Jurnalul de Calarasi : SCANDALOS! CE CAUTĂ APIA CĂLĂRAŞI ÎN CONFLICTUL DINTRE POIENARU ŞI STĂNESCU?!…

  507
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  SCANDALOS! CE CAUTĂ APIA CĂLĂRAŞI ÎN CONFLICTUL DINTRE POIENARU ŞI STĂNESCU?!…

  *ÎN ATENŢIA CONDUCERII APIA (CHIAR DACĂ O PARTE AFLATĂ ÎN STARE DE AREST, ORI CONDAMNATĂ!)

  De ani de zile, în competiţia mai mult sau mai puţin corectă dintre două societăţi private care activează şi în judeţul Călăraşi, APIA Călăraşi intervine, întotdeauna, alături de una dintre aceste firme! *De multe ori societăţile lui Sorin Stănescu apar ca inconvenienţi întotdeauna în procesele dintre Agrofam şi Apia Călăraşi, apare în calitate de intervenient câte o firmă a lui Sorin Stănescu! *Iar seria nesfârşită de procese pe care Agrofam le are este însoţită, întotdeauna, de prezenţa unei firme a lui Sorin Stănescu alături de APIA Călăraşi! Ce ascunde această „încuscrire“?! *Noi nu avem nimic cu Sorin Stănescu, avem tot respectul pentru orice om care se luptă să facă mai mult sau mai puţin bine în ţara asta, dar ce caută un funcţionar public în toată această gălăgie?!… *Conducerea APIA ştie ce face Bogdan Dumitraşcu la Călăraşi?!…

  NOI NU AVEM NIMIC CU BOGDAN DUMITRAŞCU!
  Facem această precizare (am mai spus-o!)- nu ne interesează persoana respectivă pe care am văzut-o, de câteva ori, mai mult sau mai puţin întâmplător şi cu care au avut discuţii redactori ai „Jurnalului de Călăraşi“ numai în momentele în care s-au realizat anchete de presă. Nu doar că nu avem nimic cu el, dar cu socrul său, Marian Dinulescu, chiar am avut şi avem o relaţie de prietenie. Motiv pentru care nici nu vrem să-l amestecăm pe Dinulescu în toată tamja pe care o reprezintă acţiunile mai mult sau mai puţin controversate ale lui Dumitraşcu. Nici nu credem că îi convine lui Dinulescu ce face Dumitraşcu de cele mai multe ori, tocmai de aceea vrem să facem această diferenţiere.
  Pe de altă parte, să fim iarăşi bine înţeleşi, nu doar că nu am avut nimic împotriva unor oameni din sectorul public aflaţi în luptă împotriva corupţiei, chiar i-am incurajat. Numai că rolul ăsta pe care vrea să-l poarte Bogdan Dumitraşcu nu prea i se potriveşte, din motive pe care le ştie el mai bine decât oricine!

  UN FUNCŢIONAR PUBLIC- PARTE ÎN RĂZBOIUL UNOR FIRME PRIVATE?!
  Dincolo de toate acestea, însă, ceea ce transpare de la distanţă, ceea ce sare în ochi, ceea ce devine exploziv şi chiar generează multe semne de întrebare este IMPLICAREA UNUI FUNCŢIONAR PUBLIC ÎN RĂZBOIUL ECONOMIC A DOUĂ SOCIETĂŢI PRIVATE! Despre asta este vorba, motiv pentru care vom solicita conducerii APIA (aia care este acum, deşi poveştile sunt mai vechi, iar conducătorii APIA au cam ajuns pe la puşcărie, ori prin arest, dovedind şi asta ceva…) nu ţinem cont nici de legendele care circulă în jurul acestor arestări şi unele legături cu anumite persoane de prin zonele noastre, pentru că nu ne plac legendele. Deşi, de cele mai multe ori, unele coincidenţe te pun pe gânduri! Deci, repetăm, nu avem nimic cu Bogdan Dumitraşcu. Doar ne întrebăm- ce caută permanent APIA Călăraşi (nu toată instituţia, ci doar reprezentantul Dumitraşcu Bogdan!) în veşnicele conflicte dintre societăţile comerciale ale unor doi oameni de afaceri- Ştefan Poienaru şi Sorin Stănescu? Pentru că, iată ce s-a întâmplat, în ultima perioadă- a fost distribuită, în mare viteză (oare de către cine?!) decizia de trimitere în judecată, cu tot cu rechizitoriu. La toată presa locală! Foarte bine şi la vară cald! Care a fost intenţia?

  NOI NU SUNTEM AVOCAŢII NIMĂNUI. DUMNEAVOASTRĂ JUDECAŢI!
  Desigur, aceea de a-l discredita pe Poienaru (probabil că este şi ăsta un joc, nu ne dăm seama, nu ne-am lansat în jurul lui…) totuşi… când afli că de fapt trimiterea în judecată a fost făcută pentru nişte prejudicii care nu există, când afli că s-au adus atâtea acuzaţii pentru nişte bani care nu s-au încasat niciodată, când vezi documente care arată lupta permanentă pentru a da peste cap tot ceea ce încearcă să construiască societăţile Agrofam, pur şi simplu pentru a le crea acestora probleme, când vezi tot ceea ce se întâmplă nu se poate să nu-ţi pui întrebarea- ce se ascunde în spatele acestor acţiuni? Şi, mai ales, este normal ca un funcţionar de Stat, plătit din bani publici, să profite de poziţia pe care o are şi să facă toate aceste năzdrăvănii?! Desigur, poate veni răspunsul pe care Dumitraşcu îl şi susţine- el luptă împotriva unor incorectitudini, ilegalităţi! Aşa o fi, numai că, uite- avem şi punctul de vedere al lui Ştefan Poienaru pe care, desigur, nu-l va publica decât „Jurnalul de Călăraşi“, alte instituţii de presă, în deontologia lor, au pus imediat rechizitoriul respectiv, dar nu vor prelua, niciodată, şi celălalt punct de vedere- noi am făcut-o întotdeauna chiar şi cu adversarii noştri, din anumite momente, neţinând cont de nimic, nici măcar de unele contracte comerciale pe care unii sau alţii le puteau invoca… Aşadar, iată ce spune (înaintea procesului!) pentru opinia publică, Ştefan Poienaru.

