Acasă Supliment Cultural La pas prin galeriile bucurestene La pas prin galeriile bucurestene: recomandările inceputului lunii ianuarie 2019

La pas prin galeriile bucurestene: recomandările inceputului lunii ianuarie 2019

Articolul face parte din ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si consacrată deja, din luna Mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) recomandă aceste expozitii in Bucuresti, unele au ca parteneri media cele două trusturi de presă , altele nu, dar le-am ales eu. Le uneste faptul că toti artistii expozanti sunt membri in Uniunea Artiștilor Plastici din România(singura organizatie profesională a artistilor plastici si evident singura Uniune, „urmaşa de drept, moştenitoarea juridică, morală – patrimonială şi continuatoarea tradiţiilor Sindicatului Artelor Frumoase din Bucureşti (S.A.F) şi a Sindicatelor Mixte din Provincie”).

374
0
DISTRIBUIȚI
Palatul CEC (fragment), București, Calea Victoriei nr. 13, fotografie de Claudiu Victor Gheorghiu, iunie 2016
Raspandeste cu incredere
 • 225
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  225
  Shares

 

1. Palatul CEC, fragment, iunie 2016
Palatul CEC (fragment), București, Calea Victoriei nr. 13, fotografie de Claudiu Victor Gheorghiu, iunie 2016

Articolul face parte din ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si consacrată deja, din luna Mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului.

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) recomandă aceste expozitii in Bucuresti, unele au ca parteneri media cele două trusturi de presă , altele nu, dar le-am ales eu. Le uneste faptul că toti artistii expozanti sunt membri in Uniunea Artiștilor Plastici din România(singura organizatie profesională a artistilor plastici si evident singura Uniune, „urmaşa de drept, moştenitoarea juridică, morală – patrimonială şi continuatoarea tradiţiilor Sindicatului Artelor Frumoase din Bucureşti (S.A.F) şi a Sindicatelor Mixte din Provincie”).

UAP
Uniunea Artiștilor Plastici din România, sigla

 

Expoziția de grup „Steaguri” la galeria Orizont

Comunicat de presă:

Filiala Arte Decorative a Uniunii Artiștilor Plastici din România deschide noul an cu vernisajul expoziției de grup „Steaguri” și are plăcerea de a vă invita să luați parte, luni, 14 ianuarie 2019, orele 18.00, la Galeria Orizont. Expoziția poate fi vizitată în perioada 9 ianuarie –7 februarie 2019.

Plecând de la semnificația drapelului la modul general și ceea ce reprezintă pentru fiecare acest simbol, artiștii s-au identificat cu propria creație, evidențiindu-se latura de cercetare a preocupărilor, a ideilor novatoare cât și a soluțiilor artistice personale.

Evenimentul deschide seria proiectelor culturale din programul expozițional coordonat de Consiliul de Conducere al Filialei Arte Decorative a U. A. P. din România si are ca strategie promovarea artei decorative românești prin prezentarea artiștilor consacrați, de lansare și promovare a tinerilor dar și de omagiere a maeștrilor.

Artiști participanți: Georgina Andreescu, Marijana Bițulescu, Violeta Carp, Luxandra Călin Uricaru, Dana Dincă, Marian Gheorghe, Irina Hasnaș, Ovidiu Ionescu, Jorge Mafu, Ruxandra Mermeze, Ileana Dana Marinescu, Claudia Mladin, Claudia Mușat, Andra Panduru, Flori Pănescu, Radu Popovici, Mioara Stancu Trandafira.

Curator: Claudia Mușat.

Parteneri media:Top Business, artLine, Radio România Cultural, Jurnalul Bucureștiului, Intell News, Modernism.ro, Artindex, Vreau Arta.ro

U.A.P din România | Galeria Orizont, B-dul Nicolae Bãlcescu, nr. 34 A, Bucureşti

https://artedecorativebucuresti.wordpress.com

Programul galeriei Orizont: luni – vineri 11:00 – 19:00. Intrarea este liberă.

