Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euro-atlantic George Ciamba cu asistenți ai secretarului general al NATO

  76
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Alături de întâlnirea cu secretarul general adjunct NATO, programul vizitei la sediul NATO a secretarului de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euro-atlantic, George Ciamba, a inclus şi convorbiri cu o serie de asistenţi ai secretarului general NATO – Sorin Ducaru, asistent al secretarului general pentru riscuri de securitate emergente, Patrick Turner, asistent al secretarului general pentru operații, Arndt Freytag von Loringhoven, asistent al secretarului general pentru informații și securitate, James Appathurai, adjunct al asistentului secretarului general pentru afaceri politice și politica de securitate.

  În cadrul întrevederilor, a avut loc un schimb de opinii și evaluări asupra temelor majore care ar putea fi aprofundate și incluse pe agenda ministerialei de externe și a viitorului Summit NATO, programate pentru primăvara acestui an. A fost evocată, în context, importanța unei abordări cuprinzătoare și echilibrate a Alianței, în ceea ce privește componenta de descurajare și apărare colectivă, respectiv, cea de proiectare a stabilității, atât în vecinătatea estică, cât și în cea sudică.
  În discuții a fost, de asemenea, abordat rolul NATO în domeniul combaterii terorismului şi a atacurilor cibernetice, fiind analizate progresele la zi în ceea ce priveşte implementarea deciziilor relevante adoptate la Varşovia şi măsurile avute în vedere pentru perioada următoare.

  Oficialii NATO au salutat contribuția importantă a României la eforturile aliate, inclusiv prin angajamentul substanțial în Afganistan, în cadrul misiunii Resolute Support, precum și prin participarea la consolidarea capacităților de apărare în Republica Moldova, Georgia și Irak. A fost apreciat rolul de coordonator asumat de țara noastră pentru fondul voluntar în domeniul securității cibernetice implementat de Alianță în sprijinul Ucrainei. A fost exprimată aprecierea pentru rezultatele pozitive obținute în cadrul proiectului privind dezvoltarea unui sistem multinațional de telemedicină aplicabil în situații de urgență. Proiectul, derulat sub egida Programului Știință pentru pace al NATO și coordonat de România, a inclus atât state membre, cât și parteneri ai NATO, precum R. Moldova, Ucraina și Finlanda.

  Vizita a oferit ocazia și pentru o trecere în revistă a planurilor de organizare a noii Divizii pentru informații și securitate din cadrul secretariatului internațional al NATO, precum și rolului acesteia în consolidarea rolului Alianței în combaterea unor noi tipuri de amenințări, inclusiv a fenomenului terorist. În acest context, demnitarul român a subliniat importanţa îmbunătăţirii schimbului de informaţii între statele membre, precum şi a consolidării capacităţii colective a Alianței de cunoaştere şi de anticipare a evoluţiilor strategice.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here