  SCANDALOS! ŞI DEGRADANT!…
  În ce hal se poate ajunge, în aşa-zisa luptă pentru anticorupţie, la mintea unor persoane, am văzut-o în corespondenţele semnate Bogdan Dumitraşcu şi nişte slugi care i s-au pus la dispoziţie, care aruncă ideea că fiica lui Ştefan Poienaru s-ar fi internat, la ospiciu, din cauza acestui proces! Jenant! Mai aveţi şi copii, unii dintre voi!… Am fost rugaţi să facem această precizare: problemele psihiatrice ale fiicei lui Ştefan Poienaru sunt de câţiva ani buni! Cu tratamente care au costat uriaş, în ţară şi în străinătate! Să intri in viaţa omului cu atâta netrebnicie şi să spui că ta-su e fericit că e trimis în judecată, iar fiica- la balamuc, arată ce moral, ce caracter au unii dintre noi! Ruşinos!…

  POIENARU SE APĂRĂ!
  TOATE LITIGIILE SUNT CU APIA CĂLĂRAŞI PRIN BOGDAN DUMITRAŞCU ŞI REPREZENTANTUL A&S INTERNAŢIONAL! *DIN 5(CINCI) DOSARE INVOCATE, A RĂMAS DOAR… UNUL! *DREPTURI RESPINSE ÎN SERIE, DE APIA CĂLĂRAŞI- CÂŞTIGATE ÎN INSTANŢĂ! *ACUZAŢI DE PREJUDICII, FĂRĂ SĂ FI ÎNCASAT VREUN BAN!

  AGROFAM HOLDING SRL
  Nr.1284/06.10.2015
  Către,
  Cotidianul „JURNALUL DE CĂLĂRAŞI”
  PUNCT DE VEDERE
  PRIVIND TRIMITERE ÎN JUDECATĂ
  Pentru corecta informare a cititorilor publicaţiei D-voastră, facem următoarele precizări:
  Încă de la începutul cercetărilor, procurorul de caz a cumulat o serie de dosare constituite în baza reclamaţiilor formulate de numitul Bogdan Dumitraşcu- director adjunct APIA- CJ Călăraşi şi reprezentanţi ai SC A&S Internaţional 2000 SRL Bucureşti, societate cu care suntem într-o serie de litigii comerciale.
  Reclamaţiile se refereau la o serie de solicitări privind subvenţii pe suprafaţa la care eram îndreptăţit, întrucât deţineam un drept legal de folosinţă.
  Toate solicitările noastre au fost respinse de către APIA, fără ca societăţile noastre să încaseze vreun leu şi, de asemenea, pentru toate solicitările, ne-am adresat instanţelor judecătoreşti, care pentru unele societăţi din Grupul de firme Agrofam, în speţă SC Agrofam Unirea SRL, a dispus acordarea subvenţiilor solicitate.
  Cu toate acestea, procurorul de caz a dat publicităţii faptul că sumele solicitate reprezintă o pagubă iminentă adusă bugetului fondurilor europene. În această situaţie, judecătorul a admis instituirea controlului judiciar, o serie de percheziţii şi începerea urmăririi penale, pentru o situaţie prezentată cu totul nereal.
  În fapt, după constituirea dosarului, procurorul a renunţat la patru din cele cinci dosare, acesta reţinându-mi, în final, doar culpa privind solicitarea pentru anul 2013 pentru societatea Agrofam Holding SRL, a subvenţiilor pe suprafaţă.
  Am depus cu această ocazie, Contractul de concesiune nr. 79/2000, în care ni s-a concesionat suprafaţa de 5.400 ha şi a cărui modificare nu putea fi făcută decât cu acte adiţionale. Precizăm că la acea dată, nu exista niciun act adiţional!
  Am mai prezentat, de asemenea, o adeverinţă eliberată de Primărie, privind suprafaţa ce am exploatat-o, pentru care am achitat impozitele aferente şi redevenţa datorată. Şi în acest caz, deşi nu am încasat niciun leu, procurorul estimează un prejudiciu de cea. 640.000 roni, pentru care dispune sechestru asigurător, fără ca noi de fapt să fi încasat vreun leu.
  Procurorul face acest lucru întrucât în situaţia solicitării neîndreptăţită de fonduri europene, există fapta penală numai în condiţiile în care s-au şi obţinut sumele solicitate.
  Suntem convinşi că în instanţă vom putea proba nevinovăţia privind solicitarea de subvenţii pe suprafaţă.
  Cu stimă,
  Administrator
  Dr.ing.ŞTEFAN POIENARU


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here