Acasă Jurnalul Bucurestiului Interviuri jurnaldedambovita.ro : Probleme “criminale” în Armată

jurnaldedambovita.ro : Probleme “criminale” în Armată

413
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni reclamă…

Probleme

❚ Lipsa offset-ului din armată, „este crimă împotriva propriului tău popor”, susţine liderul sindical Constantin Bucuroiu ❚ „În discuţia pe care am avut-o cu fostul ministru al MAPN, Mihai Fifor, m-a surprins când acesta a spus că ei totdeauna au fost deschişi, la MAPN, la offset, dar că Agenţia Offset din cadrul Ministerului Economiei nu s-a mişcat absolut deloc” ❚ „Eu zic că oamenii care ajung în fruntea acestor agenţii sunt puşi acolo pe criterii politice, şi nu pe competenţă, pentru că dacă ar fi specialişti, cel puţin, ar avea verticalitate, ar ieşi şi ar spune – domne, eu mai mult de atât nu pot să fac, mă retrag”

VIOLETA STANCIU

Interviu cu Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni

Rep.: Offset-ul militar presupune ca, în cazul unei achiziţii de armament, o parte din banii cheltuiţi să se întoarcă în ţara cumpărătoare, sub formă de investiţii, transfer tehnologic…? În România, legea prevede un offset de minim 80%. Se respectă măcar acest minim?

– Offset-ul este al Ministerului Economiei. În ultimul timp s-a tot vehiculat că va trece ca Agenţie sub coordonarea Secretariatului General al Guvernului. Pe mine mă interesează mai puţin unde poate să fie această agenţie, pe mine mă interesează „măi oameni buni, producem şi noi măcar un minimum de 85%?”. Aşa ar fi normal pentru orice ţară care se respectă, un minim de 85% offset. Polonia este un caz de naţionalism bine închegat pentru că s-au dus la 120%. La noi „Domne, dacă ne uităm… trec toate pe lângă noi”. La avioane nu s-a făcut offset, la fregate nu sa făcut offset. Acum spun că la transportoare se va face ofsset. Vă spun eu, la Bucureşti, nu se va face absolut nimic.

Rep.: Bine, dar asta nu înseamnă trădare de ţară?

– Este… nu trădare, este crimă împotriva propriului tău popor. Pe mine mă intrigă faptul că toţi stau aşa… şi privesc cu pasivitate. În discuţia pe care am avut-o cu fostul ministru al MAPN, Mihai Fifor, m-a surprins când acesta a spus că ei totdeauna au fost deschişi, la MAPN, la offset, dar că Agenţia Offset din cadrul Ministerului Economiei nu s-a mişcat absolut deloc.

Rep.: Agenţia Offset din cadrul Ministerului Economiei este condusă oare de cine trebuie, adică de specialişti în domeniu?

– Eu zic că oamenii care ajung în fruntea acestor agenţii sunt puşi acolo pe criterii politice, şi nu pe competenţă, pentru că dacă ar fi specialişti, cel puţin, ar avea verticalitate, ar ieşi şi ar spune „domne, eu mai mult de atât nu pot să fac, mă retrag”. Atâta timp cât oamenii aceştia stau acolo şi nu fac absolut nimic… Am ajuns în momentul cel mai de jos al unei industrii care putea să producă bani extraordinar de mulţi. Şi ne uităm la vecinii noştri, la bulgari, care erau sub noi, ani lumină, cum sunt acum peste noi. Contractele şi comenzile lor, ca cifră, depăşesc de 10-15 ori ce facem noi în România. Iar noi, în România, lăsăm fabricile să moară, de la zi la zi, le lăsăm fără persoanal pentru că pe banii aceştia mărunţi… nu vine nimeni. Dacă nu găsim o soluţie ca industria de apărare să primească cel puţin salariul mediu brut pe economie ne autodesfiinţăm, ca industrie de profil, pentru că nu vine nimeni.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here