Acasă Informatii Informatii Primarie/Prefectura Monitorul de Vaslui : Edilii barladeni vor locuinte ANL pentru 20 de...

Monitorul de Vaslui : Edilii barladeni vor locuinte ANL pentru 20 de medici!

66
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

• Autoritatile locale barladene au identificat terenul pe care ar urma sa se construiasca blocul ANL destinat medicilor rezidenti si specialisti care isi desfasoara activitatea in Barlad. Vorbim de o suprafata de 1.300 mertri patrati situata in curtea Spitalului „Elena Beldiman” Barlad, pe care ar urma sa fie construit un bloc cu 20 de apartamente.

In cadrul sedintei ordinare de astazi, 22 martie, consilierii barladeni vor trebui sa se pronunte, printre altele, si asupra unui proiect de hotarare ce vizeaza „darea in folosinta gratuita a terenului cu destinatia constructie de locuinte prin Agentia Nationala pentru Locuinte”. Este vorba despre o suprafata de teren din domeniul public, pe care edilii isi doresc sa ridice un bloc de apartamente ANL pentru medicii tineri, pentru a-i convinge sa lucreze la Barlad, nu sa plece in alte orase sau alte tari.

„Avand in vedere ca, in Barlad, cererea pentru locuinte pentru tineri este foarte mare, mai ales in randul tinerilor cu studii superioare din sanatate, este necesara darea in folosinta gratuita catre Agentia Nationala pentru Locuinte a unui teren destinat constructiei de locuinte prin Agentia Nationala pentru Locuinte. Pe acest teren se vor construi locuinte pentru specialistii din sanatate”, se arata in expunerea de motive semnata de primarul Dumitru Boros.

In anexa atasata la proiectul de hotarare este mentionat si ce teren urmeaza sa fie dat in folosinta gratuita catre Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL). Este vorba despre un teren de 1.300 de metri patrati situat pe Bulevardul Republicii nr. 300, adica in curtea Spitalului de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad, in imediata vecinatate a Corpului nou de cladire, si care, in ultimii ani, a fost vizat de mai multi agenti economici ce voiau sa construiasca supermarket-uri. Potrivit reprezentantilor primariei, pe acest teren din curtea spitalului ar urma sa fie ridicat un bloc cu 20 de locuinte ANL pentru medicii rezidenti si specialisti.

Trebuie precizat ca, un proiect similar a fost aprobat de consilierii locali pe 31 mai 2018, cu mentiunea ca, atunci, suprafata de teren pentru ANL-ul medicilor avea 1.000 metri patrati. In plus, era vizat si un teren de 419,49 metri patrati, respectiv blocul M4 (aflat la stadiul de fundatie construita), situat pe Bulevardul Republicii nr. 60, adica vis-a-vis de fostul Cinematograf „Barladul”. Pe acest teren ar fi urmat sa fie construite locuinte ANL pentru 40 de cadrele didactice calificate. Insa, in urma cu cateva luni, hotararea respectiva a fost abrogata.

De mentionat ca, pana acum, astfel de locuinte ANL destinate inchirierii puteau primi numai tinerii cu varste intre 18-35 ani, care nu isi puteau permite sa cumpere sau sa inchirieze o locuinta de pe piata libera. In cazul cadrelor didactice calificate si a medicilor rezidenti si specialisti, ale caror venituri nu le permit sa isi inchirieze locuinte de pe piata libera, a fost eliminata conditia legata de varsta, astfel ca pot beneficia de astfel de garsoniere sau apartamente si dupa 35 de ani.

Trebuie spus ca, potrivit unei liste publicate pe site-ul ANL, pana in octombrie 2016 fusesera finalizate 564 de locuinte pentru specialistii din sanatate. Este vorba despre 26 locuinte in Cluj-Napoca (receptionate in 2003), 165 in Iasi (receptionate in 2007), 95 in Sibiu (receptionate in 2011), 56 in Falticeni (receptionate in 2009), 24 in Radauti (receptionate in 2012), 68 in Timisoara (receptionate in 2007), 100 in Bucuresti (receptionate in 2006) si 30 in Alexandria (receptionate in 2016). Iar alte 107 erau inca in curs de executie: 31 in Braila, 16 in Satu Mare si 60 in Tulcea.

• Adriana Susnea


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here