Acasă Jurnalul Bucurestiului Conferinte, Dezbateri O schimbare reală! Schimbăm Guvernul sau schimbăm Sistemul?

O schimbare reală! Schimbăm Guvernul sau schimbăm Sistemul?

376
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

Despre ”avantajele” actualului sistem ”democratic” cred că nu mai e cazul să vorbesc. Pe scurt vedeți în imaginea alăturată. Credeți că dacă schimbăm Guvernul, partidele sau ponderea lor la guvernare are vreo relevanță în întreg mecanismul redat succint în imaginea alăturată? Nu credeți că e nevoie să schimbăm întregul mecanism de funcționare a sistemului , deci a sistemului însăși ?

Credeți că rotirea la guvernare a diverselor partide politice, e suficientă ?

Din tot sistemul ”democratic” , puteți decide prin vot decât structura politică, nu puteți alege (schimbă) ceilalți jucători, mult mai importanți, precum băncile (FMI, BM, băncile comerciale, etc.), corporațiile precum ( Chevron, Bechtel, Gabriel Resurses, Nestle, etc.).
Deci avem doar iluzia că părerea noastră contează, sistemul funcționează perfect identic indiferent de opțiunea noastră de vot, în schimb dezbinarea noastră crește căutând vinovați în cei care au votat cu cei ce guvernează, defapt asta nici nu contează, așa cum am spus mai sus, doar concentraa atenția noastră către o mică zona din imaginea de ansamblu. Da întreg sistemul este greșit, întreg sistemul servește defapt unui procent infim din populație, ceilalți fiind storși de toate resursele.

Aud mereu expresia, ”schimbăm, dar ce punem în loc ?” Soluția fiind căutată în spațiul îngust din întreg sistemul, respectiv în schimbarea clasei politice. În acest fel păstrăm defapt același sistem total ineficient. Lucrurile astea se repetă de câteva ori în viață noastră succedand speranțe de scurtă durata urmate de lungi amăgiri. Ajungem la o vârstă când privind în spate observăm o viață risipită, stoarsă de resurse, observăm că defapt perioada de noi așteptată nu a venit niciodată, observăm că nu am trăit, iar când privim în viitor vedem aceiași succesiune de speranțe și amăgiri, o mare datorie financiară și nimic bun de lăsat urmașilor noștrii. Ce facem lăsăm moștenire urmașilor noștrii același sistem care ne-a furat nouă viață sau căutăm să schimbăm întreg sistemul ineficient cu unul mult mai bun, un sistem al abundenței, al păcii și armoniei, un sistem ce respectă CREAȚIA în tot ceea ce ea înseamnă (mediu, ființe), un sistem al realelor valori, un sistem al egalitățîi reale între oameni, deci un sistem așa cum trebuie să fie.

Deși pare utopic, asta e doar datorită tiparelor mentale bine în radacinate în mintea noastră. Încercați să va desprinde-ți de aceste dogme, reguli și condiționări și să citiți cu adevărat eliberați de ele ceea ce urmează. O lume așa cum trebuie să fie !

Prăbușirea lumii vechi, înseamnă nașterea LUMII NOI.
Cu toțîi simțim faptul că actuală “ordine” socială e aproape de colaps. Nimic nu mai funcționează în actuală Lume, totul e cu susul în jos, au fost inversate valorile, e un haos total.

Există două moduri principale de schimbare:
• demolarea și construcția de la zero
sau
• renovarea.

Orice renovare, oricât de reușită are totuși limite datorate conceptului inițial, deci chiar și o renovare reușită, tot o peticeală este. În acest caz avem prima varianta, demolarea lumii vechi și reconstrucția pe alte baze, principii, concepte, a LUMII NOI.
Și în acest caz avem două soluțîi de baza :
• demolarea controlată
sau
• demolarea haotică, întâmplătoare și inopinată.
Lumea de azi face pași repezi către o demolare (probusire) necontrolată, cu multe victime.

Putem gândii împreună o demolare controlată a vechii lumi, astfel încât să evităm victime inutile și să începem simultan construcția LUMII NOI. Așteptăm orice persoană care dorește să-și aducă aportul la “demolarea controlată” a vechii lumi și la nașterea Noii Lumi. Orice idee vizionară, ce poate ajută la construcția noii lumi, pe toate planurile și în toate domeniile, este bine primită.
În centrul acestui proiect se află respectul față de CREAȚIE.
Deci, Noul Pământ, trebuie să reprezinte,  “Raiul pe Pământ “.

