Acasă Istorie Dezvaluiri jurnalul.ro : Coincidență sau cadou pentru Traian Băsescu de la Guvernul Tudose?

jurnalul.ro : Coincidență sau cadou pentru Traian Băsescu de la Guvernul Tudose?

167
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Executivul condus de Mihai Tudose a emis, la începutul acestei luni, o Hotărâre de Guvern, prin care un apartament de protocol aflat pe lista imobilelor RA-APPS propuse spre vânzare să treacă în proprietatea publică a statului și să primească destinaţia de spațiu de birou pentru “persoanele care au avut calitatea de șef al statului”. Întâmplător sau nu, apartamentul în cauză este unul și același cu cel pe care Traian Băsescu l-a cerut, în urmă cu doi ani, Guvernului Ponta, pentru a-și putea organiza acolo spațiul de lucru. Trecerea imobilului pe lista celor cu reședința respectivă a fost adoptată de Guvern la patru zile după ce Băsescu și-a serbat ziua de naștere.

Pe 8 noiembrie 2017, sub semnătura premierului Mihai Tudose, a secretarului general al Guvernului, Roxana Cezarina Bănică, și a ministrului Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a fost adoptată Hotărârea de Guvern nr. 801/2017, prin care Executivul PSD a schimbat regimul juridic al unui imobil, atribuindu-i acestuia destinaţia de reședință pentru persoanele care au avut calitatea de șef de stat.

Conform acestui act normativ, anexa 3 din OUG 101/2011, privind lista imobilelor din domeniul privat al statului aflate în administrarea Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) propuse spre vânzare, a fost abrogată, Guvernul aprobând trecerea unuia dintre aceste imobile, amplasat la parterul unui bloc situat în strada Mihai Eminescu, din Capitală, din domeniul privat al statului în domeniul public al statului și în administrarea RA-APPS.

După transferul acestui imobil în proprietatea publică a statului, HG 801/2017 aprobă atribuirea destinației de reședință a acestuia pentru persoanele care au avut calitatea de șef al statului, “în vederea organizării cabinetului de lucru”.

Cu ochii pe el din 2015

În 2015, Traian Băsescu a anunțat Guvernul Ponta că vrea să-i fie pus la dispoziţie, din partea statului, un birou, în calitate de fost președinte. Ba mai mult, Băsescu se arăta chiar dispus să renunțe la vila de protocol din strada Gogol, pentru că “nu dispune de spațiu pentru cabinet de lucru, nu are salon de primire pentru vizitatori și nu beneficiază de garaj”.

Băsescu a solicitat atunci în mod expres repartizarea unui spațiu de birou într-un alt imobil, indicând în acest sens un apartament situat chiar la parterul unui bloc din strada Mihai Eminescu. În blocul respectiv și-au avut locuinţele de serviciu Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, Tiberiu Nițu, fostul procuror general al României, sau Gyorgy Frunda, fost consilier al premierului Victor Ponta.

Tot ca o coincidență este faptul că HG 801/2017 a Guvernului Tudose a fost emisă la patru zile după ce Traian Băsescu și-a serbat ziua de naștere.

Apartament în buricul Bucureștiului

În anexa acestei Hotărâri de Guvern sunt descrise în detaliu datele de identificare ale acestui imobil. Este vorba depre un apartament situat la parterul unui bloc din strada Mihai Eminescu, Sectorul 2, cu o cameră la etajul opt și cu o boxă la demisolul clădirii. Terenul aferent cotei indivize a apartamentului este de 64,19 meri pătrați, camera de serviciu are o suprafaţă de 20,09 metri pătrați cu teren aferent, în cotă indiviză, de 7,53 metri pătrați, iar boxa de la demisol are o suprafață de 13 metri pătrați. Valoarea de inventar a construcției  se ridică la 502.676,17 lei, iar cea a terenului aferent este de 61.276,2 lei.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here