Acasă Istorie Dezvaluiri Nicușor Dan, politicianul anti-sistem a devenit milionar cu acte in regula

Nicușor Dan, politicianul anti-sistem a devenit milionar cu acte in regula

245
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ce avere declara politicianul anti-sistem inainte de alegeri:

Acesta detinea un teren intravilan de 7.500 de metri patrati pe care l-a cumparat in 2007 in Predeal, dupa cum informa Romania TV.

Mai avea un autoturism Citroen BX din 1986, vechi de 25 de ani, iar in conturile sale se ragasesc putin mai mult de 20.000 de lei.

El a imprumutat doua persoane fizice cu 23.000 de euro, dar are si datorii de peste 100.000 de euro.

Liderul USR are un credit ipotecar în valoare de 73.435 de euro, iar actuala lui soție, Mirabela Grădinaru, are un împrumut de 27.000 de euro, scrie wall-street.ro.

În ultimul an fiscal, Nicușor Dan a încasat 29.000 de lei de la Institutul de Matematică al Academiei Române, 13.000 de lei de la Asociația Salvați Bucureștiul, în calitate de manager de proiect.

Totodată, el a primit și o donație de 10.000 de lei, pentru studii sociologice de la Panotaj Expert S.R.L.

Liderul USR a precizat, într-o intervenție telefonică, în cadrul emisiunii „Ediție de Weekend”, de la Antena 3, moderată de Cătălina Porumbel, că, înainte cu un an de a cumpăra terenul, respectiv în 2006, a vândut o firmă.

„Atlas se numea și am vândut părțile sociale pentru 180.000 de euro”, a spus Nicușor Dan. El a spus că a făcut un credit la bancă de 100.000 de euro, pentru a lua terenul, având deja 80.000 de euro.

Întrebat de ce a făcut credit bancar, de vreme ce avea suma echivelentă pentru cumpărarea terenului, din vânzarea firmei, Nicușor Dan a precizat că a cheltuit 100.000 din tranzacția părților sociale.

image

image

Datele de la Registrul Comerțului, așa cum sunt publicate în Monitorul Oficial din 2009, arată că firma la care era asociat Nicușor Dan se numește Atlas Computers Comimprodex SRL, iar părțile sociale au fost vândute de liderul USR pentru 30.000 de lei, în august 2008, adică după contractarea creditului.

În ultima perioadă, liderul USR, Nicușor Dan pare absent și cu gândurile îndreptate în cu totul și cu totul altă parte. De altfel, a devenit viral un video cu el când efectiv s-a bâlbâit preț de câteva secunde, nefiind capabil să dea răspuns la o întrebare banală.

Una din cauze ar putea fi faptul că AEP a depus o reclamație cu privire la modul în care partidul USR ar fi fost finanțat în campanie electorală. Investigația este în curs în prezent.

Verificând mai atent declarația de avere a liderului USR mai apar câteva elemente care ridică serioase semne de întrebare. Nicușor Dan a declarat în numeroase rânduri că locuiește într-o garsonieră închiriată în zona Piața Gorjului, alături de partenara sa de viață și copilul lor.

Cu toate acestea, actualul deputat a cumpărat în anul 2007, în perioadă de boom imobilar, 7.460 mp teren intravilan în Predeal. Acesta a fost achitat parțial cu un credit obținut de la Garanti Bank de 72.791 euro, restul de bani (nu știm câți, dar ar fi trebuit să fie în jur UN MILION de euro) fiind plătiți din economiile lui Nicușor Dan.

În acea perioadă, băncile acordau în general credite ipotecare pentru terenuri condiționând acordarea lui de construcția pe teren a unui imobil în următorii 5 ani. Nicușor Dan a obținut acest credit, dar nu a construit nimic pe acel teren. Nu este clar nici ce sumă a fost plătită de liderul USR pentru teren.

De exemplu, astăzi, pentru 739 mp in Predeal (Cioplea), adică unde are Nicușor terenul, prețul este de 73.900 euro potrivit unui site de imobilare.  pentru 739 mp. În 2007, prețul era cel puțin dublu (verificați AICI).

Mai mult decât atât, Nicușor Dan și-a mai cesionat părțile sociale în altă firmă, ProCa Romania SRL. Și acestea au fost vândute pentru 112.400 euro tot în 2008, deci tot la un an după contractarea creditului (potrivit declarației de avere).

Liderul USR nu a precizat și pe ce a cheltuit acea sută de mii de euro, spunând că nu-și mai aduce aminte.

„Este un teren pe care am plătit 170-180 de mii de euro, banca mi-a dat un credit de 100 de mii de euro. Este foarte departe de unde ajung utilităţile, 400-500 de metri. Pentru că banca să-mi dea credit, am făcut un raport de expertiză imobiliară.

Am dat mai multe declaraţii de avere şi se vede că din 2007 şi până acum am tot achitat ratele. Am ajuns la 72.000 de mii. Restul de bani? Am făcut nişte părţi sociale dintr-o firmă pe care o deţineam, cu un an înainte, Atlas computer, aveam nişte părţi sociale.

Această firmă a fuzionat cu o altă firmă Proca. Doar pe acele părţi sociale am primit 150.000 de euro. Nu-mi aduc aminte ce am făcut cu banii”, a spus liderul USR.

***

Așadar, dacă stăm să-i analizăm averea lui Nicușor Dan doar prin prisma averii sale, liderul USR este aproape MILIONAR în euro.

Un alt element interesant este faptul că în declarația lui de avere este stipulat că ar fi primit o donație de 10.000 de la firma Panotaj Expert SRL pentru studii sociologice. Firma are 0 angajați și un profit de 6.130 în 2015, adică mai puțin decât a donat pentru Nicușor Dan.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here