Acasă Supliment Cultural Arta La pas prin galeriile bucurestene: recomandările lunii martie 2019

La pas prin galeriile bucurestene: recomandările lunii martie 2019

Articolul face parte din ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si consacrată deja, din luna mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) recomandă aceste expozitii in Bucuresti, cele mai multe au ca parteneri media cele două trusturi de presă. Prezentarea nu este cronologică, incepe cu evenimentele unde Jurnalul Bucurestiului si Intell News sunt parteneri media. Claudiu Victor Gheorghiu, 28 februarie 2019

DISTRIBUIȚI
Palatul CEC (fragment), București, Calea Victoriei nr. 13, fotografie de Claudiu Victor Gheorghiu, iunie 2016
Raspandeste cu incredere
 • 47
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
  48
  Shares

 

La pas prin galeriile bucurestene: recomandările lunii martie 2019

Articolul face parte din ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si consacrată deja, din luna mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) recomandă aceste expozitii in Bucuresti, cele mai multe au ca parteneri media cele două trusturi de presă , pe celelalte le-am ales eu. Prezentarea nu este cronologică, incepe cu evenimentele unde Jurnalul Bucurestiului si Intell News sunt parteneri media.

Expoziția “Geometrii subiective” a pictorului Marcel Bunea la galeria Contemp

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) au plăcerea să fie parteneri media ai galeriei Contemp.

Expozitia “Geometrii subiective” a avut vernisajul alaltăieri, 26 februarie 2019. Expoziţia de pictură are pe simeze lucrări semnate de un amic drag, prof. univ. dr. Marcel Bunea – director Departament Pictură la UNARTE(Universitatea Natională de Arte Bucuresti), membru in Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Pictură București.

A prezentat demersul artistic Mihai Plămădeală, critic de artă si curator al expozitiei.

Expoziția este deschisă în perioada 26 februarie – 25 martie 2019. Adresa galeriei Contemp: strada George Vraca, nr. 7.

 

IMG_0045
Prof. univ. dr. Marcel Bunea – director Departament Pictură la UNARTE(Universitatea Natională de Arte Bucuresti). Aici artist expozant.

 

IMG_0007
Artistul expozant Marcel Bunea, amic drag, prof. univ. dr. – director Departament Pictură la UNARTE(Universitatea Natională de Arte Bucuresti) ; Cătălin Bălescu, rector UNARTE – Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti; Oana Maria Grazia, Robert Ponovescu si Topik Beyer (coproprietari ai galeriei Contemp); Mihai Plămădeală, critic de artă si curator al expozitiei.

“Geometrii subiective”: Marcel Bunea la galeria Contemp, vernisaj, 26 februarie 2019, un film pentru Jurnalul Bucurestiului de Claudiu Victor Gheorghiu, material realizat in perioada 26-28 februarie 2019.

 

Comunicat de presă:

Expoziție MARCEL BUNEA _ “GEOMETRII SUBIECTIVE”

26 februarie – 25 martie 2019 la Galeria CONTEMP

Curator _ Mihai Plămădeală

Vernisaj 26 februarie ora 18

“Prin Marcel Bunea, pictura poate fi cunoscută în forma sa cea mai pură, aceea a culorii mai presus de orice: desen, subiect, temă sau cutumă. Parafrazându-l pe Boris Vian, care afirma că din punctul lui de vedere totul ar trebui să dispară, mai puţin dragostea şi muzica lui Duke Ellington, îmi asum observaţia că în afară de titlurile alese şi de cronologie, nimic nu este conjunctural în creaţia artistului. Geometriile sale, evident subiective, delimitează părţi ale unui acelaşi întreg, pe care dimensiunile fizice ale lucrărilor nu îl pot captura şi nici cuprinde. Aşadar, relaţii cromatice subtile şi rezolvări surprinzătoare reunite sub egida unui sistem de gândire vizuală deopotrivă personal, coerent şi intuitiv. Acolo unde alţii ar căuta secţiunea de aur sau locul geometric al unor puncte, linii, ori elipse speciale, Marcel Bunea are soluţii care ţin de alte raţiuni decât cele binare. În creaţia lui, totul este clar şi armonios, fără ca acest fapt să răpească aura de mister, ci dimpotrivă, inducând sentimentul purificării prin artă.”

