Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Moartea pandeste din aditivii adaugati tutunului (I)

Moartea pandeste din aditivii adaugati tutunului (I)

442
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Am cunoscut un om care a trait pana la 105 ani. In fiecare dimineata isi rasucea o foaie de tutun curat, fara aditivi si tragea din ea cu nesat.
Nu a mancat niciodata vreun “fratii Petreus”, nu a baut niciodata altceva decat palinca facuta in casa, nu a pus gura pe unt, paine sau orice altceva facut in afara casei sale. Si a fumat pana in ultima zi! Si nu a murit de cancer!
A muncit toata viata de la 5 dimineata la 8 seara. Avea toti dintii in gura pentru ca se spala cu sare grunjoasa! Era un exemplu pentru multi! Care il mai si invidiau pentru vrednicia sa.

Cum au ajuns tigarile din ziua de azi cancerigene? Simplu: lacomia si prostia si-au dat mana si rezultatul se vede.
Producatorii de tigarete aditivate folosesc nu mai putin de 300 de aditivi in procesul de fabricare a tigarilor. Acestia sunt de fapt respomsabili de carcinomitatea tutunului, nu tutunul in sine.
La popoarele la care fumatul era si este un ritual, cancerul este practic inexistent. De ce? Pentru ca un s-a gasit inca nimeni sa vina si sa le vanda otrava la pachete frumos colorate. Ei fumeaza inca tutun curat, si efectele sunt dintre cele mai diverse dar niciodata nu au dezvoltat formele agresive de cancer datorate tutunului supraaditivat din prezent.
Conform unui studiu realizat relativ recent, specialistii Centrului pentru Controlul Tutunului de la Universitatea din California, au demonstrat existenta a cel putin 15 substante chimice cancerigene straine tutunului natural, care sunt adaugate intentionat in tutun, iar despre inca 51 de substante chimice adugate nu se cunoaste deocamdata efectul. Doar se intuieste! Cine sau ce sta in spatele acestei crime cu premeditare?
Acesti cercetatorii au afirmat ca adaugarea de astfel de substante si aditivii in tigari contribuie practic la cresterea efectelor nocive pe care acestea le exacerbeaza si duce totodata si la accentuarea gradului de dependenta al fumatorilor de anumite tipuri de tigari. Pai parca aditivii care dau dependenta, sunt interzisi de regulamentele si bunele practici comerciale. Si atunci cum se explica prezenta acestora in tigari si alte produse din tutun?
Aditivii adaugati in tutun au drept principal scop acela de a atenua pe cat posibil asprimea si eventuala iritare a cailor respiratorii datorita fumului si compusilor de ardere incompleta din acesta si de a face totodata din fumat o experienta relativ placuta. Adica, altfel spus crearea unei dependente prin pacalirea sistemului imunitar. Sa fie aceasta si una din cauzele pentru care brusc, sanatatea fumatorilor se degradeaza rapid la schimbarea brusca a tipului de tigari utilizate? Si daca da oare ce parere au legislatorii care au creat si publicat normele comertului si metodele de control?
9 metode si ingrediente care sunt special gandite sa accentueze efectele aditivilor si ne faca dependenti de ţigările de un anumit tip:
a. Filtrele ventilate: găurile din filtrele ţigaretelor îi obligă pe fumători să tragă în piept cu mult mai multă putere deca tar fi necesar şi contribuie la fixarea substanţelor carcinogene cat mai profund în plămâni.
b. Bronhodilatatorii: sunt substanţe chimice adăugate in mod special de producători în tutun tocmai pentru a împiedica o eventuala senzaţie de înnecare, fireasca de altfel, datorita consistentei coloidale a fumului si care ii permit acestuia să intre cat mai uşor si mai adanc în plămâni.
c. Surplus de nicotină: tutunul folosit are un nivel de nicotină crescut prin procedee chimice specifice, prin procesarea artificială a acestuia.
d. Arome: în compoziţia ţigărilor sunt introduse diferite arome specifice artificiale care au rolul să pondereze pe cât posibil mirosul greu al tutunului natural.
e. Nitrozaminele: ţigările americane realizate dintr-un amestec format din mai multe sortimente de tutun, care sunt si cele mai bogate în nitrozamine, adica tocmai substanţe specifice extrem de periculoase, recunoscut cancerigene.
f. Compuşi cu amoniac: compuşii amoniacali cresc viteza de difuzie a nicotinei care ajunge astfel mult mai repede la receptorii din creier.
g. Mentolul: o aroma artificială prezenta in toate ţigările mentolate si care are un usor rol anestezic, ea amorţeşte temporar gâtul în timpul fumatului si da totodata o senzaţie de relaxare placuta în timpul fumatului.
h. Acid levulinic: prin adăugarea sărurilor acide organice ale acidului levulinic în ţigări face ca fumul să irite cat mai puţin căile respiratorii.
i. Zaharurile: zaharurile fac fumul uşor de inhalat şi formează in timpul combustiei acetaldehidă, substanta care amplifică dependenţa de nicotină.