O lume a abundenței, a realei prietenii, a adevăratelor valori, fără politic, fără constrîngeri și foarte important o lume fără bani.

„ ALTERNATIVĂ DE ORÂNDUIRE FĂRĂ SISTEM MONETAR ”

Cu toțîi cred că suntem de acord că banii au adus mai multe deservicii decât servicii umanitățîi. Cred că înțelegem, chiar dacă târziu, cu toțîi adevărul vorbei „ banii sunt ochiul dracului”. Bineînțeles că e foarte greu să concepem viață fără bani, doar nu vrem să ne întoarcem la troc. Nu cred că trebuie să întru aici în amănunte legate de cum banii au afectat (precum un virus), societatea modernă, dar și mai grav cum au murdărit mii de suflete. Scopul acestui articol este de a caută o soluție pentru o viitoare comunitate locală mai întâi, urmată desigur după corecțiile de rigoare de extinderea noului sistem la scară planetară, care să funcționeze fără sistem monetar. Fără bani, ați înțeles bine, chiar dacă sunt mulți cei care consideră asta o utopie.
Sunt frământat de gândul acesta de ceva timp și chiar cred că civilizația are mare nevoie de această schimbare radicală de paradigmă, pe lângă multe alte schimbări.
Această idee, recunosc are nevoie de multe îmbunătățiri și completări pentru a putea fi implementată, dar în acest sens aștept de la dvs. noi propuneri, corecțîi, completări, care să conducă în final către un proiect cât se poate de responsabil și cu nete avantaje față de sistemul actual.
Sunt multe idei în acest sens, de organizare și funcționare a orașelor viitorului, așa zisele „ comunități autointretinute ”, capabile să-și asigure singure (fără aport exterior) resursele, reciclarea reziduurilor, producția de hrană, etc. Recunosc că implementarea tehnologiilor „ free energy ” o să însemne un mare pas înainte . Cred că aceste idei sunt de apreciat și cu siguranță vor formă baza viitoarelor comunități autointretinute fără sistem monetar.
Să revenim totuși la bani, cum putem exclude banii din mecanismul comercial și totuși că să sistemul să funcționeze. Odată cu excluderea banilor, cu siguranță cancerul actualei societățîi va lua sfarst, mă refer desigur la corupție, șpagă și toate derivatele lor.
Conceptul pe care îl prezint în continuare vine că o completare a comunităților bazate pe folosirea energiilor regenerabile, a tehnologiilor free energy, capabile de autointretinere și propune o soluție de scoatere a unităților valorice (banilor) din viață și conceptele noastre.

Concept „Comunitate Autoîntreținută fără Sistem Monetar ”
Precizez că acest concept pleacă de la premiza că toți oamenii, indiferent de orice catalogare, au aceleași nevoi de hrană, îmbrăcăminte, confort, etc. În nouă comunitate orice persoană are acces egal la hrană, îmbrăcăminte, locuința, îngrijirea sănătățîi, etc. Nu cred că aici e corect să avem diferențieri legate de diverse catalogari, necesitățile fiind aceleași pentru orice ființă omenească.
Sistemul propus de fapt are mari asemănări cu un model mic deja verificat de ceva timp.
E vorba de cunoscutul „Bufet Suedez”, dar unde nu plătim nimic pentru consumație.
În această comunitate toate mărfurile și serviciile sunt oferite cu acces gratuit și nelimitat tuturor.
Spre exemplu, să presupunem că producătorul de televizoare oferă produsele lui doritorilor, la liber, la fel și producătorul de legume, de energie, etc. Astfel încât fiecare din lanțul de consum sau economic să aibă acces liber și nelimitat la toate cele de trebuință. De fapt, fabrică de televizoare (care are angajați cu aceleași nevoi de trăi), primește materia prima (componentele) în funcție de necesar de la alte fabrici, bineînțeles care au și ele angajați cu aceleași nevoi, iar produsele finale, televizoarele, sunt puse la liberă dispoziție celor care au nevoie. În orice domeniu lucrurile se petrec similar , inclusiv prestările de servicii. Cu siguranță că la implementarea acestui sistem , vechile obiceiuri în prima faza vor epuiza instantaneu produsele oferite. Făcând o similitudine cu Bufetul Suedez, un proaspăt utilizator al acestui mod de servire, va depăși cu mult necesarul lui de hrană, în prima zi, a două zi, hai poate și a treia zi, dar o să i se facă rău, nu o să mai poată mânca apoi câteva zile, iar după acesta „acomodare” cu siguranță că-și va reconsidera modul de consum de alimente și va mânca doar cât are nevoie. În mod similar se va produce trecerea și la sistemul propus de mine. Continuând exemplul cu televizoarele , în prima zi ia un televizor, a două zi mai ia unul, dar cu siguranță va realiza că nu-i sunt de folos atâtea televizoare. În acest sistem cu siguranță că toți oamenii vor avea de lucru, dar bineînțeles că vor avea și tot ce au nevoie pentru o viață abundență.
Cu siguranță că mai sunt multe aspecte de pus la punct, dar consider că o viață abundență va fi mult mai ușor de obținut, chiar cu reducerea programului de muncă.