Mihai Plămădeală, curator

 

Contemp marcel bunea

 

 

Expoziția retrospectivă de pictură Lidia Nancuischi la Galeria „Cuhnia” a Palatului brâncovenesc de la Mogoșoaia

Comunicat de presă:

Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” și Fundația HAR („Habitat și Artă în România”) organizează Expoziția retrospectivă de pictură LIDIA NANCUISCHI, la Galeria „Cuhnia” a Palatului brâncovenesc de la Mogoșoaia, în perioada 2 martie – 3 aprilie 2019. Curatorul expoziției este Luiza Barcan.

Lidia Nancuischi s-a născut pe 23 iulie 1918 la Chișinău-Basarabia. După pierderea teritoriilor românești de dincolo de Prut, s-a refugiat de două ori în România, prima dată în 1940 și apoi în 1944, la București, unde s-a stabilit definitiv. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, secția artă murală, la clasa profesorilor Samuel Mützner și Ștefan Constantinescu, în 1955, dată de la care se înscrie în Uniunea Artiștilor Plastici din România. Debutează în același an la Expoziția Interregională de la București. Participă la majoritatea Saloanelor de artă republicane și municipale, precum și la expoziții de grup din țară și de peste granițe. A deschis patru expoziții personale, la București, în anii 1964, 1971, 1976 și 1978. A realizat lucrări de artă monumentală în tehnicile frescei și mozaicului, între anii 1957-1975, la Bucureşti, Giurgiu, Curtici (gara de frontieră), Hunedoara, Lehliu, Costineşti. A făcut parte din colectivul de artişti care au decorat noul local al Teatrului Naţional din Bucureşti, în 1969.

Lidia Nancuischi s-a bucurat de atenția criticii de artă. Despre expozițiile ei au scris cronici: Petru Comarnescu, Margareta Sterian, Amelia Pavel, Marin Mihalache, Luiza Barcan.

Lucrări ale Lidiei Nancuischi se află în present în mai multe colecții de stat și private: Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeele de Artă din Brăila, Constanţa, Botoşani, Alba Iulia, Oradea, Braşov, Piatra Neamţ, Craiova, colecţia Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer Cumpăna” din Piteşti, Memorialul „Nicolae Bălcescu”, comuna Nicolae Bălcescu – județul Vâlcea; colecţii particulare din România, Brazilia, Africa de Sud, Jugoslavia, Franţa, Italia, Japonia.

O prezentare a vieții și a activității Lidiei Nancuischi se află în volumul al II-lea al cărții „Centenarul femeilor din arta românească”, publicată în 2018 la PostModernism Museum Publishing House (Luiza Barcan, „O artistă captivă între două lumi ostile”, pp. 62-68).

Expoziția retrospectivă Lidia Nancuschi face parte din programul „Restituiri”, inițiat și coordonat de Fundația HAR, din anul 2003. Acest program cultural urmărește să readucă în atenția publicului și a specialiștilor pe artiștii formați în perioada postbelică cu maeștrii ai artei românești interbelice. Prima expoziție retrospectivă Lidia Nancuischi a fost deschisă anul trecut, cu ocazia centenarului artistei, la Galeria „Theodor Pallady” a Bibbliotecii Academiei Române și la Muzeul de Artă „Casa Simian” din Râmnicu Vâlcea. Tot în anul 2018, a fost lansat albumul Lidia Nancuischi, semnat de Luiza Barcan și publicat la Editura Ars Docendi a Universității București.

Vernisajul Expoziției Retrospective Lidia Nancuischi va avea loc sâmbătă, 2 martie 2018, ora 16.30, la Galeria „Cuhnia” a palatului brâncovenesc de la Mogoșoaia.

Expoziția va fi deschisă în perioada 2 martie – 3 aprilie 2019.

 

AFIS LUIZA ccpb_CUHNIA_A5.cdr

 

 

Expoziţia de sculptură “De la materie la spirit” a artistului Aurel Contraş la galeria Simeza

Expoziţia de sculptură “De la materie la spirit” a artistului Aurel Contraş este de asemenea un eveniment pe care il urmăresc cu atentie, are intre partenerii media Intell News si Jurnalul Bucurestiului (al căror Senior Editor sunt). Vernisajul va avea loc luni, 4 martie 2019, ora 18, la galeria Simeza a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Va prezenta demersul artistic Pavel Şuşară, critic de artă. Expoziţia poate fi vizitată la Galeria Simeza, în perioada 4-17 martie 2019, între orele 11-19.

