Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor Ne-am dus pe copca, chit ca-i vara! Si nu sunt altii de...

Ne-am dus pe copca, chit ca-i vara! Si nu sunt altii de vina!

451
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 18
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  18
  Shares

Sau aria calomniei ajunsa la faza pe tara!

 

Preludiu

Pe 19 martie 2016, izbucnea un scandal unic si de proportii legat de asa-zisa calitate a apei comercializata de mai multe supermarketuri din România.

A.N.P.C. anunta brusc si sec faptul ca cinci sortimente de apa plata neconforme au fost retrase de la comercializare, din cauza problemelor grave reiesite în urma analizarii esantioanelor din aceste produse. 

Asa incepea ceea ce avea sa fie numit de presa “libera” din Romania “Scandalul apei din supermarketuri”

Firmele “deranjate” de controlul A.N.P.C. si de analizele efectuate corect la “Manor Laborator”, asa cum reies din comunicatul A.N.P.C.:

“Din analizele efectuate au rezultat urmatoarele neconformitati:
– Sortimentul Winny – apa izvor plata, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obtinuta era de 1.000, fata de limita prevazuta de 100, iar la 37grC valoarea obtinuta era de 600 fata de limita prevazuta de 20.
– Sortimentul  Apa de masa necarbogazoasa Aro, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2 l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obtinuta era de 20.000, fata de limita prevazuta de 100, iar la 37grC valoarea obtinuta era de 16.800  fata de limita prevazuta de 20.
– Sortimentul Apa de izvor Calipso imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 6l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obtinuta era de 14.700, fata de limita prevazuta de 100, iar la 37grC valoarea obtinuta era de 3.200  fata de limita prevazuta de 20 .
– Sortimentul Apa de izvor plata Izvorul Zanelor, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obtinuta era de 2.820, fata de limita prevazuta de 100, iar la 37grC valoarea obtinuta era de 104  fata de limita prevazuta de 20 .
– Sortimentul Apa de izvor Aqua Queen, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 5l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obtinuta era de 2.000, fata de limita prevazuta de 100, iar la 37grC valoarea obtinuta era de 900  fata de limita prevazuta de 20.”

Ce ne-am fi asteptat sa se intample (pretinzand ca traim intr-o tara europeana):

Potrivit comunicatului ANPC de atunci, “în perioada 04-09 martie au fost prelevate 17 esantioane , din care 5 sunt neconforme in urma analizelor de laborator.”

ANPC a anuntat abia pe 19 martie ca cinci sortimente de apa din supermarketurile din Romania nu pot fi consumate, iar pe 1 aprilie a existat un control de 16 ore la SC Manor Laboratory Center SRL Bucuresti.

Esantioanele analizate în cadrul Laboratorului SC Manor Laboratory Center SRL Bucuresti din punct de vedere microbiologic au depasit orice imaginatie a unui om dotat cu bun simt.

De atunci insa, nu s-a mai auzit nimic despre eventuale sanctiuni sau urmari ale acestui scandal asupra firmelor direct incriminate.

Ce se intampla de fapt in republica bananiera numita Romania, membra a UE:

Totul pâna acum, când celebra deja A.N.S.V. (in special din scandalul berii aditivate!) a anuntat la solicitarea extresa a postului B1 TV faptul ca … laboratorul care a facut analiza apei i-au fost brusc suspendate activitatea începând de vineri, saptamâna trecuta, pe o perioada de 3 (trei) luni pentru orice tip de analiza legata de apa. Interesanta decizie! De ce nu de tot, de ce doar pe apa! Sa fie un simplu avertisment sau in spatele acestui lucru se ascund fapte mult mai grave, de coruptie, care ar putea fi un subiect de studiu pentru D.N.A. data fiind amploarea sumelor vehiculate in aceasta megaescrocherie!

***

Dar sa revedem faptele:

Aria calomniei

Faza I: Denigrarea

Manor Laborator din Bucuresti este acuzata aproape imediat si in numeroase publicatii si la televiziunile particulare, de firmele direct vizate de controlul A.N.P.C., ca nu are un certificat de acreditare valid de tip RENAR. Aceasta situatie de fapt a fost imediat infirmata de laborator.

Aceeasi firma revine insa apoi cu un comunicat de presa Aqua Queen privind analizele efectuate de ANPC asupra apei de izvor Aqua Queen, îmbuteliata la PET, in care lansa suspiciunea conform caruia laboratorul in speta nu era … acreditat.
Dorim sa supunem atentiei publice urmatorul aspect: conform certificatului de acreditare Nr. LI384 disponibil pe site-ul www.renar.ro

http://www.renar.ro/files/OEC/download/LI%20384%20C%20MANOR%20CENTER.pdf,

Laboratorul Manor Center SRL, care a efectuat analizele NTG, nu este acreditat Renar incepand din ianuarie 2014. Prin urmare, probele furnizate nu au nicio baza legala. Tot in acest sens au fost prelevate mostre din aceleasi loturi si prezentate spre analiza laboratorului Laborex. Rezultatele vor fi puse atat la dispozitia ANPC cat si a partenerilor Aqua Queen, in vederea normalizarii activitatii comerciale.
Aqua Queen este o apa pura microbiologic, fapt atestat si de laboratorul Larex in ultimul buletin de analize emis in data de 1.02.2016, in urma caruia valoarea NTG a a fost in limite normale.

