Mesagerul Hunedorean : Sătenii din Bălata reclamă calitatea lucrărilor la reţeaua de apă curentă. De mântuială sau provizorii?

  229
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  03 capace canal balata (4)Oana Mihnea

  Căminele pentru apometre, recent apărute pe străzile din satul Bălata, aparţinând de comuna Şoimuş, par să fie cel mai recent subiect de discuţie printre localnici. În acest sens, mai mulţi cetăţeni au făcut o sesizare la noi la redacţie, prin care se plâng de modul defectuos în care se execută aceste lucrări pentru introducerea apei curente în gospodării.

  Casă pentru brotaci
  Oamenii sunt revoltaţi de faptul că, aşa cum spun ei, „se lucrează fără cap“. Mai precis, „oalele” de beton, neacoperite, în care se află apometrele, au fost montate atât de prost, încât, după doar câteva luni, au şi început să se crape. Când sunt precipitaţii abundente, din cauză că şanţurile din faţa caselor nu se află pe toată lungimea lor la acelaşi nivel, se umplu de apă, care bălteşte o vreme, iar parte din ea se infiltrează şi în interiorul căminelor fisurate, sau chiar distruse. Odată ce apa intră în aceste suporturi din beton, trecând peste ţevi, soarele nu face decât să o încălzească şi să o transforme într-o sursă incontestabilă de miros neplăcut. Ba mai mult, oamenii spun că în anumite cămine s-a format o pojghiţă verde deasupra apei, care seamănă izbitor cu mediul preferat de broaştele de baltă.

  Numai bune de spart cauciucurile
  Nemulţumirile nu se încheie aici pentru locuitorii satului Bălata. În urmă cu câteva zile, responsabilul cu lucrarea a început să pună şi capace la unele cămine. Atât de bine le-a aşezat, încât colţurile ajung până pe asfalt. Ghinionul a făcut ca două maşini să se intersecteze taman în locul cu pricina, iar cel ghinionist, aflat pe partea cu structurile din beton, să se trezească cu cauciucul spart. Mai mult decât atât, în faţa unei case, pe o lungime nu mai mare de 50 de metri, îşi fac apariţia trei astfel de cămine, unul dintre ele pus chiar la gura de vărsare a dejecţiilor de la animalele omului.

  Nu-i motiv de supărare!
  Primăria nu vede nici un motiv de îngrijorare, deoarece totul se desfăşoară conform planului. Miraculos, firma care a câştigat licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de introducere a apei curente în toate satele comunei Şoimuş, nu doar în Bălata, este nimeni alta decât SC Construcţii 5 Vest SRL, firma fostului asociat al primarului. „Lucrările sunt în curs de execuţie, au început anul trecut în luna august şi trebuie încheiate până anul viitor în septembrie. Bineînţeles că nu va rămâne aşa, o să curăţăm toate căminele, nămolul va fi scos şi vom face rigole betonate. Şi capacele vor fi trase din drum, le-am pus doar preventiv, ca să nu cadă cineva în interior. Treptat, toate aceste probleme vor fi rezolvate, însă oamenii trebuie să înţeleagă că acesta este mersul lucrurilor. Pe întreaga comună, valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 11.400.000 lei“, ne-a declarat Mihai Irimie, primarul comunei Şoimuş.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here