Despre expoziţia de sculptură “De la materie la spirit” a artistului Aurel Contraş  si in editia din 26 februarie a rubricii „Intell News in galeriile bucurestene” , una dintre cele 4 rubrici realizate de mine pentru pagina de cultură a agentiei de presă Intell News, dar nu in concurență, ci in comuniune cu ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si deja consacrată, din luna mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului(celelalte 3 sunt “Expozitiile filialelor teritoriale ale Uniunea Artiștilor Plastici din România”, “Intell News pe drumurile Patriei” si „Portret de artist”).

Intell News in galeriile bucurestene: Aurel Contraş la galeria Simeza cu expoziţia de sculptură “De la materie la spirit”

 

Comunicat de presă:

Uniunea Artiştilor Plastici din România vă invită să participaţi luni, 4 martie 2019, ora 18, la Galeria Simeza, la vernisajul expoziţiei de sculptură “De la materie la spirit” a artistului AUREL CONTRAŞ.

Va vorbi criticul de artă Pavel Şuşară:

“Privită în ansamblul ei, ca o construcţie amplă şi diversă, cu o desfăşurare coerentă în spaţiu şi în timp, opera lui Aurel Contraş este o glosă pe marginea existenţei, a fiinţei, a naşterii din pămînt, din substanţa indiferentă şi amorfă, a creşterii expresive şi spontane, pentru ca, finalmente, fiinţa stihială, fiinţa de pămînt, de piatră şi de bronz, să capete conştiinţă de sine, să-şi caute raţiunea de a fi, să-şi mobilizeze memoria şi să-şi fixeze idealurile şi, mai ales, să caute în sine, privind în sus, către ceruri, sîmburele de divinitate, singurul în măsură să justifice măreţia absolută a materiei şi să mîntuie precaritatea ei cea de toate zilele.” (din albumul Aurel Contraş, 2012)

Expoziţia de sculptură “De la materie la spirit” a artistului AUREL CONTRAŞ poate fi vizitată la Galeria Simeza, în perioada 4-17 martie 2019, între orele 11-19.

 

afis Aurel Contras

 

 

Expoziția de grup “Dialog afectiv” la Galeria Căminul Artei(etaj)

 

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News(al căror Senior Editor sunt, parteneri media) recomandă si sustin mediatic această expozitie.

Uniunea Artiștilor Plastici din România si UAP Filiala Pictură București au plăcerea să vă invite luni, 4 martie 2019, ora 17:30, la vernisajul expozitiei de pictură intitulată “Dialog afectiv” , cu lucrări pe simeze semnate de artistii: Eugen Vasile Iovan, Liciu Lucian, Eliza Popa, Vasile Popa, Adriana Seitănescu, Florin Șuțu si invitatul Alexandru Mihai Popa.

Evenimentul se va desfășura la Centrul Artelor Vizuale – Galeria Căminul Artei (etaj), Str. Biserica Enei nr. 16, Bucureşti, în perioada 2-15 martie 2019.

 

liciu iovan sutu

 

 

Expozitiile “Ieri” si “ Ivoar ” la Art Yourself Gallery

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) au plăcerea să fie parteneri media ai Art Yourself Gallery.

Art Yourself Gallery continuă seria expozitiilor 2 in 1 cu care ne-a obisnuit, recte expozitia de pictură “Ieri” de Iulia Şchiopu si expozitia de ceramică “ Ivoar ” de Mihaela Obada.

Expozitiile vor avea vernisajul pe 6 martie, ora 18:00, se pot vizita in perioada 6 martie – 1 aprilie 2019. Adresa galeriei: Bd. Dacia nr. 51, etaj 1, sector 1, Bucuresti. Programul de vizitare este următorul: marti-vineri: 12:00-19:00; sâmbăta: 10:00-13:00.

Comunicat de presă:

Iulia Şchiopu – “Ieri”, expoziţie de pictură

“Cred că niciodată nu putem uita de timp, suntem într-un dialog permanent cu el, negociem, ne raportăm la el, trişăm, proiectăm. Toate acestea sunt motive pentru care l-am adus mereu în lucrările mele, l-am citat, parafrazat sau strecurat subtil printre teme.