Ca sa isi spele imaginea apare urmatoarea declaratie din partea uneia din firmele implicate:

“Filtrarea apei Aqua Queen se face cu o tehnologie noua, in 4 trepte: prefiltrare, stabilizare, clarificare si sterilizare, prin acest ultim process fiind retinute din apa toate elementele mai mari de 0,2 microni. Conform acestui proces de filtrare, SC Aqua Queen SRL are asigurata calitatea apei si garantia ca este microbiologic pura dupa ultima treapta de filtrare. Produsul este realizat intr-un sistem de management integrat calitate/siguranta alimentara, implementat si certificat in conformitate cu referentialele SR EN ISO 9001:2008 si respectiv SR EN ISO 22000:2005/HACCP. Sistemul de management integrat calitate/siguranta alimentelor este garantia respectarii tuturor normelor in vigoare din legislatia nationala si a directivelor europene care reglementeaza realizarea unui produs in conditii de siguranta alimentara. Prin apa plata de izvor Aqua Queen se intelege ”produs imbuteliat” obtinut prin extractie dintr-un foraj cu adancime de 225 metri, filtrare in mai multe etape, sterilizare cu ajutorul lampilor UV si supus unei oxidari cu aer imbogatit cu ozon.

Aqua Queen, prin sistemul de management integrat implementat isi selecteaza si evalueaza furnizorii de materii prime si servicii (furnizorii de preforme, capace, manere, furnizorii de etichete, laboratoarele de analize fizico-chimice) astfel incat sa isi asigure garantia colaborarii cu partenerii de incredere.“

Ceea ce uita sa mentionesze este faptul ca “sterilizarea cu UV” doar inactiveaza pentru o scurta perioada de timp microorganismele patogene! Daca, acestea vin in contact cu rudele lor “sanatoase”, isi revin brusc la normalitate! Asa ca daca mai vedeti gogorita cu UV evitati!

Daca vorbea de ozonificare, tratare cu ioni de Au (aur) sau Ag (argint) era altceva, asa ne situam exact la faza cu apa de ploaie! Si tehnologia ploii!  

Vazand ca nu reusesc sa treaca si sa-si denigreze oponentul firmele asociate intr-o veritabila famiglia locala si cu sprijinul neostenit al autoritatilor trec la faza a doua:

 

Faza II: Denuntul anonim

Controlul, efectuat de trei institutii, a fost declansat in urma unei reclamatii anonime, iar acesta a fost confirmat, de-abia miercuri, dupa o solicitare din partea sursei citate.

Asa apare “denuntul anonim” care declanseaza samba mizeriei umane ce-si duce veacul prin mijlocul onor alesilor pe spranceana grupati functie de interese in partide si partidulete de toata … stima.

Nu exista deocamdata informatii publice legate de natura controlului brusc efectuat de Politie si A.N.S.V. la acest laborator vineri, 1 aprilie, si nici o confirmare oficiala a motivului/motivelor pentru care activitatea acestuia a fost suspendata pe trei luni.

Vineri, 1 aprilie, la ora 9:40 dimineata, la Manor Laborator a ajuns un control format din reprezentanti ai ANSVSA, IISPV si Politie. “S-a prezentat o echipa formata din reprezentanti ai ANSVSA (Dr. Mihaela Lupascu) si ai Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara-IISPV (Dr. Delia Constantinescu si Dr. Isabela Nicorescu), precum si 2 reprezentanti ai Directiei Generale de Politie – Serviciul de investigare a criminalitatii economico-financiare (solicitati de ANSVSA).

Verbal, reprezentantii laboratorului au fost informati ca “prezentul control a fost dispus in urma unei reclamatii care nu poate fi pusa la dispozitia Laboratorului”. Viitorul suna bine in Romania de azi! Sau nu prea …?

Concluzia initiala ora 21:00 dispune “continuarea activitatii”!

Organele de control au stat aici pâna la doua noaptea, lucru confirmat de un proces verbal de la fata locului datat deja 2 aprilie. Manor Laborator spune, citat de stiripesurse.ro, ca “Reprezentantii ANSVSA si IISPV au finalizat controlul pe data de 2 aprilie la ora 2 dimineata, dupa 16 ore de verificari. In decursul acestei perioade, reprezentantii ANSVSA si IISPV au emis doua Note de Control, una la ora 21:00 avand o serie de concluzii si masuri si o a doua emisa la ora 02:00 cu alt set de concluzii, masura finala impusa fiind suspendarea activitatii laboratorului si interzicerea receptiei probelor.”

