Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Medici teroristi fideli lui Allah (Corespondență din Australia – Thomas CSINTA)

Medici teroristi fideli lui Allah (Corespondență din Australia – Thomas CSINTA)

DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

Thomas CSINTA, Redactor – Corespondent (Franta)

Corespondență din Australia

 

REMEMBER

Pe 6 iulie 2005, Londra  este desemnata de catre Comitetul International Olimpic ca oras–gazda al Jocurilor Olimpice de vara din 2012, iar între 6–8 iulie are loc în Gleneagles Hotel, Perthshire (regiunea urbana Edinburgh–Scotia), summitul G8[1] (al celor 7 mari puteri economice si politico–militare: SUA, Japonia, Germania, Franta, Marea Britanie, Italia, respectiv,  Canada, cu participarea Rusiei).

Pe 7 iulie, 4 tineri islamisti britanici, radicalizati, angajati în jihad vor comite 4 atacuri teroriste (atentate sinuicigase) în transportul public londonez (dintre care 3 cuasisimultane) în care vor ucise 56 de persoane si vor rani alte 700.

Primele 3 explozii au loc la ora (locala) 08h50 în 3 vagoane ale metroului londonez la statiile  Moorgate/Aldgate East/Liverpool Street, Russell Square/King’s Cross si Edgware Road, iar cea de a 4-a, la ora 09h47, la etajul unui (celebru) autobuz imperial (de doua nivele) în Tavistock Square.

În urma unor investigatii aprofundate, pe 12 iulie 2005 cei 4 tineri au fost identificati de catre autoritatile de ancheta (Scotland Yard).

Este vorba de Mohammad Sidique Khan (n.1974, casatorit, cu un copil cu domiciliul la Dewsbury din districtul metropolan Kirklees–comitatul Yorkshire, kamikaze la Edgware Road), Shehzad Tanweer (n.1982, angajat într-un „fish and chips”, cu domiciliul la parintii sai, în Leeds–regiunea Yorkshire and the Humber, kamikaze la Moorgate/Aldgate East/Liverpool Street), Germaine Maurice Lindsay (n.1985, casatorit, cu sotia însarcinata, cu domiciliul la Aylesbury–capitala comitatului ceremonial Buckinghamshire, kamikaze la Russell Square), Hasib Mir Hussain (n.1986, cu domiciliul la fratele sau, în Leeds, si sotia acestuia, kamikaze la Tavistock Square).

Pe 7 iulie 2005, cei 4 teroristi s-au deplasat în vehicul la Luton (autoritate unitară și oraș în comitatul ceremonial Bedfordshire, din regiunea East of England, situat la 50 km nord – vest de Londra), de unde a ajuns la Londra în tren (regional). Niciunul dintre ei nu era cunoscut serviciilor de politie sau celor de informatii britanice.

AFP PHOTO / CARL DE SOUZA

EPILOG

Pe 22 martie 2007, 3 indivizi, presupusi complici ai atentatelor din 7 iulie 2005 sunt arestatati, dintre care 2 erau pe cale sa plece în Pakistan, iar cel de-al 3-lea (care era vecin cu unul dintre kamikaze), la el acasa, în Leeds, dar probele materiale contra acestora erau mai mult decât discutabile.

Din contra, pe parcursul anchetei ar fi aparut si o alata „lista” de suspecti a caror implicare era mult mai probabila, cu toate ca pâna la urma, toti ar fi fost disculpati, sub o forma sau alta!

Este vorba de Haroon Rashid Aswat (n.1979, britanic de origine pakistaneza, considerat leaderul filierei britanice al organizatiei Al Qaeda si comanditarul atacurilor), care ar fi parasit Londra cu numai 2 zile înainte de atentate si care ar fi avut cca 20 de convorbiri telefonice cu cei 4 kamikaze, arestat pe 20 de catre politia din Zambia (situat în partea central – sudică  a Africii), la frontiera cu  Republica Zimbabwe si extradat în Marea britanie pe 7 august 2005.

Conform unor documente fiabile, s-ar parea ca acesta ar fi fost unul dintre bodyguarzii  (close protection officer) lui Osama bin Laden (1975 – 2011), leaderul mondial al organizatiei teroriste Al Qaeda, dar, ar fi avut relatii „strânse” si cu serviciul de informatii britanic MI6 (Secret Intelligence Service–Military Intelligence, Section 6, creat în 1909). Probabil, din acest motiv, Scotaland Yard nu s-a aratat interesat de acesta.