Persoanele Autointretinute
Vom numi așa orice persoană care e implicată în câmpul muncii, deci e angajată și desfășoară o muncă în cadrul sistemului.
Persoanele autointretinute, indiferent de muncă pe care o desfășoară (în acest sistem orice muncă e privită că fiind în folosul comunitățîi) în baza statutului de persoană Autoîntreținută, are acces la orice produse și servicii în cantitate nelimitată, în funcție de nevoile ei și ale familiei. Persoanele autointretinute formează baza de progres a Comunitățîi Autointretinute fără Sistem Monetar.
Persoanele Autointretinute vor desfășura activități conform pregătirii și pasiunilor lor, aceste activități fiind normate astfel încât să nu-i suprasolicite , astfel încât să se obțînă randament maxim fără risipă inutilă de energie din partea lucrătorilor. Muncă trebuie să se facă fără stres, în cele mai bune condițîi și cu respectarea tuturor drepturilor ființelor umane.

Cei care din diverse motive nu muncesc
• Cei care din motive întemeiate nu muncesc. Cu siguranță că trebuie să respectăm principiul de la început conform căruia , orice persoană indiferent de diverse catalogari ( în acest caz, fără muncă) , are aceleași nevoi. Bun, putem gândi că orice persoană care muncește (autoîntreținută), în baza unui document ce atestă asta , poate avea acces la orice produs, în cantități nelimitate (aici pot fi impuse niște termene în care pot fi înnoite (înlocuite) produsele de lungă utilizare) . În lipsa documentului de autointretinut, persoană respectivă poate continuă să aibă toate drepturile celor autointretinuti pentru o perioada de timp, perioada în care trebuie să facă demersuri pentru un nou loc de muncă.

• Cei care refuză să muncească (puturoșîi) și cei care au depășit perioada de timp pentru reangajare pot avea acces nelimitat la hrană, îmbrăcăminte, tot ce reprezintă strictă necesitate. La celelalte produse (nevitale) , accesul fiind permis doar la produse utilizate (în centre de colectare) care au cel puțîn uzură morală.

Asistatii social și pensionarii de boală
Persoanele care se află în această nefericită situație, vor avea acces liber și nelimitat precum toți cei care muncesc. De asemenea, acces liber la toate medicamentele și serviciile medicale necesare.

Pensionarii de vârstă
Cu siguranță că această categorie de oameni, datorită sistemului propus (nesolicitant), pot desfășura, doar dacă doresc, diverse activități artistice (pictură, muzică, teatru) și chiar să participe la diverse activități de implicare socială, care cu siguranță vor aduce un plus de viață și bucurie pentru ei. De asemenea accesul la tot ceea ce au nevoie se face similar cu cei care au statulul de persoană autoîntreținută.

Randamentul muncii prestate
Un alt factor care trebuie avut în vedere este cel al randamentului muncii. Riscăm să obțînă documentul de atestare că persoană autoîntreținută, persoane care au doar prezența în unitățile de muncă, randamentul lor fiind foarte scăzut. Pentru a preîntâmpina aceste comportamente, e necesar să avem normative foarte exacte pentru fiecare tip de activitate în parte. Astfel dacă o persoană nu poate atinge randamentul stabilit, trebuie să caute o activitate în care reușește să obțînă randamentul normat. Nu trebuie văzut prin normare, forțarea , muncă sub presiune, ci doar valori de bun simt, măsurate asupra celor care fac cu efort mediu respectivă activitate.