 

AFIS-Steaguri-ORIZONT

 

 

Expoziţia de pictură “ SENSi/aBILITY ” la galeria Odeon

Notă: cei 3 artisti expozanţi sunt membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România, acesta fiind unul din criteriile care m-au determinat să mediatizez această expozitie, pentru că evident le cunosc si le apreciez opera, chiar dacă nu suntem prieteni; celălalt criteriu este faptul că a inceput să imi placă si să respect extrem de mult ceea ce face Mimi Necula, curator al expozitiei, inclusiv la emisiunile realizate pentru TVR.

Comunicat de presă:

Intre 10 si 31 ianuarie are loc la Galeria Odeon a Teatrului Odeon un regal expozitional: SENSi/aBILITY, a artistilor plastici Georgeta Grabovschi, Rodica Toth Poiata si Corneliu Ionescu.

Cei cei pictori au in comun, in primul rand, tematica: o explorare dar si o exploatare, in egala masura, a sensibilitatii uname, indeosebi a celei femeiesti, pe care o valorifica in diferite ipostaze plastice de mare rafinament, atat compozitional, cat si cromatic.

SENSi/aBILITY este despre sensibilitatea temei alese de cei trei pictori, despre sensibilitatea lor artistica, dar si despre abilitatea de a da un sens aparte unor trairi pur umane.

Evenimentul este organizat si prezentat de Mimi Necula, la Galeria Odeon, prin Proiectul ArtRoCo – artisti romani contemporani.

Expozitia este realizata in parteneriat cu Teatrul Odeon si Primaria Municipiului Bucuresti.

Georgeta Grabovschi este un pictor cu o amprenta aparte, in peisajul artistic autohton si nu numai. Lucrarile sale, usor de recunoscut pentru orice iubitor de arta, atat ca stil, cat si ca tematica, se afla in posesia colectionarilor atat din Europa, cat si din America, acolo unde a si avut expozitii de pictura. Temele dansului si a arlechinilor, precum si compozitiile cu flori au fost predominante in ultma perioada de creatie artistica. Se bucura de o recunoastere si apreciere internationala, indeosebi in Franta, acolo unde a castigat Medalia “Merit si Devotament Francez”, in anul 2003; Medalia de Aur “Merit si Devotament Francez”, in 2009 precum si Marele Premiu si Placheta de Aur a orasului Cannes, in 2010.

Corneliu Ionescu este un pictor cu peste 4 decenii de activitate artistica. Este un plastician consecvent, de-a lungul timpului, din punct de vedere tematic, dar si cromatic, fiind considerat “Degas” al Romaniei,  pentru reprezentarea balerinelor, una dintre cele mai sensibile si delicate teme ale sale.  Are numeroase expozitii atat personale, cat si colective, in tara dar si in strainatate. Lucrarile sale se afla in colectii particulare din Romania, Italia, Germania, Austria, Canada, Japonia, Chile sau Australia.

Rodica Toth Poiata poate fi considerata un pictor al starilor interioare. Cu o tematica bine definita, reuseste sa surprinda, pe panza, intreaga gama de emotii si stari sufletesti ce transpar, dincolo de forma fizica, de corp. Cu peste 40 de ani de activitate didactica si artistica, Rodica Toth Poiata aduce, cu fiecare expozitie, o noua explorare a umanului, a spiritului omenesc, a intregii game de trairi ce ne insotesc existent. Lucrarile sale, de o sensibilitate aparte, se afla in posesia colectionarilor din tara si strainatate. 

 

sensiability Mimi Necula

 

 

 

Expoziţia “Vedenii însemnate” : artist Vasile Pop – Negreșteanu

Se va deschide joi, 10 ianuarie 2019, ora 18, expozitia “Vedenii însemnate” cu lucrări pe simeze semnate de Vasile Pop – Negreșteanu, in clădirea Ion N. Angelescu a Academiei de Studii Economice din Bucureşti , etaj 1, Str. Căderea Bastiliei nr. 2-10.

Va prezenta expozitia dr. Doina Mândru, istoric si critic de artă, presedintele Filialei Critică Bucuresti a UAP din România.