Dacă, în general, mâine este cel care ne fascinează, nelinişteşte şi ne face sa visăm, eu m-am întors în ieri, timpul format din toate secvenţele care ne compun ca într-un puzzle dinamic şi multidimensional. Acolo e copilăria noastră, povestile de viaţă ale celor dinainte pe care încercăm sa le decodăm căutând printre fotografii sau sertare vechi; noi. Suntem suma tuturor acestor ieri, pentru că trecutul este cel care ne defineşte, care ne rescrie cu fiecare secundă nouă trăită.

Pornind de la madlenele lui Proust, am căutat în trecutul meu, în cel colectiv sau al altora în dorinţa de a regăsi nişte repere, momentul de reverie sau de emoţie intensă, formula de aur cu care pot deschide portalul acelui ¨mâine, clipa mereu amânată cu încă o zi.”

Mihaela Obada – “Ivoar”, expozitie de ceramică

“Lumina și umbra, plinul și golul, textura,culoarea, atribute ale semnului plastic, au fost avute în vedere la realizarea lucrărilor expuse. Formele simple, ușor de citit, concave sau convexe (funcƫie cum le așezăm) doresc să exprime libertatea de expresie, optimismul și invită privitorul la creaƫie. Detaliile vin să aducă noi jocuri ale luminii.”

 

artyourself

 

 

Expoziția „Hărți imaginare” a artistului Lucian Muntean la Institutul Cultural Român

Vernisajul expoziției personale de pictură „Hărți imaginare”, cu lucrări pe simeze semnate de Lucian Muntean, va avea loc joi, 28 februarie, ora 18.30, în Sala Mare a Institutului Cultural Român, Aleea Alexandru, nr. 38, Sector 1. București.

În deschidere vor lua cuvântul: Cosmin Năsui, istoric și critic de artă, Dan Bărbulescu, director executiv al Parcului Văcărești şi Dumitru Ioane, dr. ing. în cadrul Departamentului de Geofizică al Facultaţii de Geologie şi Geofizică București, profesor emerit al Universității București.

 

initatie expo harti imaginare - icr lucian muntean

 

Comunicat de presă:

Vernisajul proiectului expozițional „Hărți imaginare”, al artistului Lucian Muntean, va avea loc joi, 28 februarie, ora 18.30, în Sala Mare a Institutului Cultural Român. Expoziția prezintă lucrări selectate ale lui Lucian Muntean care fac parte din seria de picturi intitulată „Hărți imaginare” ce cuprinde 40 de lucrări în tehnica acril pe pânză.

«Momentul determinant al acestui proiect a fost în timpul unui zbor cu avionul, când, observând peisajul de la sol, mi-am dat seama cât de evidentă e intervenția omului în natură, cu obsesia de a trasa limite și granițe, de a-și marca proprietatea, printr-o geometrie perfecționistă, în contrast cu îmbinarea armonioasă a celorlalte elemente din peisaj. Tot atunci, privind de la acea altitudine aglomerația unei localități, am realizat cât de relativă e viața de zi cu zi, în care ne înverșunăm să rezolvăm multitudinea de probleme cu care ne confruntăm. Toate acestea par să se estompeze și să devină irelevante, privite de acolo, de sus », mărturiseşte artistul.

Geolog de profesie, Lucian Muntean a fost întotdeauna fascinat de hărţile pe care le-a consultat: de la cele fizice, meteorologice, economice sau demografice, până la cele geologice sau pedologice, cu simbolurile și codurile colorate, de oprerare.

În deschidere vor lua cuvântul: Cosmin Nasui, istoric și critic de artă, Dan Bărbulescu, director executiv al Parcului Natural Văcărești şi Dumitru Ioane, profesor doctor în cadrul Departamentului de Geofizică al Facultaţii de Geologie şi Geofizică București.

Pavel Șușară, critic de artă, afirmă că în pictura lui Lucian Muntean regăsim o analiză fină a detaliilor, stratigrafie cromatică și un joc extrem de complex al texturilor.

