Acasă Jurnalul Bucurestiului Evenimente MIHNEA CONSTANTINESCU – CAVALER AL LEGIUNII...

MIHNEA CONSTANTINESCU – CAVALER AL LEGIUNII DE ONOARE

650
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Diplomatul Mihnea Constantinescu a primit luni distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare, înmânată de către ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, care a lăudat “sintezele” realizate de oficialul român între “diverse curente”.

“Constat că aţi reuşit să faceţi ceea ce puţine fiinţe umane ajung să facă şi să realizeze pe parcursul vieţii, şi anume mai multe sinteze. În 1996 aţi încheiat ciclul de studii în inginerie nucleară devenind doctor, tot în 1996 v-aţi început cariera de diplomat. Şapte ani mai târziu, în 2003, aţi primit gradul de ambasador şi astăzi sunteţi ambasador responsabil cu securitatea energetică. (…) Presupun că această tematică, a energiei, nu a lipsit niciodată din preocupările dvs, nici din misiunile oficiale. Acest subiect capătă în România, în Europa şi în întreaga lume o dimensiune geopolitică importantă”, a declarat Philippe Gustin.

El a arătat că Mihnea Constantinescu a reuşit să lucreze cu o mare parte dintre premierii pe care i-a avut România după 1989.

“Aţi realizat, de asemenea, o altă sinteză, mai dificilă de această dată, fie că e vorba de România, Franţa sau altă ţară. Este vorba sinteza între diferite curente, între diferite personalităţi politice şi toţi cei prezenţi nu pot spune contrariul. (…) Angajat pe lângă Petre Roman, aţi avut un parcurs exemplar: aţi fost în anii ce au urmat purtător de cuvânt al Guvernului, subsecretar de stat în informaţii şi aţi ‘colecţionat’ ulterior, dacă îmi pot permite, şefii guvernelor în care aţi fost fie director de Cabinet, fie consilier diplomatic, fie consilier de stat: Petre Roman, Theodor Stolojan, Nicolae Văcăroiu, Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu şi astăzi Victor Ponta. Această listă este impresionată”, a evocat ambasadorul Franţei.

“Sunt tentat să spun că suntem pe punctul de a pune la cale o lovitură de stat…”, a spus, în glumă, Mihnea Constantinescu.

El a mulţumit pentru ceremonia organizată şi pentru onoarea făcută prin decernarea decoraţiei franceze.

El s-a declarat mândru de statutul de diplomat, susţinând că diplomaţii români pot constitui “un etalon” pentru ansamblul funcţiilor publice.

“Sunt unii care spun că sunt nemuritor, că mă proiectez în eternitate printre diferite guverne. Răspund scurt şi clar: nu este o chestiune de eternitate, ci una de integritate. Distincţia pe care mi-a dat-o astăzi domnul ambasador conferă un sens profund meritelor de funcţionar public, de diplomat, care ar trebui să fie apreciat în România”, a adăugat Mihnea Constantinescu.

Legiunea de Onoare (Légion d’Honneur) este cea mai înaltă distincţie civilă şi militară franceză, instituită în anul 1802 şi acordată neîntrerupt din 1804 până în prezent. Este o decoraţie care şi-a menţinut de-a lungul anilor o strălucită reputaţie. AGERPRES (AS – autor: Victoria Vioară, editor: Florin Marin)


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here