Acasă Informatii Informatii ANAF Buna Ziua Iasi : Inspectorii de la Finante rad tot!

Buna Ziua Iasi : Inspectorii de la Finante rad tot!

247
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Firma ce nu mai functioneaza de 7 ani a fost verificata la sange. S-au descoperit datorii importante

Finante Publice

• Inspectorii fiscali au finalizat mai multe rapoarte privind activitatea evazionista a mai multor societati • S-au gasit nereguli importante pana si la o societate ce nu mai functioneaza de 7 ani • In cazul in care aceasta suma nu va fi recuperata, dosarul va fi inaintat procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi • In actionariatul firmei apar Petru Botezatu si Costel Zamfir, cel dintai avand si calitatea de administrator • Au fost controlate si firmele tiganilor din zona Ciurea – Grajduri • Administratorii firmelor nu au putut fi contactati pentru a oferi un punct de vedere

Inspectorii fiscali din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi controleaza la sange chiar si firmele care nu mai au activitate de ani buni. Este si cazul societatii Flori de Bucovina SRL, cu domeniul de activitate “restaurante”, suspendat inca de la finalul anului 2011.

Chiar si asa, recent, in urma unei inspectii fiscale, s-a descoperit ca administratorul societatii poate fi tras la raspundere, dupa ce au fost constatate sume suplimentare de peste 300.000 lei, adica 65.000 euro.

Finantele considera ca s-a facut evaziune fiscala, sumele provenind din neplata TVA si a impozitului pe profit. In cazul in care aceasta suma nu va fi recuperata, dosarul va fi inaintat procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi.

Citeste si: Angajare surpriza la Finante! O avocata sexy controleaza toate achizitiile din institutie – FOTO

In actionariatul firmei apar Petru Botezatu si Costel Zamfir, cel dintai avand si calitatea de administrator. Insa, cei doi nu au si calitatea de fondatori ai firmei. La inceput, societatea a fost pusa pe picioare de catre Andrei si Catalin Durac.

Conform ultimelor date financiare, societatea infiintata in 2009 a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 924.709 lei, pierderi de 24.989 lei, datorii de 214.644 lei, cu un numar de 22 angajati.

Reporterii BZI au incercat sa obtina un punct de vedere din partea administratorului, dar acesta nu a raspuns la numerele de telefon disponibile. La un moment dat, firma avea un punct de lucru inregistrat pe strada Closca, nr. 25, apartamentul 4.

Citeste si: EXCLUSIV! Angajatii de la Finante Iasi s-au plimbat de 1 milion de euro! Numele functionarilor este STRICT SECRET

Si tiganii au fost verificati

In ultima perioada, inspectorii au verificat si firmele tiganilor din zona Ciurea. In urma unei inspectii s-a constat existenta unei activitati evazioniste la societatea Practik Premat SRL, controlata de catre Ionel Stanescu si Portocala Stanescu. Prejudiciul este de 3 milioane de lei. Firma de constructii nu mai are activitate din 2011, cand societatea a inregistrat o cifra de afaceri de 1.400.919 lei, profit de 4.485 lei, datorii de 1.255.993 lei, cu zero angajati.

Totodata, a fost controlata si activitatea societatii Continental Smart SRL, cu sediul in comuna Grajduri. Raportul de inspectie fiscala arata un prejudiciu de 800.000 lei, aproape 200.000 euro, sumele suplimentare provenind tot din neplata TVA si a impozitului pe profit. Societatea administrata de catre Ionut Stanescu are trecut la activitate “comert cu ridicata”. Anul trecut, cifra de afaceri a societatii a fost de 1,2 milioane lie, profit de 352.840 lei.

Citeste si: Teapa cu o retea de magazine de cafea! O femeie de afaceri din Iasi a castigat bani frumosi pacalindu-si clientii

Mii de controale

In 2017, in ceea ce priveste activitatea de inspectie fiscala, la nivel de regiune au fost inregistrate 6.274 de controale. S-a stabilit o suma de 812 milioane lei, insemnand valoarea obligatiilor suplimentare observate de inspectorii fiscali. Cele mai multe nereguli se regasesc la capitolul TVA, unde a fost identificata suma de 480 milioane lei.

Citeste si: Tensiune maxima! Cel mai tare post din finantele iesene, hotarat in jumatate de ora! Misterul a fost elucidat ieri dupa amiaza!

Pe locul doi se afla impozitul pe profit sau venit – 279 milioane lei, impozitul pe dividende – 7,96 milioane lei si altele. Domeniile cu risc ridicat la evaziune fiscala sunt constructiile si materiale de constructii – 156 milioane lei, producere si comercializare marfuri agroalimentare – 63 milioane lei, exploatare lemn – 30 milioane lei, transporturi – 20 milioane lei, producerea si comercializarea produselor energetice – 2,7 milioane lei.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here