„Dacă peisajul tradițional oferă un spectacol de o foarte mare diversitate, acoperind o plajă largă de posibilități expresive şi își plasează întotdeauna privitorul în exterior, noua peisagistică pe care Lucian Muntean o propune, deplasează percepția de pe evenimentele din afară pe acelea dinlăuntru, de pe arhitectura imaginii pe structura ei, pe mecanismele sale intime. Pământul, în diversele lui agregări, nu mai este privit ca o formă constituită cu succesiuni de planuri și cu variații de relief ușor de recunoscut, ci ca o țesătură complexă de evenimente interioare”, subliniază Pavel Şuşară.

Lucian Muntean a început seria de picturi „Hărți imaginare” în martie 2013 şi a expus la Muzeul de Artă Comparată din Sângeors-Băi. A fost continuată în timpul Simpozionului din vara aceluiaşi an, organizat de Maxim Dumitraș. Ulterior a pictat acasă, la București, și a participant la două ediții ale Simpozionul de Artă de la Gradina Botanică din Jibou, în 2014 și 2015. O parte din lucrări au fost expuse la Salonul de Iarnă din 2013 și la Expoziția de Primăvară din 2014, ambele, organizate de UAP București Lucrările au putut fi văzute și în cadrul expoziției personale de la Centrul de Cultură și Artă din Zalău în 2014. A urmat expoziția de la Galeria DIALOG din București, în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017. Proiectul este în desfășurare, fiind complet de noile călătorii pe care Lucian Muntean le va urma.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 28 februarie – 12 martie 2019, la ICR Bucureşti, Aleea Alexandru, nr 38.

Sursa: https://www.icr.ro/pagini/realitatea-vazuta-de-sus-harti-imaginare-de-lucian-muntean-la-institutul-cultural-roman

 

lucian muntean ICR

 

 

Grupaj de: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului; artist vizual, afilieri: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România si membru al Consiliului Director al Visarta(Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale), 28 februarie 2019

 

1. CVG, foto oficiala
Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului

 

ADDÉNDA 4 martie 2019:

 

Expoziţia colectivă „Time to bloom” la Galeria Senso

 

Fragment din comunicatul de presă:

 

Marţi, 5 martie 2019, orele 18.00 vă invităm la vernisajul expoziţiei colective „TIME TO BLOOM” găzduită de noul spațiu al Galeriei SENSO din Calea Victoriei nr. 12C (colț cu Lipscani), etaj 1. Evenimentul susținut de FILDAS Art şi Catena, prin Programul CATENA pentru ARTĂ va fi prezentat de Doina Păuleanu, Doctor în Istoria Artei, critic de artă și director al Muzeului de Artă Constanța.

Veți putea admira lucări ale unora dintre cei mai importanți artiști care au expus și în trecut la Galeria de Artă SENSO: Dan Băncilă, Radu Dumitru, Mihai Țopescu, Daniela Făiniș sau Raluca Buzura, Alina Băncilă și Maria Filipescu, cu Bijuterie Contemporană. Vă așteptăm așadar, la noul sediu al Galeriei Senso din Calea Victoriei nr. 12C, care va fi inaugurat marți, 5 martie 2019, orele 18.00. Expoziția va rămâne deschisă în perioada: 5 martie – 5 aprilie 2019. Programul de vizitare a Galeriei SENSO: luni – dumincă: orele 12.00 – 20.00.

 

”Cu noul sediu situat într-o zonă de maxim interes şi vizibilitate urbană, pe care dorește să le diversifice prin oferta sa culturală, Galeria de Artă Senso este un spaţiu privat destinat prezentării, experimentului, confruntării, discursului teoretic, stimulării şi promovării artei contemporane” – a spus criticul de artă Doina Păuleanu. În spaţiile reorganizate pentru a alcătui un ambient modern și atractiv, Fundația Fildas Art își propune, prin programul Catena pentru artă, stimularea calitatății, creativității, originalității, noutății, relevanţei estetice; vor fi expuse și oferite spre achiziționare lucrări ale artiștilor consacrați, dar și a celor tineri, indiferent de domeniul artelor vizuale în care activează; reprezentanții galeriei vor fi implicați, ca și până acum, în afirmarea artei recente și vor încerca să contribuie la impunerea valorilor, la stimularea colecţionismului, la sporirea dinamismului pieţei de artă din capitală”.

