Acasă Jurnalul Bucurestiului Interviuri Mesagerul de Neamt : TÂRGU NEAMȚ ”La primărie,

Mesagerul de Neamt : TÂRGU NEAMȚ ”La primărie,

1097
1
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

”La primărie, ar putea fi nevoie de disciplină militară în rândul angajaţilor”

Isabela Sabin este noul secretar al oraşului Târgu Neamţ, după ce a lucrat 10 ani la Oficiul Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Neamţ, apoi la audit intern, la Asociaţia comunelor şi oraşelor din România, filiala Neamţ. Tânără, ambiţioasă şi cu reale calităţi de lider, Isabela Sabin este decisă să coboare milităria jos din pod, dacă este nevoie, pentru a inocula angajaţilor primăriei responsabilitatea şi eficienţa profesională.

* ”Nu este uşor să fii funcţionar public”

– Ce anume v-a convins să candidaţi pentru postul de secretar al oraşului Târgu Neamţ?

Mai întâi de toate, părerea mea este că, atunci când o persoană se hotărăşte să se înscrie la un concurs şi să candideze pentru o funcţie în administraţia publică, ar trebui să ştie cu ce se mănâncă administraţia publică. Nu este uşor să fii funcţionar public, dacă eşti conştient că ai o responsabilitate foarte mare faţă de cetăţean, că trebuie să respecţi autoritatea, că trebuie şi eşti obligat să cunoşti legislaţia pe care şi cu care lucrezi, că nu ai voie să te pui pe tine pe primul plan şi apoi instituţia în care lucrezi. Dacă ai alte principii, mai bine te orientezi spre o altă carieră. M-am gândit mult dacă să mă înscriu la acest concurs. Materia îmi era oarecum proaspătă, având în vedere că o aprofundasem pentru concursul de auditor intern la filiala Neamţ a Asociaţiei Comunelor din România, la sfârşitul lui 2016, iar, mai apoi, a trebuit să o aplic în activitatea de zi cu zi. În ultimul an si jumătate, ca auditor intern, am avut şansa să intru în adâncul administraţiei publice şi m-a provocat să încerc ceva mai mult. Pe cale de consecinţă, m-am decis şi m-am înscris la concurs. Continuarea o cunoaşteţi.

– Cum au fost primele zile de serviciu în noua funcţie? Ce impresie v-aţi făcut despre această instituţie, despre colectiv şi despre primarul Daniel Harpa?

Pot spune că, în carieră, am intrat din plin în miezul problemei chiar din prima zi cam în toate posturile pe care am lucrat. Poate a fost mai bine aşa, pentru că nu mi-a permis să îmi pun întrebări dacă e bine, e greu, e uşor, e facil, merită sau nu merită. Consider că este prea devreme pentru a emite o părere, atât despre Primăria oraşului Târgu Neamţ, cât şi despre personalul din cadrul acesteia. Cât despre domnul primar Daniel Harpa, pot spune, ca o prima impresie, că este o persoană ambiţioasă, cu simţ civic şi cu dorinţa de a rezolva solicitările cetăţenilor în mod legal.

– V-aţi format o opinie şi despre consilierii locali? Care ar fi aceea?

Da, am luat contact cu doamnele şi domnii consilieri şi am constatat că sunt oameni cu multă experienţă, care au făcut performanţă în domeniile lor de activitate. Sunt convinsă că vor face o echipă puternică și unită, care-l va sprijini pe domnul primar și îi va mulţumi pe târgnemţeni.

* ”Transparenţa şi respectul faţă de cetăţeni vor fi pe primul plan”

– Ce probleme aţi găsit aici, până acum? V-a atras ceva anume atenţia? S-a respectat legea la Primăria Târgu Neamţ, până acum?

În ”plutonul” pentru Primăria oraşului Târgu Neamţ, se întâlnesc tinereţea cu maturitatea, experienţa profesională cu experienţa politică, entuziasmul cu înţelepciunea. Pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, pe lângă înţelegere, ar putea fi nevoie de studiu continuu, respect reciproc, cooperare, chiar și de rigoare şi disciplină militară poate. Sunt convinsă că se va lucra într-un climat corect și sănătos, unde transparenţa şi respectul faţă de cetăţeni vor fi pe primul plan.

– Ce obiective aveţi pentru perioada următoare? Ce doriţi să schimbaţi sau să implementaţi, ca secretar al oraşului?

În general, îmi doresc ca fiecare salariat dintr-o entitate să-şi facă treaba cât mai bine, urmărindu-se calitatea lucrărilor, prin eficienţa şi eficacitatea activităţii desfăşurate de fiecare.

– Ce ambiţii aveţi din punct de vedere profesional? Sunteţi tânără şi mă gândesc că vă doriţi o carieră şi nu vă veţi opri doar la postul de secretar al oraşului. Unde v-am putea vedea peste câţiva ani?

După cum puteţi vedea, sunt o persoană norocoasă, pentru că am lucrat în cadrul unor instituţii unde am reuşit să îmi dezvolt abilităţile în mod constant. Sper ca următorul meu pas să îmi permită să fac acelaşi lucru în următorii ani.

– Este acest post o rampă de lansare în carieră? Vă întreb, pentru că un fost secretar al oraşului a plecat de pe această funcţie direct pe un post în cadrul Guvernului României.

Desigur, orice post poate fi o rampă de lansare în carieră. Astfel că o funcţie în cadrul administraţiei publice centrale aş privi-o ca pe o provocare şi, de ce nu, ca pe o oportunitate.

Ciprian Traian STURZU


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here