1 - 1Share
de DIANA
Iodul, e prezent in organism in cantitati mici, dar este esential pentru functionarea corecta a glandei tiroide, totodata ne poate afecta sistemul imunitar, schimba activitatea sistemului cardio-vascular si a cailor respiratorii.
Constituie un element esential atat in cursul sarcinii cat si in perioada lactatiei, pentru facilitarea dezvoltarii neurologice a copilului mic.
E’la Blog
De multe ori simptomele deficitului de iod apar treptat de aceea este denumit si carenta ascunsa.
Simptomele:
capacitatea de concentrare si atentia redusa;
persoana devine foarte usor irascibila, deprimata si oboseste repede;
durerile de cap nu intarzaie sa apara, iar memoria este slabita;
din cauza reducerii nivelului hemoglobinei din sange, pielea devine uscata si rece;
sunt posibile tulburari ale ciclului menstrual.
Cum Poate Fi Evitat Deficitul De Iod?
Norma consumului de iod al unei persoane adulte este de 150-200 micrograme in 24 de ore. Acest necesar creste in cazul femeilor insarcinate si al celor care alapteaza pana la 200-300 micrograme. In scopul prevenirii carentei de iod este recomandata consumarea alimentelor cu continut ridicat de iod.
Ce Cantitate De Iod Contin Alimentele?
Iata continutul de iod din 100 g din urmatoarele alimente:
• hering – 66 micrograme
• creveti – 190 micrograme
• legume si fructe: ceapa, usturoiul, spanacul, varza, morcovul, prazul, rosiile, perele si strugurii – 1-10 micrograme
• stridii – 60 micrograme
• laminaria (alge) – 0,3 g
• pastrav – 3,5 micrograme
• oua de pasare – 10 micrograme
• carne – 3 micrograme.
Viata este un cadou de la Dumnezeu, de aceea e cât se poate de logic sa-ti îngrijesti corpul si sanatatea!
1 - 1Share