Acasă La pas prin galeriile bucurestene Rubrică de Claudiu Victor Gheorghiu La pas prin galeriile bucurestene: expoziții cu partener media Jurnalul Bucurestiului

La pas prin galeriile bucurestene: expoziții cu partener media Jurnalul Bucurestiului

Articolul face parte din ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si consacrată deja, din luna mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) recomandă aceste 5(cinci) expozitii in Bucuresti, toate sunt in desfăşurare şi au ca parteneri media cele două trusturi de presă.

596
0
DISTRIBUIȚI
Palatul CEC (fragment), București, Calea Victoriei nr. 13, fotografie de Claudiu Victor Gheorghiu, iunie 2016
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares

Articolul face parte din ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si consacrată deja, din luna mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) recomandă aceste 5(cinci) expozitii in Bucuresti, toate sunt in desfăşurare şi au ca parteneri media cele două trusturi de presă. In rest, nu mi-a suscitat interesul vreun alt eveniment.

Evenimente organizate de AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România .

sigla AFAPRR

 

ANUALA de artă religioasă si restaurare 2019 la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”

Pe 21 aprilie 2019, de Florii(la Intrarea DOMNULUI in Ierusalim) , a avut loc vernisajul ANUALEI de artă religioasă si restaurare 2019, organizată de AFAPRR : Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News sunt parteneri media cu Muzeul din martie 2016, precum si cu AFAPRR din 2015.

Deschiderea permanentă a filialei noastre AFAPRR a UAP din România către ceilalti artisti care fac parte din alte filiale si sectii bucurestene ale Uniunii Artiștilor Plastici din România ( Pictură, Sculptură, Grafică, Arte Decorative, Design etc.), dar si din filialele teritoriale, s-a concretizat prin prezenta pe simeze a lucrărilor realizate de 86 artisti expozanti.

Curatori: Cristian Olteanu, Emilian Țivrea, Jorje Mafu.

 

IMG_0024
Vernisaj 21 aprilie: curatorii Anualei (pe flancuri), recte Cristian Olteanu si Emil Țivrea , Aurelia Cozma si presedintele AFAPRR Irina Sava, la microfon moderatorul Florin-Ionut Filip Neacsu (toti in această imagine)

 

Expozitia se poate vizita până pe 12 mai 2019, de miercuri până duminică, între orele 09.00 – 17.00, în Foaierul „H.H.Stahl” și „Sala H.H.Stahl ”, Şoseaua Kiseleff, nr. 30 (fostul sediu al Ministerului Culturii).

PS. O filacteră de-a mea cu “ Stihiri la Duminica Ortodoxiei”, având ca scenă pictată ” Intrarea DOMNULUI în Ierusalim ” o puteti vedea sus, pe un stâlp, un semn poate că sunt artistul expozant cel mai apropiat de Cer!

Despre ANUALA de artă religioasă si restaurare 2019 la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” si in ziarul Jurnalul Bucurestiului, 20 aprilie 2019.

https://jurnalulbucurestiului.ro/anuala-de-arta-religioasa-si-restaurare-2019-la-muzeul-national-al-satului-dimitrie-gusti/

 

afis ANUALA 2019

Evenimentul de anvergură este organizat de Muzeu anual, in 2019 pe 20 si 21 aprilie: ” Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”, include si ANUALA de artă religioasă si restaurare 2019. Mai multe despre programul evenimentelor puteti citi aici, in pagina de cultură a Intell News, 19 aprilie 2019.

https://www.intellnews.ro/evenimente-de-florii-la-muzeul-national-al-satului-dimitrie-gusti/

afis-Florii-2019

 

 

Expoziția filialei AFAPRR a UAP din România “Ad Libitum” la Galeria Căminul Artei(etaj)

Se mai poate vizita in această săptămână expoziția “Ad Libitum” la Galeria Căminul Artei(etaj). Vernisajul expoziției ” Ad Libitum “, sub egida AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, a avut loc pe 16 aprilie 2019.

