Jurnal Valcean : Deciziile municipalităţii dezbină PMP şi PC la Vâlcea

  345
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Ion Gigi Matei îşi securizează votul lui Liviu Boban în Consiliul Local prin oferirea unui spaţiu de aproape 100 metri pătraţi Partidului Conservator din Vâlcea. Acesta a  primit un spaţiu în vederea închirierii în cadrul ,,Clădirii centru contoare termice bl. 22, în suprafaţă de 98,66 metri pătraţi. Clădirea se află la demisolul blocului 22 decembrie de pe strada Mihai Viteazul. Închirierea spaţiului se va face pe o perioadă de cinci ani cu posibilitatea de prelungire, cu acordul Consiliului Local, iar cuantumul chiriei locale este de 284 de lei. Liderul PMP Vâlcea, Marian Mirea, crede că municipalitatea defavorizează flagrant PMP, având în vedere că partidul pe care îl conduce la Vâlcea a cerut din 2013 un sediu pentru închiriere de la Primăria Râmnicului, fără a primi un răspuns favorabil.

  Grig Crăciunescu: „Conservatorii au mai avut un spaţiu pe care l-au pierdut”

  Consilierul local din partea PNL, Grig Crăciunescu, susţine că partidele pot primi spaţii de închiriat pentru sedii de la municipalitate în măsura în care  aceasta le are disponibile. „Sigur că nu putem face discriminare când formaţiunile politice solicită un sediu, iar administraţia locală este obligată să le pună la dispoziţie în măsura în care are disponibilitate.”. Consilierul local liberal s-a arătat deranjat de faptul că Partidul Conservator nu a fost bun-platnic faţă de municipiul Râmnicu Vâlcea în perioada când a avut închiriat un alt spaţiu. „Respectiva formaţiune politică a mai avut un spaţiu pe care ştim bine că l-au pierdut. Contractul a fost reziliat, nu şi-au plătit datoriile faţă de furnizorii de utilităţi şamd. Din documentaţia prezentată se pare că spaţiul este destul de generos, 100 metri pătraţi. Dacă n-au reuşit să-l ţină pe celălalt care era de dimensiuni mai reduse stau şi mă întreb dacă vor putea susţine acest sediu? Grig Crăciunescu a cerut municipalităţii să ia în considerare şi cererea unei alte formaţiuni politice, PMP, care îşi doreşte un spaţiu similar şi să împartă suprafaţa de aproape 100 mp pentru ambele formaţiuni politice. „Înţeleg că mai este depusă o solicitare din partea unei alte formaţiuni politice. Spaţiul este destul de generos. Haideţi să dăm ambelor formaţiuni politice. Dacă n-aţi avut posibilitatea să-l întreţineţi pe cel cu dimensiunile la jumătate, cum îl veţi întreţine pe acesta?, a întrebat Grig Crăciunescu retoric.”.

  Ion Gigi Matei: ,,Poate donaţi dumneavoastră un spaţiu”

  Primarul interimar Ion Gigi Matei i-a răspuns consilierului liberal Grig Crăciunescu, argumentând că partidele vor primi sedii în vederea închirierii în funcţie de vechimea cererii. Ion Gigi Matei l-a ironizat pe Grig Crăciunescu, spunându-i că poate ajuta cealaltă formaţiune politică din spaţiile PNL: „Se vor rezolva în ordinea vechimii. Nu se poate împărţi spaţiul. Credeam că v-aţi unit şi v-a rămas un spaţiu în plus. Poate îl donaţi dumneavoastră.”.

  Marian Mirea: ,,Gigi Matei a avut o atitudine sfidătoare faţă de PMP”

  Liderul PMP Vâlcea, Marian Mirea, crede că municipalitatea defavorizează flagrant PMP. „A dat conservatorilor sediu, noi, PMP, plătim destul de mult. Prima noastră adresă a fost făcută în 2013, în noiembrie. Nu mi s-a dat nici un răspuns. Am mai făcut o nouă cerere în ianuarie 2015 şi nu s-a rezolvat. Gigi Matei a avut o atitudine sfidătoare, ignorând cererea noastră şi dreptul de a avea sediu.”, a  spus Marian Mirea. (Octavian ANINIŞ)


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here