news.russiatoday.ro – Vladimir Putin: Guvernul din Siria trebuie să fie stabil pentru a lupta împotriva ISIS

  269
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Vladimir Putin

  Scopul atacurilor aeriene ruseşti în Siria este să stabilizeze Guvernul preşedintelui Bashar al-Assad, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin într-un interviu difuzat duminică de Russia 24.
  Sarcina noastră este să stabilizăm Guvernul legitim şi să creăm condiţii pentru un compromis politic. Prin mijloace militare, bineînţeles. Unităţile teroriştilor internaţionali şi ale celor de-un soi cu ei nu doresc să negocieze cu Guvernul sirian, care aproape că este asediat în propria capitală, a declarat Vladimir Putin.
  Însă nu va fi niciodată vorba despre operațiuni terestre a explicat președintele.
  N-o s-o facem, iar prietenii noştri sirieni ştiu acest lucru, a spus Vladimir Putin.
  Președintele rus a arătat că atacurile aeriene prezintă un grad mare de precizie, mulţumită operaţiunilor ruseşti de culegere de informaţii desfăşurate într-o lungă perioadă de timp.
  Am pus cap la cap diverse feluri de informaţii pe care le-am primit. Specialiştii de la Statul Major General, în coordonare cu parteneri sirieni şi din alte ţări din regiune, au creat un Centru de informaţii la Bagdad. În urma schimbului de date, am obţinut informaţii suplimentare.Astfel, tot ceea ce se întâmplă nu este o acţiune spontană, ci o aducere la îndeplinire a unor planuri anterioare, a subliniat liderul rus.
  De asemenea, Vladimir Putin a anunţat că Moscova nu are niciun motiv să se alăture luptei altcuiva.
  Nu este vorba de politică externă. Politica externă rusă iubeşte pacea, fără nicio exagerare. Dacă vă veţi uita la harta lumii şi veţi vedea ce este Rusia, va deveni evident că noi nu avem nevoie de niciun teritoriu ori resurse străine. Rusia este o ţară autosuficientă. Nu avem nevoie de cineva cu care să luptăm şi cu care să ne aflăm în conflict, a spus liderul de la Kremlin.
  Putin a criticat programul american de formare a rebelilor sirieni, în cadrul căruia, a recunoscut secretarul american al Apărării Ashton Carter vara aceasta, s-a format doar o mână din miile de oameni pe care Statele Unite sperau să-i instruiască. Oficiali americani au anunţat vineri că acest program, în valoare de 500 de milioane de dolari, urmează să fie suspendat.
  Mi-aş fi dorit să ne fi dat nouă 500 de milioane de dolari. Noi i-am fi cheltuit mai bine în lupta împotriva terorismului internaţional. Este adevărat. Dar, în orice caz, avem nevoie să lucrăm împreună pentru a aduce, aşa cum spuneam, un schimb complet de informaţii secrete, a declarat Putin.
  El şi-a reiterat oferta unei cooperări cu Statele Unite în efectuarea unor atacuri în Siria, în pofida refuzului lui Carter de săptămâna trecută.
  Ca răspuns la acuzaţiile că noi efectuăm atacuri aeriene asupra opoziţiei moderate şi nu asupra Statului Islamic şi altor organizaţii teroriste, spunem aşa: haideţi să spunem că voi ştiţi mai bine situaţia pe teren. Sunteţi acolo de peste un an, în mod ilegal. Doar daţi-ne ţinte şi le vom rezolva, a mai declarat liderul de la Kremlin.
  Rusia a efectuat zeci de misiuni de luptă şi a lansat peste 100 de atacuri aeriene, de când şi-a declanşat campania în Siria pe 30 septembrie, potrivit unor date de la Ministerul rus al Apărării.
  Forţele aeriene ruseşti au vizat duminică 63 de poziţii ale Statului Islamic, inclusiv 53 de fiefuri, un centru de comandament, patru tabere de antrenament şi şapte depozite de muniţie, a anunţat ministerul.
  Cu o zi înainte ele au lovit 53 de ţinte ISIS, inclusiv principalele şi cele mai mai mari centre logistice ale Statului Islamic, depozite de muniţie şi tabere de antrenament, a mai precizat Ministerul rus al Apărării.

  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here