Acasă Jurnalul Bucurestiului Editorial Jurnalul Bucurestiului Tragedie în Rusia. 224 de oameni au murit după ce un avion...

Tragedie în Rusia. 224 de oameni au murit după ce un avion rusesc a explodat deasupra Egiptului

256
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Doliu naţional în Rusia, după ce un avion cu 224 de oameni la bord s-a prăbuşit în Egipt, în Peninsula Sinai, sâmbătă.

Şi, în timp ce autorităţile vorbesc despre o posibilă defecţiune tehnică, organizaţia teroristă Statul Islamic, prezentă în zonă, a anunţat că este responsabilă pentru producerea tragediei. Experţii militari îi contrazic, însă, pe terorişti şi spun că aceştia nu ar avea capacitatea militară să doboare un avion care zboară la peste 9.000 de metri altitudine. Între timp, trei mari companii aeriene – Lufthansa, Air France şi Emirates – şi-au modificat culoarele de zbor, pentru a evita Peninsula Sinai.

Luni, un avion la bordul căruia se aflau o parte din rămăşiţele celor 224 de persoane care au murit în urma prăbuşirea unui zbor charter, în Egipt, a sosit la Sankt Petersburg, în timp ce ancheta cu privire la cauzele catastrofei şi căutarea trupurilor continuau. În vederea facilitării identificării, membri ai familiilor victimelor au furnizat eşantioane de ADN, la un Centru de criză, în apropierea aeroportului, unde un memorial improvizat, la care au fost depuse numeroase jucării de pluş, aducea un omagiu persoanelor date dispărute, inclusiv 17 copii.

Câteva mii de persoane au adus deja un omagiu duminică seara, la Sankt Petersburg, al doilea cel mai important oraş din Rusia, celor 217 pasageri şi şapte membri ai echipajului, decedaţi în catastrofă. Trei sunt cetăţeni ucraineni, iar restul ruşi.Președintele rus Vladimir Putin a declarat că prăbușirea avionului rus Airbus A321 în Peninsula Sinai din Egipt este o mare tragedie și a făcut apel la anchetatori să ofere o ‘imagine obiectivă’ asupra a ceea ce s-a întâmplat.

“Vreau să transmit încă o dată condoleanțe familiilor și rudelor victimelor. Fără nicio îndoială, trebuie făcut totul pentru a se ajunge la o imagine obiectivă asupra a ceea ce s-a întâmplat, pentru a ști ce s-a întâmplat. Aceste eforturi trebuie să continue până când vom ști cu siguranță că această etapă este finalizată”, a declarat Vladimir Putin.

Airbusul A321-200 aparţinând companiei charter ruseşti Metrojet s-a prăbuşit sâmbătă în zori în Sinai, după ce a decolat din staţiunea balneară egipteană Sharm el-Sheikh cu destinaţia Sankt Petersburg. Cele mai multe dintre victime erau locuitori din Sankt Petersburg şi din regiune, care se aflau în vacanţă.

Avionul a decolat sâmbătă, în zori, de la Sharm el-Sheikh. Contactul a fost pierdut după 23 de minute de zbor, în timp ce avionul se afla la peste peste 9.000 de metri. Autorităţile egiptene şi ruse au declarat că nu erau în măsură, pentru moment, să anunţe cauzele prăbuşirii.

Şeful experţilor aeronautici ruşi a declarat că avionul s-a dislocat „în aer”, dintr-un motiv încă necunoscut. Această dislocare a avut loc „la mare altitudine”, a precizat pentru televiziunea rusă Aleksandr Nerdko, directorul Agenţiei ruse pentru Transport Aerian. 

Adi Asandei

news.russiatoday.ro


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here