Acasă Informatii Informatii DNA Mesagerul Hunedorean : Simota este acuzat…

Mesagerul Hunedorean : Simota este acuzat…

253
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Simota este acuzat că a obţinut contractul de modernizare a Policlinicii din Deva cu acte false

Natalia Bumbac

Afaceristul Alin Simota (foto) este acuzat de procurorii DNA că a obţinut contractul de modernizare a Policlinicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, folosindu-se de acte false. Situaţia a fost pusă sub lupa anchetatorilor într-un dosar care a fost trimis recent în judecată la Tribunalul Hunedoara. În acelaşi dosar este cercetată o fostă angajată de-a afaceristului, Natalia Panduru.

Ministerul Dezvoltării vrea banii înapoi
Ieri, procurorii DNA au dat un comunicat în care arătau că Panduru, în calitate de administrator de drept, şi Simota, în calitate de administrator de fapt, au fost trimişi în judecată pentru „complicitate la folosire de documente false care a avut ca scop obţinerea pe nedrept de fonduri europene în forma participaţiei improprii“.
Anchetatorii susţin că „în cursul anului 2009, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, în calitate de autoritate de management şi Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, în calitate de beneficiar, a fost încheiat un contract având ca obiect acordarea unei finanţări nerambursabile pentru implementarea proiectului intitulat «Ambulatoriu integrat din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva – modernizarea şi echiparea cu aparatură de specialitate». Pentru realizarea lucrărilor, CJ Hunedoara a organizat, în cursul aceluiaşi an, o licitaţie publică pentru atribuirea contractului de executare a lucrărilor şi de furnizare a produselor respective, fiind declarată câştigătoare societatea administrată de inculpaţii Panduru Natalia Mariana şi Simota Alin. Pentru a crea aparenţa că societatea pe care o administrau îndeplinea condiţiile prevăzute de lege, cei doi inculpaţi au ataşat la dosarul de participare la licitaţie mai multe documente false din care rezulta că firma nu figura cu datorii la bugetul de stat, aspect contrar situaţiei de fapt rezultată din documentele reale eliberate de autorităţile competente. Dosarul licitaţiei cu documentele falsificate a fost depus de beneficiar la autoritatea contractantă, iar ca urmare a acestor demersuri, în cadrul proiectului, a fost decontată suma de 2.625.998 lei aferentă lucrărilor executate”, se arată în comunicat. Ministerul Dezvoltării s-a constituit parte civilă în dosar cu suma 2,5 milioane de lei, la care se vor adăuga dobânzile legale. De asemenea, un imobil de-al afaceristului a fost pus sub sechestru asigurator de procurori.
Conform reprezentanţilor Consiliului Judeţean Hunedoara, lucrările vizate de proiect au presupus reabilitarea în întregime a clădirii şi achiziţionarea de echipamente medicale, printre care „un ecograf ACCUVIX, audiometru clinic de laborator, EEG Electroencefalograf Sistem Plus, electromiograf cu 21 de canale, neurospectrum, electrocardiograf, aparat de monitorizare EKG ambulatorie (Holter), defibrilator, ecograf general abdominal, scaun hidraulic cu lampă examinare, aparat pentru aerosoli, aspirator portabil, spirometru, ferăstrău oscilant pentru tăiat ghips, trusă pentru testare cutanată Prik, gastroscop, colonoscop, osteodensiometru, aparate de climatizare cu 1 unitate exterioară (50 buc.), trusă de lentilă completă cu cilindri, mică trusă de prim ajutor, butelie mică de oxigen cu mască, aspirator portabil. Toate obiectivele din contract au fost realizate. Proiectul a fost implementat de fosta conducere a instituţiei. La acea vreme, funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara era deţinută de Mircea Ioan Moloţ.
Proiectul a primit finanţare în anul 2009, lucrările au început efectiv în 2011 şi au fost finalizate în 2013”, au transmis reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here