Acesta este primul eveniment al anului ce marchează inaugurarea noului sediu al Galeriei de Artă SENSO, după ce, anul trecut, în spațiul din bulevardul Unirii au fost găzduite expoziția „Bijuterie contemporană”, expoziţiile personale de pictură „Pictograme II” – Dan Constantinescu și de sculptură „Căutătorii de lumină” – Ion Iancuț, „Creaturi acvatice” – Ileana Dana Marinescu, „De Rerum Natura” – Daniela Făiniș, lansarea albumului Tonitza, ediţia a doua, semnat de Dr. Doina Păuleanu, istoric și critic de artă. Tot Galeria SENSO București a prezentat la Five Plus Art Gallery Viena, Austria expoziţia personală fast food a Anei Ştefania Andronic (BUZU).

 

 

ADDÉNDA 9 martie 2019:

 

Expoziția “Transverbal” a artistului Corneliu Vasilescu la  galeria Rotenberg – Uzunov

 

Ziarul Jurnalul Bucurestiului are plăcerea să fie partener media al galeriei Rotenberg-Uzunov.

In perioada 12 martie – 10 aprilie 2019, Galeria Rotenberg-Uzunov va găzdui expozitia “Transverbal”, cu lucrări semnate de Corneliu Vasilescu. Vernisajul va avea loc marți, 12 martie, începând cu orele 19:00. Pictorul Corneliu Vasilescu(n. 1934) este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din anul 1968, filiala pictură București.

Expozitia se poate vizita de marți până sâmbătă, între orele 14:30 – 19:30, iar galeria este localizată in buricul Bucurestiului, lângă Ateneul Român, str. Constantin Esarcu nr. 1, coproprietari Mihail Rotenberg si Eduard Mircea Uzunov.

 


Raspandeste cu incredere
 • 47
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
  48
  Shares
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentRFI : Au ajuns și la aur…
Articolul următorbursa.ro – ÎN 2018 :Afacerile Oltchim au crescut cu 19%
My name is GHEORGHIU CLAUDIU VICTOR and I was born in October 1967 in Bucharest. In 1998 I took the master degree at University from Bucharest , the Faculty of History- universal old history section- with theme (CONSTANTIN the GREAT and CHRISTIANITY) at professor LIGIA BARZU. In 1991 I graduated Art School , PAINTING section with TITU DRAGUTESCU. I painted sacred pictures from 1990.I paint in technique tempera or tempera with egg on wood. During the period 1992-1994 I was managership at COLEUS modern art gallery . I am titular member of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration : AFAPRR of UAP from Romania: Romanian Fine Arts Union from April 17, 2019, admitted by contest, as well as I was trainee member during the period 2016-2019, admitted by contest. I was member in Plastic Background(FP) belong Romanian Fine Arts Union (UAP) from 7th of December 2000, admitted by contest. From 25th of May 2015 I was elected Media advisor of the Steering Committee of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration : AFAPRR of UAP from Romania: Romanian Fine Arts Union. From 2014 I am member VISARTA( from March 31, 2017, I was elected in the Steering Committee of Visarta, during the period 2017-2022), the Romanian Visual Arts Copyright Collecting Society. I have 4th Personal Exhibitions with sacred art organized by UAP from Romania- Romanian Fine Arts Union in Bucharest (2001,2003,2004 at ArTei Gallery, 2007 at Galateea Gallery) and another at Silva Gallery in Busteni(2007-2008). I have also 2 Personal Exhibitions in Italy : I was Honor Guest, representing Romania, with sacred art, June 2003 at Pisa and in October 2006 ”The ICONS, sacred pictures in contemporary world” at Viadana(Mantua). I won some prizes in Italy and I participated, admitted by contest, at some art fairs and international exhibitions around the world, representing Romania: most of them in Italy, but also in Bangladesh, France, Germany, Greece, Japan, Peru, South Korea, Switzerland. From May 2015 to January 2016 I was Contributing Editor at CULTURE (Fine Arts, Exhibitions, History, Religion) at the newspaper Jurnalul Bucurestiului. From 17th of January 2016 I was advanced Senior Editor at the same newspaper . From 1st of November 2015 to 31st of December 2016 I was Contributing Editor and Thematic Advisor at News Agency Lacasuri Ortodoxe and Press service LO News. From 1st of January 2016 I am Senior Editor at CULTURE at the Intell News: Global news, press and event analysis. From May 3, 2019, I am also publisher commentator at the newspaper Ultima Oră.