Curator al expoziției: Cristina Georgescu, membru al Consiliului Director al AFAPRR, restaurator la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din Bucuresti.

Cuvânt introductiv: Gabriel Decebal Cojoc si Răzvan Constantin Caratănase, membri ai Consiliului Director al UAP din România.

A prezentat demersul artistic: Amelia Dincă , critic de artă.

IMG_0192
Vernisaj 16 aprilie: pe flancuri Gabriel Decebal Cojoc (st.) si Răzvan Constantin Caratănase Zuzu(dr.), membri ai Consiliului Director al Uniunea Artiștilor Plastici din România, care ne-au onorat cu prezenta si cu salutul conducerii UAP din România; criticul de artă Amelia Dincă si curatorul expozitiei Cristina Georgescu, membru al Consiliului Director al AFAPRR : Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România ; Florin-Ionut Filip Neacsu, manager de proiecte si comunicare al AFAPRR

 

 

IMG_0170
Vernisaj 16 aprilie: Mimi Necula in dreapta, cunoscut realizator si jurnalist TVR, Cristina Georgescu, curator al expozitiei, membru al Consilului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România , restaurator la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din Bucuresti.

Evenimentul se desfășoară la Centrul Artelor Vizuale – Galeria Căminul Artei (etaj), Str. Biserica Enei nr. 16, Bucureşti, în perioada 16-28 aprilie 2019. Deschiderea permanentă a filialei noastre AFAPRR a UAP din România către ceilalti artisti care fac parte din alte filiale si sectii bucurestene ale UAP din România ( Pictură, Sculptură, Grafică, Arte Decorative, Design etc.), dar si din filialele teritoriale, s-a concretizat prin prezenta pe simeze a lucrărilor realizate de 56 artisti expozanti si a 23 elevi invitati de la Liceul de Artă „Dimitrie Paciurea”.

IMG_0006
Gazda expoziției filialei AFAPRR, intitulată ” Ad Libitum “: Centrul Artelor Vizuale – Galeria Căminul Artei (etaj) a Uniunea Artiștilor Plastici din România, Str. Biserica Enei nr. 16, Bucureşti, 16-28 aprilie 2019

 

Parteneri media: TVR 1, Senso TV prin programul “Catena pentru Artă”, Revista Culturală Leviathan, Modernism, Intell News, Jurnalul Bucureștiului.

Despre expoziția filialei AFAPRR a UAP din România “Ad Libitum” si in ziarul Jurnalul Bucurestiului: “La pas prin galeriile bucurestene: recomandările lunii aprilie 2019”, 31 martie 2019.

https://jurnalulbucurestiului.ro/la-pas-prin-galeriile-bucurestene-recomandarile-lunii-aprilie-2019/

Expoziția filialei AFAPRR a UAP din România “Ad Libitum” la Galeria Căminul Artei(etaj), articol pentru Intell News(partener media), 7 aprilie 2019: https://www.intellnews.ro/expozitia-filialei-afaprr-a-uap-din-romania-ad-libitum-la-galeria-caminul-arteietaj/

 

Afis AFAPRR Caminul Artei etaj

 

 

Expoziția aniversară “5 ani împreună ” la Galeria Romană

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News(al căror Senior Editor sunt) au plăcerea să fie parteneri media cu Galeria Romană din 2016.

Se mai poate vizita până pe 4 mai 2019 expoziţia aniversară “5 ani Împreună” la Galeria Romană prezentată deja cititorilor in ample articole, dar o reamintesc, deoarece este o expoziție surpriză, în care stau laolaltă mari maeștri ai picturii românești clasice și câțiva maeștri ai picturii românești contemporane. Cele peste 80 de lucrări expuse le puteti admira la fata locului, pentru că expoziția este deschisă pentru public în perioada 19 martie – 4 mai 2019. Programul de vizitare al galeriei: luni-vineri: 10:00-18:00; sâmbătă: 10:00-14:00. Intrarea este liberă.