Magdi Mahmoud El-Nashar (n.1985, britanic de origine egipteana, specialist în biochimie, conferentiar la Universitatea Leeds), considerat responsabil cu „artificiile” – adica, cel care ar fi confectionat bombele artizanale si care ar fi efectuat studii timp de un semestru (în 2000), în cadrul unei colaborari, la departamentul de Geniu Chimic a Universitatii de Stat Carolina de Nord. Cu 3 saptamani înainte de atacurile teroriste, acesta ar fi închiriat un apartament la Leeds pentru Hasib Hussain si ar fi parasit Anglia în ajunul atentatelor. Arestat pe 17 iulie în Egipt, acesta ar fi negat (si sustinut cu probe „fiabiale”) orice implicare a sa în acestea, motiv pentru care pe 9 august 2005, el este pus în libertate.

Mohammed al-Guerbouzi, unul dintre co–fondatorii GICM (Grupul Islamic Combatant Marocan–organizatie armata islamista sunnita afiliata organizatiei teroriste Al Qaeda creata în 2003), a carei principal fondator a fost Abdelkrim al-Medjati (1967–2005), devenit emir pentru Magreb si Europa, dupa cele mai sângeroase atacuri teroriste din Europa (dupa 1988) de la Madrid  din gara Atocha – asemanatoare cu cele de la Londra  (pe 11 martie 2004 – dupa exact 911 zile de la atacurile teroriste perpetrate în SUA pe 11 septembrie 2001), în care vor fi ucise 191 de persoane si ranite, alte 1858. Considerat coordonatorul real al atentatelor de la Madrid, dar si ale celor din Casablanca (5 atentate – sinucigase comise pe 16 mai 2003 în care vor fi ucise 33 persoane si 12 kamikaze) si Londra (pe 7 iulie 2005), Abdelkrim al-Medjati, este ucis pe 5 aprilie 2005 în Arabia Saudita.

Din contra, într-un interviu acordat canalului de televeviziune Al Jazeera, Mohammed al-Guerbouzi, ca si ceilalti, el neaga orice fel de implicare a sa în atacurile teroriste de la Londra pe 7 iulie 2005.

Si în sfârsit, sirianul Mustafa Setmarian Nasar (Abou Moussab al-Souri/Mustafa bin Abd al-Qadir Setmariam Nasar/n.1958 la Alep, devenit cetatean spaniol prin casatoarie), considerat „creierul” atentatelor de la Madrid si Londra, ca „teoretician (d)jihadist” al organizatiei Al Qaeda. Capturat de catre fortele de securitate pakistaneze în 2005 (dupa atacurile teroriste de la Londra) si detinut (un timp) de catre CIA, acesta va fi extradat autoritatilor siriene, care „îl cautau”, dar conform unor surse fiabile (în posesia carora ma aflu), acesta ar fi fost pus în libertate de catre Bachar El Assad (actualul președinte al Siriei, comandant-șef al Forțelor Armate Siriene și secretar regional al partidului Ba’ath, în functie din 17 iulie 2000).

________________

[1]Marile puteri economice (G8) este un grup de discutii si de partenariat economic al principalelor state industrializate (6.650 Mil. loc., PIB :54.500 Md$US), cele mai mari puteri economice si politico-militare din lume (in ordinea importantei PIB-ului): SUA (300 Mil.loc., PIB :13.800 Md$US), Japonia (127 Mil. loc., PIB: 4.350 Md$US), Germania (82 Mil.loc, PIB:3400 Md$US), Franta (65 Mil.loc., PIB:3000 Md$US), Marea Britanie (63 Mil. loc. PIB: 2700 Md$US), Italia (60 Mil. loc., PIB :2200 Md$US), Canada (33 Mil. loc., 1350 Md$US) si Rusia (140 Mil. loc., PIB :1200 Md$US), a fost creat in 1998, care contribuie majoritar la PIB-ul mondial. G8 este o extindere a G7 (Grupul celor sapte state cele mai puternic industrializate), format din primele sapte mari puteri (mai sus mentionate), creat in 1976, dupa ce in 1975 a fost infintat G6 (Grupul celor sase state cele mai puternic industrializate ), la initiativa lui Valéry Giscard d’Estaing, fost Presedinte al Frantei (1974-1981), Membru al Academiei Franceze. O noua extindere catre un G14 este momentan in discutie, in favoareaSpaniei (UE), Chinei si Indiei (Asia), Africii de Sud (Africa), respectiv, Braziliei si Mexicului (America Latina/America Centrala si de Sud). În 2013, desi populatia G8 nu reprezenta decat cca 1o% din populatia lumii, PIB-ul sau, depasea 2/3 din PIB-ul mondial. Unele tari al extinderii catre G14 sunt deja membre BRICS (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud).

 

SURSA: Investigatie Jurnalistica

Medici teroristi „fideli” lui Allah !

NOTA

Articolul în Monitorul Organizației pentru Apărarea Drepturilor Omului (Națiunile Unite)

Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului (Wikipedia)

 


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here