni in ziua de azi cand a spus ca fungicidul a fost testat cu deosebit succes de specialisti valorosi din domeniu. La fel de halucinanta este insa si siguranta cu care Klaus Fabritius, cercetatorul de la Institutul care a aprobat folosirea Intiumului pe culturi ce urmeaza a fi consumate de oameni, si care afirma cu nonsalanta, fara nici o remuscare chiar, ca initium nu are nici un fel de efecte nocive (desi unele sunt listate de producator pe sacul in care e ambalat produsul, vezi mai jos), si asta in conditiile in care, afirmatiile sale se bazeaza tocmai pe testele facute de insusi fabricantul german, care este evident direct interesat de produs si de vanzarea acestuia pe piata!

Curios este insa altceva, si anume ca o otrava aprobata de “oficiali” pentru agricultura romaneasca, va fi testata direct pe recolta principala si nu pe loturi experimentale!

Din câte ţări exista, fix România, cu concursul nemijlocit al lingailor de partid, aburcati in scaune din care nu se dau dusi decat morti sau arestati, oameni fara onoare, fara cinste si cu o verticalitate putin spus dubioasa, au hotarat in numele majoritatii ca acesta trebuie să fie folosit, desi este un compus nou, toxic, si deci extrem de periculos pentru om si mediu, pe culturile de cartofi, roşii, castraveţi, ceapă, cât şi pe plantaţiile de viţă de vie.

Conform unor experti independenti, formula numită INITIUM, sporeşte cu până la 65% riscul de cancer de colon si asta intr-o tara in care deja numarul cazurilor de cancer este in continua crestere din cauza criminalilor care au folosit proiectile cu varf din uraniu saracit impotriva vecinilor nostri, si asta in doua reprize succinte si extrem de bogate din punct de vedere al numarului de astfel de bombe aruncate pe metru patrat, ca doar aveau de unde.

BASF, consorţiul german producator de chimicale si pe vremea lui Hitler, a dezvăluit, mandru, că România este prima ţară din întreaga lume care a autorizat produsul său Initium direct pe culturile pentru populatie. Compania susţine evident că „produsul fungicid va ajuta viticultorii să treacă mai repede la o producţie de înaltă calitate“. Dacă înaltă calitate înseamnă otrăvirea populaţiei, atunci afirmaţia este adevărată, iar firma isi merita renumele dobandit in timpul celui de-al doilea razboi mondial cand sub denumirea de IG Farben Industrie producea Zyklon B …

Purtătorul de cuvânt al companiei a afirmat că, în afară de produsul Initium pentru struguri de vin, si care va fi disponibil în România începând din 2010, sub numele de Enervin, s-a obtinut de asemenea si o a doua autorizaţie pentru Zampro, un alt produs avand la baza Initium, de aceasta data fungicidul fiind destinat culturilor de cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă. Adică exact legumele de bază în alimentaţia romanului.

Corporatia BASF pretinde că, „ambele produse au fost testate pe larg în teren şi ca au demonstrat o selectivitate ridicată şi o eficacitate ridicata împotriva unor dăunători“. Tinand cont de trecutul nu prea indeopartat al companiei, sa sperăm că aceasta afirmatie nu se referă la altceva  gen „dăunători umani“ despre care unii afirma si consideră că deja suprapopulează planeta!

Roland Ringel, şeful Proiectului de Dezvoltare Global Initium, a declarat cu un cinism incredibil: „Din cauza profilului foarte favorabil de mediu al fungicidului Initium, produsele au fost autorizate într-un timp record de doar patru ani. Şi, de fapt, produsele Initium au nu numai un grad ridicat de compatibilitate cu mediul, dar sunt, de asemenea, si foarte uşor de utilizat – se dizolvă rapid în apă, economisind astfel timp“.

Michael Hess, şef al Crop Protection pentru Europa Centrală, a declarat şi el, cu un cinism specific tuturor managerilor de la marile companii transnaţionale de produse chimice: „fermierii români doresc să concureze cu succes pe piaţa europeană. Din acest motiv, există un mare interes în domeniul tehnologiilor inovatoare. Produsele noastre foarte eficiente şi ecologice de protecţie a culturilor vor permite viticultorilor şi fermierilor să producă randamente ridicate şi culturi sănătoase cu niveluri de reziduuri minime, în conformitate cu reglementările UE.“

Produsele Initium vor completa portofoliul alături de alţi compuşi, cum ar fi recent lansatul Cabrio Top, un multi-fungicid anti-îmbolnăvire pentru struguri. După Enervin, se afirmă propagandistic despre Cabrio Top că este de aşteptat să devină „o forţă propulsoare în materie de protecţie a plantelor pentru viţa de vie în România“. Despre ce „propulsie“ şi „protecţie“ poate fi vorba, dacă strugurii vor fi pur şi simplu otrăviţi precum mărul din povestea Albă ca Zăpada, nu ştim. Să fim, oare, propulsaţi mai rapid spre lumea de dincolo? Se aşteaptă ca produsele Initiumsă fie înregistrate în Ţările de Jos şi în Marea Britanie în prima jumătate a anului 2010, şi apoi in alte ţări europene. Suntem in 2015 si produsul nu a fost inca inregistrat in nici una din tarile mai sus mentionate! Oare de ce?

Începând cu data de 31 decembrie 2009, România este membră a Comisiei Codex Alimentarius. Acest lucru a stârnit multe discuţii contradictorii, mai ales din cauză că în acest an, conform Codexului, ţara noastră este obligată să folosească experimental un produs nou al companiei germane BASF, un fungicid care conţine o substanţă chimică extrem de toxică, numit INITIUM, care va fi utilizat în culturile de viţă de vie, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.