Managementul producției (stocurilor)
Producția de bunuri trebuie să fie corelată cu cerințele pentru respectivele bunuri, astfel încât stocurile de produse să fie limitate, iar în situațîi de supraproducție, să se reorienteze activitatea de producție. Spre exemplu: nu vom continuă să producem televizoare dacă rafturile sunt pline, vom produce camere video pentru care cerințele depășesc stocurile. Deci nu producem de dragul producției, iar dacă piață produselor noastre e saturată pentru o vreme, personalul lucrător poate desfășura alte activități în folosul comunitățîi.

Bunuri de folosință comună
Realizarea bunurilor de folosință comună, ceea ce numim acum investițîi, locale sau de stat, la scară mai mică (parcuri, parcări, piscine, etc.) sau la scară mai largă (șosele, aeroporturi, rețele de distribuție, etc), vor fi realizate bineînțeles în același mod . Materia prima va fi asigurată de producători în mod gratuit, forță de muncă neplătită (cu normative de randament), fiecare din cei implicați în acest lanț având, în baza documentului de atestare că persoană autoîntreținută, acces liber la orice produs sau serviciu de care are nevoie.

Bunuri de folosință temporară
Cu siguranță fiecare avem acasă diverse bunuri, cu precădere unelte, pe care le folosim foarte rar. În acest sens putem creea centre care să pună la dispoziție astfel de bunuri, cu titlu de folosință temporară. Spre exemplu, diverse unelte, biciclete, chiar și autoturisme (pentru cei care vin temporar în oraș cu avionul, etc.), locuințe, remorci, tractoare, etc., destinate celor care au situațîi de moment și pentru care nu se justifică deținerea lor permanentă.

Considerente ECO
Cu siguranță aceste Comunități Autointretinute fără Sistem Monetar, vor acordă o atenție deosebită respectului față de natură, iar în acest sens toate activitățile din aceste comunități se vor baza pe tehnologiile nepoluante, agricultură bio, reciclarea deșeurilor, etc.
Implementarea soluțiilor energetice nepoluante precum generatoarele de energie electrică eoliene, solare sau cu energia valurilor vor constitui principalele surse de energie. După perfecționarea dispozitivelor cu funcționare pe baza de free energy, această va constitui principala resursă folosită.
Se va acordă o atenție deosebită sistemelor de purificare a apelor, a păstrării puritățîi aerului a solului, etc.
Flora și fauna sunt parte a mediului nostru, astfel încât plantele și animalele trebuie să primească o mare atenție din partea noastră. Orice vietate are dreptul, pe care trebuie să îl respectăm de a-și putea asigura hrană și condițiile de viață, iar dacă din diverse nefericite motive noi influențăm habitatul lor, avem obligația de a asigura pentru ele hrană și toate cele necesare. (că o paranteză, nu putem împușcă urșîi care vin în localitățile umane, de foame, cum procedăm acum, ci trebuie să le oferim hrană care cu siguranță tot din cauza comportamentului nostru nu și-o mai pot singuri asigura).

Considerente morale
Cu siguranță că o astfel de abordare, centrată pe binele oamenilor împreună cu tot ecosistemul din care facem parte, aduce și vindecarea morală de care avem atâta nevoie. Toate activitățile vor fi desfășurate pentru folosul întregii comunități, invidia nu-și mai are locul aici, spiritul de echipa va înlocui lupta murdară dintre oameni, iar mulțumirea sufletească și o viață abundență va înlocui nemulțumirea și lipsurile viețîi actuale.

Continuare …
Cu siguranță că sunt multe alte aspecte de gestionat, cu siguranță că acest concept trebuie îmbunătățit, dar știu tot atât de sigur că împreună putem construi o lume a abundenței, sănătățîi și mulțumirii sufleteșți.
Toți cei care simțiți că acest demers poate reprezenta începutul „ Lumii Noi ”, trebuie să aduceți aportul vostru, prin soluțîi, propuneri, noi idei.
Aștept să participăm împreună la realizarea unui concept viabil, în armonie cu viață și natură, care să ne ofere o viață fericită și abundență așa cum cu siguranță cu toțîi ne-o dorim.

Un concept pentru o lume mai bună de,
Leonard Chesca

Pe aceiași tema recomand să citiți :

Articolul următor l-am primit prin e-mail de la un om luminat care semnează cu pseudonimul Kalagya și căruia îi mulțumesc pe această cale. Lectură plăcută !
Facebook.com

O povestioară despre “gestionarea unei comunitățîi autosustenabile cu ajutorul unui server social “:
Facebook.com

Un articol despre modul cum văd eu posibilă implementarea noilor tehnologii bazate pe energie liberă:

Banii vor fi ultimul combustibil ars”!

Facebook.com


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here