Acasă Istorie Dezvaluiri Intinarea revolutiei, marca securitatii

Intinarea revolutiei, marca securitatii

197
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De parca nu era destul ca dadusera o lovitura de palat si pusesera mana pe putere. La prima contestare la adresa lor au tras cu sete in toti cei care din multime strigau “Fara comunisti!” inspre cei din balcon…

Apoi a venit si momentul batjocorii generalizate: emiterea primului certificat de revoluționar de către guvernul Petre Roman.

Din acel moment, din acea secunda chiar, “Revoluția din 1989” a devenit brusc, insotita fiind de un rânjet larg si disprețuitor, “aglomeratia”, “deranjul”, “evenimentele”, “lovilutia”, “vanzoleala” si uneori chiar “Marea vanzoleala din Decembrie”.

Marea facatura a certificatelor avea insa un rol clar: sa amestece calaii printre victime, oamenii curajosi si cei care luptau de partea pucistilor, pentru ca de revolutie nu mai putea fi vorba! Definitia revolutiei arata destul de clar ca dupa o revolutie comunista nu vine la putere fix urmasul legitim al lui Ceausescu, om din esalonul doi, propus din timp de regimul ce se voia nesfarsit.

Asa ca putem spune ca e vorba de o metoda grosolana, bolsevica, de inducere in eroare a istoriei. O istorie furata pentru a nu se stie cata oara. Barbara facatura avea insa un scop clar: “aparitia si legiferarea spagii”. Certificat de revolutionar contra cost – a se citi spaga. Vanzarea idealurilor revolutiei contra cost!

Grosolana redirectionare arata cat de pervers gandesc cei ce au pus mana pe putere dupa ’89, asta ca să-si facă uitat rolul dubios jucat pana in 22 decembrie si mai ales dupa.

Pentru ca, din 22 decembrie, vorbim deja de o crima organizata, de tip mafiot, crima ramasa nepedepsita inca de atunci:

“Cine-a tras in noi dupa 22?”

Momentul in care de la jocul la doua capete se trece la rolul ucigașului tacut, care din 22 decembrie încolo a omorat doar ca să legitimeze venirea la putere a gastii lui Iliescu. Gasca lui a creat astfel amnistia șpagoăsa. Si cei care au tras au devenit eroi, asta in timp ce eroii mureau in strada!

Ce altceva daca nu amnistie mascata contra spaga reprezinta aceste opisuri de carton lucios? Mai lucioase si mai colorate chiar decat kitsch-urile din piata, ele nu reprezinta altceva decât o șpagă oficializată de catre autorii loviturii de stat si avand ca scop acoperirea tuturor acoperitilor dar si a impostorilor care au parazitat la mult timp dupa Revoluție societatea romaneasca in ansamblul ei, obtinand doar avantajele titlului si neavand nimic sfant in ei. Scutiri, avantaje si beneficii, favorizati la inchirieri, cumparari – cu ce bani oare, daca nu cu ai celor ce i-au platit astfel sa taca!

Unii dintre ei sperau ca tranzitia sa dureze o eternitate! N-a fost sa fie asa.

*

Am avut ocazia sa cunosc o astfel de lepra care, dupa ce a pus mana pe un certificat nu stia cum sa se mai fofileze ca sa scoata cat mai multi bani de pe urma lui. Apoi, dupa ce a ajuns falit, a plecat in State. Ca erou al Revolutiei, evident!

*

Cei mai multi dintre acesti impostori au făcut revolutia acasa, la televizor, in fata unui pahar de vin dar, au fost si dintre aceia care, criminali fiind, au lovit, torturat și chiar  împușcat la gramada pe cei ieșiți în stradă sa-si ceara drepturile. Si care au devenit si ei intre timp revolutionari! Oare nu ar trebui sa se faca ceva si aici?

*

Curios este ca aceste certificate de revolutionar s-au eliberat si la mult timp dupa Revolutie, in timpul guvernarii lui Emil Constantinescu – marea dezamagire a tuturor ce inca sperau la … cai verzi pe pereti, astfel incat veniturile celor implicati in afacere erau mereu la cele mai inalte cote. Si aici ar trebui publicata o lista cu toti beneficiarii! Macar ca reparatie morala daca nu ca altceva.

Actualul secretar de stat pentru revoluționari cercetat in prezent de DNA în legătură cu certificatele eliberate pe mii de euro este doar varful icebergului. In toate guvernările anterioare punerea Revoluției pe tejghea a fost o activitate aflata pe ordinea de zi. N-ar trebui ca si memrii guvernarilor anterioare să dea socoteală? Asta asa, ca sa fie treaba oabla.

*

Parchetul a facut o delimitare clara, cine a murit inainte de 22 este erou, cine a murit dupa 22 este victima calailor catarati la putere in urma puciului. Sigur ca, aceasta clarificare care vine dupa un sfert de secol chiar nu are prea mare importanta in ochii celor care au pierdut pe cineva drag atunci dar o reparatie morala ar trebui sa li se dea, sa fie judecati toti cei care dupa 22 au pus mana pe putere!

Probabil ca acum si o reverificare a acestor diplome de revolutionar ar fi absolut necesara, s-ar dovedi astfel ca se vrea cu adevarat o asanare profunda a unei mlastini in care inotam de atata amar de timp. Si poate am afla si noi:

“Cine a tras in noi dupa 22?”


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here