CConform unor medici independenti, un gram de INITIUM introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi complet eliminat. Dacă acest produs este insa zilnic introdus in corp, atunci el nu mai poate fi eliminat din organism. Si se va gasi intamplator, in absolut toate legumele de pe piata! Si colac peste pupaza si in struguri, must, vin, si produse derivate din vin.

INITIUM este, asa cum rezulta din substanta activa declarata, foarte toxic.

Ca sa ne convingem putem accesa urmatoarea adresa:

http://pesticideinfo.org/Detail_Chemical.jsp?Rec_Id=PC43415

asta ca sa vedem ca nici o rubrica nu a fost actualizata cu nici o data, asa cum ar fi fost normal inainte de o testare pe oameni!

Substanta din INITIUM, asa cum a fost declarata de producator este ametoctradin cu structura urmatoare:

Produsul este toxic pentru organismul uman, este puternic carcinogen, afecteaza sistemul reproductiv şi dezvoltă toxicitate generala, neurotoxicitate şi toxicitate acută localizata la nivelul ficatului.

Interesant este faptul că nu s-au făcut publice nici un fel de date concrete cu privire la efectele acestei substanţe asupra organismului uman sau animal, aşa cum ar fi fost normal să existe în orice raport de cercetare şi evaluare a unui produs care vine in contact cu potentiale alimente, situatie care poate deveni extrem de îngrijorătoare, daca nu chiar periculoasa. Procedandu-se astfel de urmareste insa altceva: nimeni sa nu poata fi făcut responsabil de efectele grave care ar putea să apară mai târziu la oameni în urma consumării de alimente care au fost tratate cu fungicidul minune – INITIUM.

Este totusi foarte dubios faptul că raportul de evaluare pe care se bazează concluziile Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA), nu au fost analizate si în mod independent şi de alţi cercetători – aşa cum o cer normele – la momentul la care aceştia au tras concluziile şi au dat recomandarea. Acest lucru este menţionat si poate nu chiar intamplator tocmai în raportul incriminatoriu:

Cum raportul de evaluare nu a fost încă analizat şi de alţi cercetători, concluziile la care au ajuns cercetatorii BASF, nu pot fi considerate decat provizorii şi este absolut necesar sa fie reconsiderate cel putin inca odată si asta in raport cu finalizarea rapoartelor suplimentare, conform Directivei 91/414/EEC. Adica exact dupa ce experimentul din Romania va fi incheiat deja. Cui ii va folosi? Oare asta sa explice dorinta arzatoare a unora de a beneficia de rezultatele analizelor medicale ale tuturor romanilor!

Din datele oficiale existente pana in prezent nu reiese decât că există această substanţă este principiul activ din Initium şi că ea va fi testată pentru prima oara în România. Cine isi va asuma eventualitatea unei situatii in care substanţa incriminata se dovedeste a fi periculoasa, toxica, cancerigena chiar, pentru organismul uman. Si daca se va dovedi tocmai acest lucru consecintele vor fi pe termen lung, si cum se vor rezolva daca contaminarea va fi permanenta? Pentru ca nu există inca dovezi clare pentru acest lucru.

Modalitatea extrem de facilă şi totodată potential criminală prin care s-au făcut aceste recomandări, pentru introducerea unei noi substanţe în circuitul alimentar fără existenţa unor studii şi evaluări riguroase prealabile, este la fel de „ştiinţifică“ precum vaccinarea oamenilor cu un vaccin netestat. Daca afli din timp ca un vaccin este periculos îl mai poţi teoretic refuza… în caz că nu se da si o lege specifica, ca sa “ajute”. Dar cum poti sa te fereşti de astfel de experimente criminale, în condiţiile în care legea cu privire la utilizarea acestei substanţe nu impune in nici un fel avertizarea consumatorilor!

România a devenit astfel prima ţară din lume care a folosit în agricultură produse pe bază de INITIUM, furnizate de compania germană BASF şi care sunt folosite pentru culturile de struguri, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă. Pentru publicul larg se precizeaza doar faptul că „beneficiile pe care le-ar aduce această substanţă sunt legate în primul rând de combaterea dăunătorilor, dar, totodată ea micşorează şi durata de obţinere a recoltei.“ Aceasta stimulare a cresterii caror efecte se datoreaza? Sunt atatia hormoni artificiali care au creat probleme in timp, nu imediat, poate chiar la generatia urmatoare, si ai nostri au antamat astfel tocmai viitorul!

Conform unor cercetători independenti care se lupta sa combata Codex Alimentarius, si mai ales folosirea produselor cu INITIUM, substanta activa fiind dovedita ca sporind cu până la 65% rata riscului de cancer de colon, in situatia in care aceasta este extrem de solubila si intra extrem de rapid în combinaţii chimice complexe, devenind parte reziduală în organismul uman. Favorizarea dezvoltarii tumorilor maligne prin stimularea dezvoltarii celulei canceroase nu este de neluat in seama.

***

Ca un fapt ingrijorator putem sa constatam ca exista deja studii privind toxicitatea substantei active:

http://www.gov.pe.ca/photos/original/af_factrel1299.pdf
http://sitem.herts.ac.uk/aeru/iupac/Reports/1648.htm
http://www.pcs.agriculture.gov.ie/media/pesticides/content/products/labels/03939%20-%20Diablo%20-%202013%20to%20date.pdf


Raspandeste cu incredere
 • 20
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  20
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here