Acasă Informatii Informatii Primarie/Prefectura Jurnal de Dambovita : Primăria Târgovişte preia de la AITT transportul public

Jurnal de Dambovita : Primăria Târgovişte preia de la AITT transportul public

468
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Potrivit preşedintelui Sindicatului „Valahia” Târgovişte, Nicolae Dragodănescu, începând din luna martie 2019,

Primăria Târgovişte preia de la AITT transportul public

❚„Lucrurile sunt foarte complicate acolo şi sperăm să dea Dumnezeu ca Primăria să aibă înţelepciunea necesară să găsească soluţii de transfer în primul rând în beneficiul târgoviştenilor şi apoi în beneficiul salariaţilor, adică să le păstreze salariaţilor drepturile şi obligaţiile aşa cum prevede legea” ❚ „Noi aşteptăm ca onor Primăria să ne invite la dialog, potrivit solicitării noastre, şi să stabilim în detaliu cine vine, cum vine, cum se încetează contractele de muncă, cum se preia, pentru că aşa este firesc”

VIOLETA STANCIU

Interviu cu Nicolae Dragodănescu, preşedintele Sindicatului „Valahia” Târgovişte.

Rep.: Când va prelua Primăria Târgovişte activitatea de transport public în Târgovişte de la firma AITT şi în ce condiţii se va face transferul?

– Potrivit înţelegerii dintre conducerea societăţii AITT şi Primăria Târgovişte urmează ca activitatea de transport să fie transferată, pentru transportul din municipiul Târgovişte, nu şi pentru Civitas care se ocupă de transportul în împrejurimi, să fie preluată de către primărie din luna martie. Asta presupune ca, fiind vorba de un transfer şi aplicând legile din România şi normele juridice ale UE, Primăria Târgovişte să preia toţi cei 60 – 70 de salariaţi cu tot ceea ce înseamnă drepturi şi obligaţi, în speţă CCM. Noi am notificat primăria în acest sens şi iam cerut chiar să facă un agrement cu noi, pentru că obligaţia Primăriei este să preia salariaţi cu drepturi şi obligaţi. Acum aşteptăm din partea primăriei confirmarea referitoare la dată şi să avem un minim protocol, o minimă înţelegere referitoare la câţi vor pleca, cum vor pleca pentru că nu poţi să pleci nici prin demisie, nici pur şi simplu pentru că te duci afară de la AITT. E o procedură care trebuie foarte atent respectată. Tot cu AITT noi avem executări silite pentru restanţe de drepturi privind acoperirea tichetelor de masă aferente anilor 2017 – 2018 – 2019. Deci suntem în faza de executare silită pentru tichetele de masă aferente anului 2017 – 2018 şi suntem în procedura de aplicare de penalităţi. Am înţeles că Primăria ar fi virat, săptămâna trecută, o sumă de bani din creanţa restantă pe care se pare că o are către AITT, iar AITT s-a obligat vineri ca astăzi (n.n ieri) să plătească, la zi, drepturile salariale, cel puţin la nivelul lunii decembrie 2018, inclusiv tichetele de masă pentru care noi neam judecat şi pentru care avem un titlu executoriu. Lucrurile sunt foarte încurcate deocamdată acolo şi sperăm ca odată cu preluarea activităţii de către Primărie să intrăm într-o normalitate, pentru că cu toţii avem de suferit, şi salariaţii şi călătorii, pentru că în continuare, în zilele de sâmbătă şi de duminică datorită faptului că sunt lucrători foarte puţini nu se pot efectua toate cursele, în condiţiile în care salariaţii deja fac mai mult faţă de ce le permite legea să facă ore suplimentare, în condiţiile în care nici măcar nu sunt plătite. Deci lucrurile sunt foarte complicate acolo şi sperăm să dea Dumnezeu ca Primăria să aibă înţelepciunea necesară să găsească soluţii de transfer în primul rând în beneficiul târgoviştenilor şi apoi în beneficiul salariaţilor, adică să le păstreze salariaţilor drepturile şi obligaţiile aşa cum prevede legea.

Rep.: Aveţi semnale că Primăria Târgovişte nu va prelua toţi salariaţii de la AITT?

– Se pare că Primăria nu va prelua tot personalul. Înţeleg, din agrementul încheiat cu AITT, că doreşte să preia o parte din mijloacele fixe şi mobile, mijloace de transport şi salariaţii necesari efectuării transportului în Târgovişte. Ori, AITT –ul, prin contractul CIVITAS încheiat cu primăriile limitrofe, trebuie să asigure şi transportul extraurban. Problema este că noi avem acolo 60-70 de şoferi. Noi încă nu ştim cine va fi transferat. Trebuie să avem o convenţie încheiată. Primăria trebuie să preia proporţional şi personalul care este necesar pentru efectuarea transportului în bune condiţii, adică să preia şi taxatoare, şi mecanici. Nu poţi să iei numai şoferi, pentru că atunci când AITT a primit activitatea de transport de la primărie la fel s-a întâmplat, a preluat proporţional din toate categoriile de personal. Problema este că dacă pleacă toţi şoferii, cum se va efectua activitatea de transport pe CIVITAS în continuare? Noi aşteptăm ca onor Primăria să ne invite la dialog, potrivit solicitării noastre, şi să stabilim în detaliu cine vine, cum vine, cum se încetează contractele de muncă, cum se preia, pentru că aşa este firesc. Astăzi (n.n ieri) vom afla dacă într-adevăr s-au plătit salariile lunii decembrie, pentru că sâmbătă şi duminică oamenii nu au mai vrut să vină la muncă. Iam rugat eu personal să vină la muncă, pentru a nu avea probleme. Dacă nu vor primi salariile aferente lunii decembrie, oamenii nu vor mai lucra sâmbăta şi duminica… E o mare problemă.

Rep.: Din informaţiile d-voastră, salariaţii de la AITT vor să treacă la Primărie?

– Oamenii sunt solidari. Ei vor să aibă certitudinea că se va prelua proporţional din toate categoriile. Ei vor să se preia şi taxatoarele. Dacă Primăria vrea taxare automată, ceea ce ne dorim cu toţii, nu e niciun fel de problemă, dar trebuie să găsim soluţii. Eventual, dacă vor fi disponibilizate, fetele respective să primească plăţi compensatorii, că aşa e normal.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here