Acasă Supliment Cultural Culturale si Altele Liber in Teleorman : Teatrul ia amploare în Teleorman. Trupa...

Liber in Teleorman : Teatrul ia amploare în Teleorman. Trupa Scenik pregăteşte trei piese de teatru noi

203
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

teatrulCarmen Dumitrescu
Ştim cu toţii că activitatea culturală din Teleorman este sporadică şi, de multe ori, cea care există e motivată de interesul unor instituţii în a bifa acţiuni care să le justifice existenţa. Tocmai de aceea, Nicolae Doboş a ţinut să se implice în mai multe acţiuni culturale şi, cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, să ducă la bun sfârşit nişte demersuri de promovare a talentelor autohtone. Astfel, pe lângă proiectul muzical “Arhaic”, care a luat amploare în ultimii ani, Nicolae Doboş pregăteşte o trupă de teatru formată din tineri interesaţi să aibă şi abilităţi care nu se învaţă la şcoală. Este vorba despre trupa “Scenik”, înfiinţată în luna august a anului trecut, care pregăteşte în această perioadă trei piese de teatru, ce vor putea fi văzute în premieră într-un interval de timp relativ scurt. După succesul piesei de debut, “Serpentina” de Paul Everac, tinerii actori sunt pregătiţi acum pentru noi provocări.
Potrivit lui Nicolae Doboş, s-a încercat pregătirea acestor piese de teatru în paralel, astfel încât sunt zile când la Centrul Cultural nici nu mai este spaţiu pentru alte activităţi, tinerii implicaţi fiind foarte devotaţi proiectului: “Pregătim acum piesa“Rămân cu tine” de Dan Tărchilă, piesă care va avea o distribuţie foarte tânără şi îi include pe: Beatrice Olteanu, Elena Bucur, Alina Giura, Benjamin Pena şi Şerban Mitrea. O altă piesă pe care o pregătim acum este “Sorin şi Irina” de Tudor Popescu, din distribuţia căreia vor face parte: Isabelle Iancu, Beatrice Olteanu, Mihai Marcu, Dan Dobre şi Alin Stoian. Şi la sfârşitul acestei luni sau, cel târziu, după sărbătorile pascale vom avea şi piesa “Salopeta” de Ion D. Şerban, piesă care este aproape gata.” În spatele actorilor se află şi o echipă tehnică foarte implicată în acest proces de creaţie şi interpretare, echipă din care face parte Mihai Vătăman (coloană sonoră), Marin Marian (lumini), Sorin Preda şi Alex Antonescu (decoruri), Natalia Gheorghe (machiaj) şi Nicolae Doboş (regia artistică).
Tot potrivit lui Doboş, există şi un proiect de înfiinţare a unui teatru de păpuşi în cadrul Centrului Cultural Teleorman: “Încercăm să demarăm în toamna acestui an ideea unui teatru de păpuşi. Cred că voi lucra cu aceiaşi actori, dar intenţionez să fac şi o preselecţie în şcoli, la clase mai mici, în teatrul de păpuşi fiind necesare vocile de copii.”
Alături de această activitate în domeniul teatral, Nicolae Doboş pregăteşte împreună cu trupa sa de folk “Arhaic”, o serie de concerte în ţară, preponderent în zona Ardealului, dar şi concerte în străinătate, primind în acest sens, o invitaţie în Spania şi una în Belgia.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here