Intre timp probabil ca cineva a incins telefoanele iar rezultatul i-a fost pe plac!

Concluzia finala, ora 02:00 dispune brusc “suspendarea activitatii” pe 3 (trei) luni la efectuarea oricaror analize de apa!

Pe data de 5 aprilie ANSVSA, prin presedintele Andrei Butaru, da o Ordonanta de suspendare a posibilitatii de analizare a apei la Manor Laborator pe termen de 3 luni! Ordinul e înregistrat la registratura ANSVSA pe 6 aprilie si e remis firmei prin fax pe 7 aprilie.

Mai bine ca aici in Romania nu e nicaieri! Rar mi-a fost dat sa vad asa o mizerie de ancheta!

Daca rezultatele analizelor erau compromise trebuiau contestate printr-o contraexpertiza la un laborator independent iar daca nu convenea nici aceasta analiza se recurgea la o a treia analiza, pe cheltuiala celor implicati direct, la un laborator de renume din afara. Felul in care au reactionat insa autoritatile romane in acest caz pute a coruptie de la un cap la altul iar numele celor implicati sigur va rasari din alte dosare viitoare!

Presedintele Andrei Butaru este un fost membru PNL, acuzat în scandalul laptelui infestat cu Escherichia coli sp. ca ar fi primit o masina de la unul din furnizori. De asemenea, el este cel care oferea raspunsuri halucinante în scandalul laptelui. Declaratiile sale umplu Youtube-ul si alte site-uri asemanatoare asa ca … cine stie ce dosar va rasari pe numele au la timpul cuvenit!

La o saptamâna de la controlul din miez de noapte, autoritatile refuza inca sa precizeze motivele acestuia. Cine raspunde pentru aceasta lipsa de transparenta? Suntem sau nu in UE? Daca da poate ca ar trebui sa ne adresam direct UE in acest scandal!

Felul în care autoritatile au ascuns acest control si tacerea impusa (omerta e la ea acasa in Romania!) deocamdata din partea conducerii laboratorului lasa sa se înteleaga faptul ca scandalul apei a deranjat niste grupuri de interese extrem de puternice.

Asteptam totusi, în continuare, o transparenta maxima a autoritatilor în acest caz, demna de o tara europeana, deoarece ceea ce s-a vazut pana acum ridica si mai multe semne de întrebare decat pana acum. O reactie a presedentiei ar fi binevenita data fiind absurditatea cazului si faptul ca a fost ales de romanii care asteapta o schimbare reala si asta pana cand averea sa va fi diminuata cu cel putin o casa … 

Mesajul autoritatilor romane devine astfel unul extrem de … clar: liniste, ca doar lucram in folosul … corporatiilor si al politicilor si intereselor corporatiste.

Asa cum acum cativa ani politia si jandarmeria batea fara deosebire, la gramada, pe toti cei ce se opuneau exploatarilor prin fracturare, acum recurg la inchiderea unui laborator ale carui analize contravin intereselor unor corporatii, maine probabil ca vremea lui ceausescu ne va parea un paradis, nu-i asa domnilor care va visati in continuare la carma tarii! Dar vin alegerile si ecourile acestui scandal precis nu se vor stinge pana atunci! 

***

Sa reluam si revedem concluziile analizelor microbiologice efectuate de laboratorul Manor: “Sortimentul Winny apa de izvor, sortimentul Apa de masa necarbogazoasa Aro, sortimentul Apa de izvor Calipso, Sortimentul Apa de izvor plata Izvorul Zânelor, Sortimentul Apa de izvor Aqua Queen”, sunt cele cinci sortimente de apa toxica descoperite în supermarketurile din România, în urma unui control efectuat de ANPC , în luna martie, informeaza stiripesurse.ro

Cinci sortimente de apa au fost atunci retrase din magazine de ANPC: Nu erau sigure pentru consum.

Pe lista marcilor de apa declarate neconforme se afla sortimentele:

– Winny – apa izvor plata la 2 litri
– Aro – apa de masa necarbogazoasa la 2 litri,
– Calipso – apa de izvor de 6 litri
– Izvorul Zanelor – apa de izvor plata de 2 litri
– Aqua Queen – apa de izvor de 5 litri.

 

Rezultatele anchetei sunt insa … tipic romanesti!

Pe zi ce trece devine tot mai evident ca autoritatile asa-zis romanesti sunt de fapt complet aservite marilor companii si politicilor corporatiste aferente, astfel incat acestea isi permit in mai toate situatiile in care se afla in culpa sa faca absolut tot ce-si doresc in Romania post-decembrista. O noua dovada, unica, imensa si irefutabila in acest sens vine tocmai din scandalul apei, asta dupa ce Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a anuntat, pe 19 martie, ca cinci sortimente de apa plata neconforme au fost retrase de la comercializare, din cauza problemelor grave reiesite in urma analizarii esantioanelor.


Raspandeste cu incredere
 • 18
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  18
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here