Acasă Colţul specialistului Sanatate Jurnal de Dambovita : Clocotesc nemulţumirile în Sănătate

Jurnal de Dambovita : Clocotesc nemulţumirile în Sănătate

231
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sindicaliştii deja avertizează că e posibilă reluarea protestelor în stradă

Clocotesc nemulţumirile în Sănătate

VIOLETA STANCIU

I-au mulţumit pe medici, care au beneficiat de creşteri spectaculoase de salarii, de la începutul anului 2018, aceştia fiind aliniaţi din start la salariile din UE, i-au păcălit pe asistenţii medicali care nu sunt mulţumiţi de creşterea salarială primită şi se pregătesc ca, de la 1 ianuarie 2019, să umilească… restul personalului care lucrează în domeniul sanitar.

Este ceea ce face Guvernul României prin măsurile pompieristice pe care le ia…

Cel puţin aşa ne-a lăsat să înţelegem liderul de sindicat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT), Claudiu Barbu, care consideră că ce li se dă cu o mână, într-un an, la salariu, cu cealaltă mână li se ia înapoi, în anul următor, astfel încât oamenii să nu rămână cu mare lucru în buzunar. Conform legii salarizării în sistemul bugetar, cu excepţia medicilor şi asistenţilor medicali care nu vor mai beneficia de majorări salariale până în anul 2022, personalul sanitar auxiliar (brancardieri, infirmieri), personal TESA, biologi, chimişti, farmacişti…. vor primi de la 1 ianuarie 2019, creşterea salarială promisă de 25%.

Numai că oamenii nu au motive de bucurie, pentru că, odată cu începutul anului 2019, dispar sumele compensatorii primite de aceştia, din luna martie 2018, urmare a faptului că noul regulament de sporuri îi lăsa fără o parte din venituri…

„Conform legislaţiei în vigoare, de la 1 ianuarie 2019 vor creşte cu 25% salariilor celuilalt personal care nu a beneficiat de majorare salarială la începutul anului 2018, când au beneficiat doar medicii şi asistenţii. Restul, respectiv personalul sanitar auxiliar (brancardieri, infirmieri), personal TESA, biologi, chimişti, farmacişti…. vor creşte cu 25% de la începutul anului viitor.

Numai că aici avem o problemă, pentru că la începutul anului, mai precis în luna martie, când a intrat în vigoare noul regulament de sporuri, anumite categorii de personal, cărora nu le-au crescut salariul, pentru că ei vor intra pe grilă din 1 ianuarie 2019, aveau pierderi de venituri, ceea ce pentru noi a fost inacceptabil… În urma unor negocieri s-a ajuns ca cei care aveau pierderi să poată beneficia de nişte sume compensatorii, adică să rămână cu salariul din februarie. Ca să nu mai fie nicio problemă au venit acele sume compensatorii, printr-o ordonanţă de urgenţă. În situaţia aceasta, acele sume compensatorii sunt valabile până la sfârşitul anului 2018, pentru că începând cu 1 ianuarie 2019 ele dispar, iar colegii noştri vor reveni la salariile pe care le-au avut în martie şi se va raporta la acel salariu creşterea cu 25%.

Deci, nu e o mare filosofie… Vedeţi, eu nu am nicio problemă cu niciun partid, dar nici cei dinainte, care ne-au redus salariile cu 25%, nici cei de acum, niciunul nu a făcut un lucru bun pentru noi. Ştiţi foarte bine că pe perioada negocierii şi semnării CCM nu ai voie să faci acţiuni sindicale, dar din păcate noi nu avem un contract semnat la momentul acesta, la nivel de sector de activitate. Deci putem să începem acţiuni pe lipsa CCM şi suntem complet acoperiţi. Dacă nu vom ajunge la un consens, vom reveni în stradă, aşa cum ne stă nouă cel mai bine, pentru că văd că altfel nu se poate.. La nivel de negocieri şi discuţii suntem ok, numai că în faza în care trebuie să apară în Monitorul Oficial… apare cu totul altceva… Nu picăm de acord pe anumite articole care nouă ni se par normale şi de bun simţ”, a semnalat Claudiu Barbu, preşedinte SANITAS Dâmboviţa.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here