Acasă Anunturi Iti lipseste un dinte? Iata care sunt etapele unui tratament cu implant...

Iti lipseste un dinte? Iata care sunt etapele unui tratament cu implant dentar!

136
0
DISTRIBUIȚI
implant_dentar
implant_dentar
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Implantul dentar reprezinta, la ora actuala, cea mai eficienta rezolvare a problemelor cauzate de lipsa dintilor. Astfel, in situatia in care dentistul iti recomanda extractia unui dinte, cu siguranta te va sfatui sa urmezi un tratament cu implant dentar pentru inlocuirea acestuia. Pentru a avea certitudinea ca ai facut cea mai buna alegere, insa, este esential sa iei in considerare anumite aspecte care sa te ajute sa intelegi mai bine ce se intampla inainte si dupa aceasta procedura stomatologica revolutionara. Tocmai de aceea, in acest articol vei gasi cele mai importante informatii referitoare la implantul dentar si etapele acestui tratament.

Ce este un implant dentar si cum se fixeaza acesta?

Atat din perspectiva specialistilor, cat si din experientele pacientilor, tratamentul cu implant dentar este cea mai potrivita solutie medicala pentru inlocuirea unui dinte sau pentru rezolvarea permanenta a problemelor cauzate de lipsa mai multor dinti. Procedura in sine presupune introducerea unei radacini artificiale in tesutul osos al maxilarului sau mandibulei cu scopul precis de a asigura fixarea si sustinerea dintelui artificial. Dupa aproximativ 6 luni de la introducerea radacinii din titan urmeaza atasarea bontului de vindecare, iar intregul tratament este finalizat odata cu fixarea coroanei dentare.

Cu toate acestea, calitatea materialelor folosite, a aparaturii implicate in acest tratament si experienta specialistilor care te trateaza pot face diferenta. Astfel, in cadrul clinicii Dental Excellence ai acces la medici stomatologi specializati in implantologie si specialisti in protetica dentara, iar clinica este dotata cu echipamente de ultima generatie. Tocmai de aceea, rata de succes a tratamentelor cu implant dentar este deosebit de ridicata.

Etapele principale ale acestui tratament revolutionar

– Inainte de interventie

Consultatia initiala consta in examinarea tuturor dintilor si a tesutului gingival si are ca scop evaluarea volumului si densitatii tesutului osos de la nivelul mandibulei si maxilarului. Pentru obtinerea precisa a acestor informatii pot fi necesare si investigatii suplimentare, precum tomografia computerizata.

– Anestezia

Majoritatea procedurilor de inserare a unui implant dentar sunt realizate in urma unei anestezii locale. In anumite cazuri, insa, pacientul poate alege sedarea. Oricare ar fi optiunea pe care o preferi, trebuie sa pui la punct si detaliile calatoriei de la clinica stomatologica pana acasa.

– Prima etapa

Tratamentul porneste prin realizarea unei incizii in gingie, iar unele situatii impun si o aditie de os.

– A doua etapa

Radacina realizata din titan este insurubata in tesutul osos, iar la vindecarea zonei este indepartata o parte din tesutul gingival pentru a expune corespunzator implantul dentar. Specialistul in implantologie iti va prescrie medicamente antiinflamatorii pentru a reduce eventualele cauze de disconfort ce pot aparea in urma inserarii unui implant dentar.

– Indepartarea firelor de sutura

Dupa circa o saptamana de la implantarea radacinii artificiale, firele de sutura vor fi indepartate, urmand apoi o perioada de asteptare cuprinsa intre 3 si 9 luni. Aceasta perioada este necesara pentru a se realiza osteointegrarea completa a implantului.

– A treia etapa

Dupa perioada de asteptare, urmatorul pas este montarea bontului de vindecare.

– Ultima etapa

Procedura finala a tratamentului cu implant dentar presupune o colaborare intre medicul implantolog si specialistul in protetica dentara pentru realizarea coroanei dentare (singurul element vizibil al implantului dentar) care urmeaza a fi atasata pe bont.

Daca doresti sa ai acces la consultanta si proceduri de interventie stomatologica specializate, clinica stomatologica Dental Excellence iti ofera cadrul si confortul necesar pentru interventii rapide, lipsite de dureri si alte complicatii. Astfel, daca vrei sa asiguri un rezultat de exceptie, atat in urma unui tratament cu implant dentar, cat si in urma altor proceduri stomatologice, aceasta clinica iti ofera servicii medicale specializate si experienta celor mai buni profesionisti din domeniul implantologiei dentare.

Advertorial


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here