Vasile Pop-Negresteanu s-a născut in 1955, in Negresti-Oas, jud. Satu Mare. A absolvit in 1980 Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucuresti, Sectia Artă Monumentală si Restaurare, clasa prof. Vasile Celmare si Nicolae Groza, iar din 1984 este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania.

 

vasile pop negresteanu

 

Grupaj de: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului; artist vizual, afilieri: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România si membru al Consiliului Director al Visarta(Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale), 9 ianuarie 2019

1. CVG, foto oficiala
Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului

 

PS. Expoziţia “Gânduri” a grupului Prolog se mai poate vizita până pe 31 ianuarie 2019 ( a fost prelungită!), la Galeria Romană. O expozitie recomandată de ziarul Jurnalul Bucurestiului si de agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt), parteneri media permanenti ai Galeriei Romană.

Parteneri media: Evenimentul Zilei, Senso TV, Jurnalul Bucurestiului, Intell News, Modernism.

Despre expozitie, in acest grupaj din 2 decembrie 2018: “ La pas prin galeriile bucurestene: recomandările inceputului lunii decembrie ale partenerului media Jurnalul Bucurestiului

https://jurnalulbucurestiului.ro/la-pas-prin-galeriile-bucurestene-recomandarile-inceputului-lunii-decembrie-ale-partenerului-media-jurnalul-bucurestiului/

 

 

 

 


Raspandeste cu incredere
 • 225
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  225
  Shares
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentinfoinsider – CRAIOVA : La Spitalul Județean de Urgență
Articolul următorA fost numit noul prefect al Bucurestiului
My name is GHEORGHIU CLAUDIU VICTOR and I was born in October 1967 in Bucharest. In 1998 I took the master degree at University from Bucharest , the Faculty of History- universal old history section- with theme (CONSTANTIN the GREAT and CHRISTIANITY) at professor LIGIA BARZU. In 1991 I graduated Art School , PAINTING section with TITU DRAGUTESCU. I painted sacred pictures from 1990.I paint in technique tempera or tempera with egg on wood. During the period 1992-1994 I was managership at COLEUS modern art gallery . I am titular member of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration : AFAPRR of UAP from Romania: Romanian Fine Arts Union from April 17, 2019, admitted by contest, as well as I was trainee member during the period 2016-2019, admitted by contest. I was member in Plastic Background(FP) belong Romanian Fine Arts Union (UAP) from 7th of December 2000, admitted by contest. From 25th of May 2015 I was elected Media advisor of the Steering Committee of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration : AFAPRR of UAP from Romania: Romanian Fine Arts Union. From 2014 I am member VISARTA( from March 31, 2017, I was elected in the Steering Committee of Visarta, during the period 2017-2022), the Romanian Visual Arts Copyright Collecting Society. I have 4th Personal Exhibitions with sacred art organized by UAP from Romania- Romanian Fine Arts Union in Bucharest (2001,2003,2004 at ArTei Gallery, 2007 at Galateea Gallery) and another at Silva Gallery in Busteni(2007-2008). I have also 2 Personal Exhibitions in Italy : I was Honor Guest, representing Romania, with sacred art, June 2003 at Pisa and in October 2006 ”The ICONS, sacred pictures in contemporary world” at Viadana(Mantua). I won some prizes in Italy and I participated, admitted by contest, at some art fairs and international exhibitions around the world, representing Romania: most of them in Italy, but also in France, Greece, Japan, South Korea, Switzerland, Peru. From May 2015 to January 2016 I was Contributing Editor at CULTURE (Fine Arts, Exhibitions, History, Religion) at the newspaper Jurnalul Bucurestiului. From 17th of January 2016 I was advanced Senior Editor at the same newspaper . From 1st of November 2015 to 31st of December 2016 I was Contributing Editor and Thematic Advisor at News Agency Lacasuri Ortodoxe and Press service LO News. From 1st of January 2016 I am Senior Editor at CULTURE at the Intell News: Global news, press and event analysis. From May 3, 2019, I am also publisher commentator at the newspaper Ultima Oră.