National : Un nou serviciu secret la Justitie !

  201
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Autor:

  Raluca Pruna este foarte aproape de a bifa o noua etapa de pe „foaia de parcurs” cu care se pare ca a ajuns, din „catacombele” Parlamentului European de la Bruxelles, direct la conducerea Ministerului Justitiei. Numai ca, de aceasta data, se pare ca nu mai este vorba despre o noua numire in fruntea vreunei structuri din subordine, ci de deschiderea unei adevarate „cutii a Pandorei”, prin resuscitarea SIPA, fostul si atat de controversatul serviciu secret al Ministerului Justitiei.

  pruna Un nou serviciu secret la Justitie!

  Raluca Pruna a facut o pasiune pentru arhiva SIPA

  Iar un prim pas in aceasta directie a fost deja facut prin anuntarea promovarii unei ordonante de guvern prin care sa se redeschida arhiva SIPA, aflata momentan, cel putin din punct de vedere scriptic, in custodia Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Cu toate ca initiatii sistemului ar baga mana in foc ca s-au incins xerox-urile altor servicii de cate copii s-au facut dupa respectivele dosare in ultimii ani. Oricum, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, desi in prezent in cadrul Ministerului Justitiei functioneaza o mica Directie specializata in verificarea posibilelor fapte de coruptie comise de catre magistrati si personalul auxiliar, aceasta urmeaza sa fie „umflata” pana la dimensiunile unui adevarat serviciu secret, pentru care s-ar fi gasit deja pana si viitorul sef.

  Jocurile Monicai

  monica macovei10 Un nou serviciu secret la Justitie!

  Monica Macovei se afla la butoanele Ministerului Justitiei

  Dificil de gasit o explicatie de ce, inca de la instalarea sa la Palatul Victoria, premierul technocrat Dacian Ciolos a cedat cu totul Ministerul Justitiei catre Monica Macovei, cea care nu a pregetat sa-si instaleze oamenii de incredere in cam toate pozitiile cheie. Insa cum nu se stie cata viata mai are actualul guvern, exista indicii ca europarlamentarul Monica Macovei a intetit deja ritmul jocurilor de culise pe care le face pentru a-si asigura conexiunile la „laboratoarele” ministerului si dupa reintoarcerea Ralucai  Pruna la Bruxelles. Iar in acest sens, in mod cu totul neasteptat, ministrul Justitiei a anuntat deja ca principala sa prioritate este acum sa puna pur si simplu mana pe arhiva secreta a SIPA.

  Se schimba liniile

  Desigur ca s-ar putea pune intrebarea legitima ce miza mai are aceasta arhiva, „ingropata” deja de atata timp. Iar raspunsul nu poate fi decat unul singur: schimbarea liniilor in Justitie! Pentru ca, in timp ce, de exemplu, la Ministerul de Interne s-a reusit deja o veritabila operatiune tip „blitzkrieg” care a spulberat „fratiile” de chestori, la nivelul Ministerului Justitiei acest proces inca nu a fost demarat, desi este dorit de multa vreme. Iar cum majoritatea „cumetriilor” dintre magistrati, care cuprind judecatori si procurori de-a valma, sunt conduse in principal de reprezentanti ai vechii garzi din magistratura, desecretizarea arhivei SIPA i-ar putea convinge pe acestia sa faca pasul inapoi. Unul pe care nu i-a convins nici macar pensiile mai mult decat rezonabile pentru orice tara occidentala, nu doar pentru Romania.

  Sef de la SPP

  Iar daca astfel se va rezolva problema „dinozaurilor” din Justitie, desecretizarea arhivei SIPA nu va avea insa nicio implicatie asupra „lupilor tineri” din sistem. Asa ca se intentioneaza, pe sestache, crearea unui nou serviciu secret. Pentru ca, desi nu va fi anuntata cu surle si trambite infiintarea unei noi structuri informative, ceea ce ar inflama sensibil perceptia publica si societatea civila, se are in plan dezvoltarea unei noi SIPA pe baza unui mic nucleu care functioneaza si in acest moment. Iar supradimensionarea  prevazuta a viitoarei structuri este dovedita si de faptul ca, printre principalele nume vehiculate pentru a prelua sefia noului serviciu se numara si cel al unuia dintre actualii conducatori ai Serviciului de Protectie si Paza.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here