Articole scrise de mine, fotoreportaj si film despre acest eveniment:

Expoziţia aniversară “5 ani Împreună” la Galeria Romană – Poartă spre artă face parte din ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si consacrată deja, din luna mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului, articol din 14 martie 2019.

https://jurnalulbucurestiului.ro/expozitia-aniversara-5-ani-mpreuna-la-galeria-romana-din-bucuresti/

Articol in limba engleză pentru pagina in această limbă a Intell News, una dintre putinele platforme digitale de știri și informații bilingve din România: “Romană” Art Gallery: the anniversary exhibition “5 years together”, Intell News Romania, an article by Claudiu Victor Gheorghiu, March 18, 2019.

https://english.intellnews.ro/romana-art-gallery-the-anniversary-exhibition-5-years-together/

Expoziţia aniversară “5 ani Împreună” la Galeria Romană, vernisaj, 19.03.2019, un fim pentru Intell News(partener media al galeriei) de Claudiu Victor Gheorghiu, inclus in articolele pentru Intell News.

https://youtu.be/pxniej6jxbA

Intell News in galeriile bucurestene: expoziţia aniversară „5 ani Împreună” la Galeria Romană, fotoreportaj si film inclus in articol de Claudiu Victor Gheorghiu, 23 martie 2019, un material complet pentru pagina de cultură a Intell News (partener media).

https://www.intellnews.ro/intell-news-in-galeriile-bucurestene-expozitia-aniversara-5-ani-impreuna-la-galeria-romana/

 

1 a

 

 

Expoziția “ Missa Da Pacem” la galeria Contemp

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) au plăcerea să fie parteneri media ai galeriei Contemp.

Se mai poate vizita până pe 4 mai 2019 expoziţia “Missa Da Pacem”, cu lucrări pe simeze semnate de Elena si Marcel Scutaru.

A prezentat demersul artistic Mihai Plămădeală, critic de artă si curator al expozitiei.

Expoziția este deschisă în perioada 4 aprilie – 4 mai 2019. Adresa galeriei Contemp: strada George Vraca, nr. 7.

Despre expoziția “Missa Da Pacem” si in ziarul Jurnalul Bucurestiului: “La pas prin galeriile bucurestene: recomandările lunii aprilie 2019”, 31 martie 2019.

https://jurnalulbucurestiului.ro/la-pas-prin-galeriile-bucurestene-recomandarile-lunii-aprilie-2019/

 

Afis CONTEMP

 

 

Expoziția “Tropicana” la galeria Rotenberg – Uzunov

Ziarul Jurnalul Bucurestiului are plăcerea să fie partener media al galeriei Rotenberg-Uzunov.

In perioada 18 aprilie – 20 mai 2019, Galeria Rotenberg-Uzunov găzduieste expozitia “Tropicana”, cu lucrări semnate de Diana Manole. Vernisajul a avut loc pe 18 aprilie.

Expozitia se poate vizita de marți până sâmbătă, între orele 14:30 – 19:30, iar galeria este localizată in buricul Bucurestiului, lângă Ateneul Român, str. Constantin Esarcu nr. 1, coproprietari Mihail Rotenberg si Eduard Mircea Uzunov.

 

rotenberg uzunov

 

 

Grupaj de : Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului; artist vizual, afilieri: membru titular Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România si membru al Consiliului Director al Visarta(Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale), 23 aprilie 2019

CVG de CG
” Pocalul biruintei”, tempera cu ou si foită de aur pe carton, 31 x 31cm, 2019; lucrare pe simeze de Claudiu Victor Gheorghiu, membru titular al AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, la vernisajul expoziției filialei AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România “Ad Libitum”, la Galeria Căminul Artei(etaj), 16 aprilie 2019. Credit foto cu lucrarea si autorul ei: Cristina Georgescu, curator al expoziției.

 

 

 

 

 

 

 


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares