Acasă Informatii Informatii Politie/Procuratura Monitorul de Vrancea : Nu vă lăsați păcăliți! Escrocii vând...

Monitorul de Vrancea : Nu vă lăsați păcăliți! Escrocii vând ghiuluri de tinichea, dar vă spun că sunt din aur

380
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

Nu vă lăsați păcăliți! Escrocii vând ghiuluri de tinichea, dar vă spun că sunt din aur

Doi bărbați, unul din județul Buzău, iar celălalt din județul Prahova, sunt bănuiți de polițiștii vrânceni că au încercat să înșele mai multe persoane cu ghiuluri din tinichea. Ajunși în județul Vrancea cu un autoturism cu numere de Bulgaria, cei doi au încercat să oprească mașini pe DN 2 D, pe motiv că sunt cetățeni străini, mai exact turci, au probleme cu mașina și nu au unde să schimbe banii turcești. În schimbul leilor românești, escrocii ofereau ghiuluri din aur, care în realitate erau de tinichea.
Ghinionul lor a fost că un polițist de la Secția de Poliție Rurală Tulnici i-a văzut pe traseu și i s-a părut ceva suspect. Astfel, omul legii a observat pentru prima dată mașina cu numere de Bulgaria în zona comunei Vidra. Un bărbat era în mașină, iar celălalt făcea semne disperate șoferilor. Omul legii și-a continuat drumul, făcând la un moment dat o oprire. În momentul în care a plecat din nou către Tulnici, între Valea Sării și Vidra s-a întâlnit cu aceeași mașină, cu aceeași oameni în ea, care făceau aceleași gesturi disperate. Întrucât i s-a părut suspect, polițistul i-a luat la întrebări pe cei doi și a aflat de la ei că ar avea probleme cu mașina. În momentul în care le-a solicitat să ridice capota, cetățenii așa-ziși turci s-au schimbat la față.
În cele din urmă, omul legii i-a dus pe cei doi la cel mai apropiat post de poliție, adică la Bârsești, pentru verificări. Între timp, un cetățean care a văzut ce se întâmplă și care l-a recunoscut pe unul dintre cei doi bărbați, le-a spus polițiștilor că în aceeași zi a fost abordat și el, necunoscutul spunându-i că nu are motorină și nici bani să-și cumpere. I-a mai spus că este cetățean turc și nu are unde schimba bani în lei. Apoi, i-a propus vrânceanului să-i dea un ghiul, chipurile din aur, contra unei sume de bani. Vrânceanul l-a refuzat.
Polițiștii de la Secția de Poliție Rurală Tulnici fac verificări în cazul celor doi pentru a le stabili întreaga activitate infracțională. „La data de 27 august a.c., ora 13.15, poliţiştii Secţiei Rurale Tulnici au depistat în trafic un autoturism, care era parcat pe marginea DN 2D. Lângă acesta se afla o persoană de sex masculin, care făcea semn autoturismelor ce se deplasau pe acest drum, iar la volanul autoturismului se afla o altă persoană, tot de sex masculin. Cei doi au fost conduşi la sediul postului de poliţie Bîrseşti şi li s-a stabilit identitatea, respectiv N. Dumitru, de 54 ani, din municipiul Buzău, şi N. Niculae, de 50 ani, din oraşul Urlaţi, judeţul Prahova. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că aceştia sunt cunoscuţi pentru săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune cu mod de operare «oferirea de bijuterii ce ar fi din aur». În timpul verificărilor, la sediul postului s-a prezentat O. Nicuţă, de 58 ani, din comuna Tulnici, care a sesizat faptul că în ziua de 27.08.2015, ora 12.15, în timp ce se deplasa pe DN 2D Tulnici-Focşani, a fost abordat într-o parcare de pe marginea aceluiași drum de o persoană de sex masculin, care se afla lângă un autoturism, care i-a solicitat să-i dea 5 litri de motorină. Acesta i-a mai spus faptul că este de naţionalitate turcă şi nu-i schimbă nimeni bani turceşti. Apoi a încercat să-i vândă un ghiul din aur, ca să-şi poată cumpăra motorină. Partea vătămată a recunoscut persoana care l-a abordat şi i-a oferit spre vânzare ghiulul ca fiind N. Niculae. Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale”, a transmis subcomisar Bogdan Toader, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.

Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here