In timpul prelucrarii, In tutun se adauga zahar, glucoza, miere si melasa, dar si arome artificiale si condimente. Printre aditivi se numara benzaldehida, mentol si vanilina sau scortisoara si uneori ghimbir. Altele combinatii sunt cu ulei de portocale sau cu extract de lemn dulce. Cele mai frecvente solutii de tratarea tutunului au glicerol, dar si otet si ulei de frunze Pimenta, care este uneori folosit la prepararea bauturilor si a inghetatei.
Efectele pe termen lung, rezultate prin inhalarea tuturor acestor amestecuri, nu sunt complet cunoscute si care nici nu au fost testate inainte de aplicarea lor la nivel industrial.
Ceea ce nu stiu insa majoritatea fumatorilor este faptul ca pe langa gudronul si nicotina din tigari, extrem de periculoase pentru sanatatea umana, in compozitia unei tigari se regaseste “intamplator” si poloniu 210, o substanta radioactiva letala. Oare cum ajunce acest compus “natural” in tutun?
Marile companii producatoare de tigari, in special cele americane, sunt responsabile de tainuirea timp de aproape 50 de ani a peste 1.500 de documente interne care dovedesc prezenta poloniului 210 in compozitia tuturor tigarilor din tutun processat.
Poloniul 210 este un element radioactiv responsabil pentru un procent din totalul numarului cazurilor de cancer pulmonar – adica echivalentul a 11.700 de decese – inregistrate anual, si asta numai in Statele Unite. Dar tigarile americane se vand pe toate continentele. Sa fie un nou experiment?
O parte din cele 1.500 de studii recent dezvaluite publicului arata ca poloniul 210 este prezent tocmai in frunza de tutun. Cultivarea tutunului in preajma siturilor radioactive ar putea fi o explicatie plauzibila. Cu toate ca marile companii producatoare de tigari au incercat ani la rand sa scape de aceasta substanta prin spalarea frunzelor, acestea nu au reusit in totalitate, tutunul fiind in diverse procente contaminat in continuare.
Reprezentantii mai multor companii producatoare de tigari stiu de existenta substantei inca de mult timp, insa rezultatele studiilor nu au fost insa niciodata facute publice. Asta pana acum.
Companiile producatoare au tinut secrete rezultatele studiilor de teama izbucnirii unor mari scandaluri sau a unor eventuale processe rasunatoare.
Potrivit cercetatoarei dr. Monique Mugli, de la un spital din Minnesota, SUA, in timp ce sustinatorii tabacului incearca in mod constant sa puna la indoiala pericolele pe care le presupune fumatul, prezenta componentei radioactive poloniu 210 si riscurile inerente datorate prezentei acestuia au fost efectiv tinute sub tacere.
In prezent, subiectul legat de efectele nocive ale tigarilor asupra organismului uman este din ce in ce mai dezbatut, fapt care s-a intensificat si din cauza studiilor si a cercetarilor care, in numar din ce in ce mai mare, au relevat faptul ca aprinderea unei singure tigari elibereaza o compozitie de 4000 de substante extrem de toxice. Aceste substante sunt responsabile de declansarea a minim 60 de forme de cancer pulmonar sau mamar, si totodata, de aparitia mai multor conditii medicale severe care includ intre altele infarctul, boala coronariana si insuficienta cardiaca.

Sfarsitul partii intai


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here