Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii Intervențiile A.N. „Apele Române”, în județul Covasna, în punctele critice de pe...

Intervențiile A.N. „Apele Române”, în județul Covasna, în punctele critice de pe cursurile de apă din administrare

167
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

În intervalul 14 – 15 martie 2018, o echipă de specialiști condusă de directorul general al A.N. „Apele Române”, domnul Victor Sandu, aflat sub permanenta coordonare a domnului ministru Ioan Deneș din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor, s-a deplasat în satul Căpeni, ce aparține orașului Baraolt, din județul Covasna, pentru a analiza și evalua situația existentă din teren.

În ultima perioadă, conform avertizărilor hidrologice, la stațiile hidrometrice Podu Olt, Feldioara și Hoghiz, amplasate pe râul Olt, s-au depășit cotele de pericol, fapt ce a condus la fenomenul de remuu pe pârâul Căpeni, afluent cadastrat de stânga al Oltului. Digurile de remuu, de pe pârâul Căpeni, au fost deversate cu o lamă de cca. 3-4 cm în mai multe puncte, pe un sector de cca.100 m amonte de confluența cu râul Olt.

În momentul de față, situația în zona critică s-a stabilizat, măsurile întreprinse de personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Covasna împreună cu echipele ISU și membrii CLSU Baraolt (supraînălțarea și consolidarea digurilor cu saci de pământ) au condus la stoparea deversării digurilor, dar riscul de cedare a acestora rămâne în continuare ridicat din cauza fenomenului de eroziune internă (infiltrații prin și pe sub corpul digului).

S.G.A. Covasna a intervenit cu un buldoexcavator pentru deblocarea unui pod pe DJ 131B.

Astăzi, de la ora 13.00, cotele râului Olt sunt în scădere iar la stația hidrometrică Podu Olt se înregistra o cotă de 477 cm (CI+27cm), la stația hidrometrică Feldioara 418 cm (cu 2 cm sub cota de inundație) și la stația hidrometrică Hoghiz 466 cm (CI+16 cm).

Unităţile teritoriale ale A.N. „Apele Române” acţionează prin formaţiile de intervenţie cu utilaje şi materiale din stocul de apărare. Se monitorizează permanent cursurile de apă, se intervine pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a râurilor, dar şi punerea în siguranţă a punctelor critice înregistrate pe sectoarele vizate de avertizările hidrologice.

Se acordă în continuare o atenţie deosebită respectării prevederilor Regulamentelor de exploatare în condiţii de ape mari, asigurării tranşelor de atenuare în acumulări, acolo unde evoluţia fenomenelor hidrologice o impune.

Toate Sistemele de Gospodărire a Apelor din județele avertizate conlucrează permanent cu Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență și autoritățile locale.

În funcție de evoluția evenimentelor, vom reveni cu informații suplimentare.

Compartimentul de Comunicare și Relaţii cu Presa

Cătălina Brăgaru, purtător de cuvânt, telefon: 0755.122.728

e-mail: [email protected]; [email protected]


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here