Jurnal de Dambovita : Transportatorii dâmboviţeni calcă legea… în picioare

  346
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Haosul din transportul dâmboviţean a ajuns la Minister

  A A

  Transportatorii dâmboviţeni calcă legea... în picioare
  Au fost controlaţi 10 operatori de transport persoane prin curse regulate speciale şi 6 operatori prin curse speciale şi au fost monitorizate 41 de trasee din cele 111 care fac parte din programul de

  ❚ Deşi au primit amenzi de miliarde şi avertismente în cascadă, firmele de transport continuă să-şi bată joc de lege, de autorităţi şi de călătorii plătitori de bilet ❚ În urma controalelor în teren efectuate de echipele mixte: reprezentanţi CJD, poliţişti şi inspectori ISCTR, firmele de transport continuă să-şi facă de cap, spre disperarea conducerii judeţului care a ajuns cu problema până la ministrul Transporturilor ❚ Pasul următor, potrivit preşedintelui CJD, Adrian Ţuţuianu, va fi făcut azi, când pe ordinea de zi a şedinţei consilierilor judeţeni se va afla retragerea licenţelor de traseu pentru SC GRUP ATYC şi SC GIRUETA TOUR ❚ Proiectul de retragere a unor licenţe de traseu nu este la prima încercare, deci rămâne de văzut dacă toţi consilierii vor fi de acord că doar aceste grave sancţiuni mai pot stopa ilegalităţile din domeniul transportului public de persoane

  ANA MARIA POPESCU


  După ce au primit amenzi de miliarde, transportatorii de persoane din Dâmboviţa… îşi văd de drum şi continuă să se abată de la reguli şi să încalce prevederile din Caietele de sarcini cu care au obţinut licenţele pentru trasee în judeţ. Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a anunţat că, în urma controalelor în teren efectuate de echipele mixte formate din reprezentaţi ai forului administrativ, poliţişti şi inspectori ISCTR (Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier), s-a constatat că firmele de transport continuă să-şi facă de cap, chiar dacă au fost amendate şi avertizate că vor primi sancţiuni dintre cele mai grave.

  Din ciclul „câinii latră, ursul merge”: un şir întreg de nereguli

  Transportatorii n-au ţinut cont de avertizări şi au continuat să-şi desfăşoare activitatea în aceleaşi condiţii mizere, cu aceleaşi maşini cu deficienţe tehnice şi în acelaşi dispreţ faţă de călătorii plătitori de bilete. Acest lucru l-a revoltat peste măsură pe şeful forului administrativ judeţean, care după ce a văzut că amenzile nu sunt suficiente pentru a-i speria pe transportatori şi a-i determina să se îndrepte pe drumul cel bun, a decis să treacă la următorul capitol cu cei care continuă să îşi bată joc de oameni, de reguli şi, implicit, de autorităţi.

  • „Ne-am reluat în ritm susţinut controalele pe teren cu privire la modul în care se execută programul de transport şi de persoane şi de mărfuri. Au fost controlaţi 10 operatori de transport persoane prin curse regulate speciale şi 6 operatori prin curse speciale şi au fost monitorizate 41 de trasee din cele 111 care fac parte din programul de transport 2014-2019. Constatăm menţinerea aceloraşi deficienţe, deşi am avut nenumărate întâlniri cu cei care prestează servicii de transport public de persoane. Adică: se efectuează servicii de transport cu alte autovehicule decât cele care sunt înscrise în Caietul de sarcini, nu se respectă orarul curselor, nu se respectă itinerariul sau staţiile de capăt al anumitor trasee pe raza municipiului Târgovişte, se utilizează autovehicule cu deficienţe tehnice, nu se respectă prevederile legale în ceea ce priveşte utilizarea autovehiculelor de pe un traseu pe altul fără să existe cereri de înlocuire, potrivit legii, adresate Consiliului Judeţean. S-au aplicat 19 amenzi contravenţionale în valoare de 172.000 lei şi 8 avertismente. Deci, din această perspectivă, trebuie să ne aşteptăm că vom avea tot atâtea dosare la instanţele de judecată, dar eu cred că este modalitatea foarte concretă prin care putem să controlăm acest fenomen”, a arătat preşedintele CJD.

  Cele două propuneri de retragere de licenţe sunt doar începutul…

  Ca urmare, preşedintele Adrian Ţuţuianu a pus pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliu Judeţean de astăzi un proiect de hotărâre care priveşte retragerea licenţelor de traseu pentru doua firme de transport, SC GRUP ATYC şi SC GIRUETA TOUR. Şeful CJD speră şi că aleşii judeţeni vor aproba acest proiect de hotărâre, pentru că numai aşa transportatorii vor înţelege că nu este o joacă, astfel făcându-se ordine şi disciplină în transportul de persoane din Dâmboviţa. Despre problemele din transportul de persoane din judeţ a aflat şi ministrul Transporturilor, Iulian Matache, căruia autorităţile judeţene i-au cerut să intervină prin intensificarea controalelor de la minister pe această latură plină de nereguli.

  • „Vom continua cu asemenea verificări şi în perioada următoare. În acest context am propus retargerea licenţelor de traseu pentru SC GRUP ATYC Târgovişte şi SC GIRUETA TOUR, pe mai multe trasee. Vom vedea cine nu va aproba în şedinţa CJD aceste retrageri de licenţe. Acum vin cu două retrageri, dar voi continua cu asemenea solicitări, am cerut şi ministrului Transporturilor să intensifice controalele din partea instituţiilor subordonate şi vom sesiza pe toate aceste chestiuni Autoritatea de Transport din cadrul Ministerului”, a avertizat Adrian Ţuţuianu.

  Propuneri de retragere a licenţelor de traseu au mai fost făcute în şedinţele CJD, numai că acestea nu prea au fost luate în seamă de aleşii judeţeni, în special de cei ai opoziţiei. De această dată liderii locali ai PNL Dâmboviţa, Iulian Vladu şi Gabriel Grozavu, au anunţat că vor analiza proiectul de hotărâre în cauză în cadrul unei întâlniri care va avea loc înainte de şedinţa CJD de astăzi şi vor decide dacă vor susţine sau nu retragerea licenţelor de traseu pentru cele două societăţi comerciale. Până ieri după amiază nu se hotărâseră ce poziţie vor adopta.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here