Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete O tripleta de vis: ANPC, ANPCPPS, APC si un rezultat de cosmar....

O tripleta de vis: ANPC, ANPCPPS, APC si un rezultat de cosmar. General.

808
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De ani de zile ne tot blocam in inutilitati si incertitudini strigatoare la cer. Dar perseveram la greu, reluand cu nesat tema! Si tot asa, si tot asa, pana la capat!

Tot de ani de zile institutii ale statului dar si ONG-uri care pretind ca ne apara (oh, si ce ne mai apara ele saracutele de ele, pe banii nostri evident) publicand care mai de care mai sforaitoare anunturi si studii strumfoase, fie cu amenzi mari si complet inutile, adresate … comerciantului si nu producatorului de otrava, fie cu articole bine ticluite si complet inutile, articole in care “bombele” si statistica bat-o vina ne tot arata cat de rele sunt produsele de pe piata, produse care se incapataneaza la greu si raman tot acolo, ca deh, asa e treaba pe aici!

Pai in vest, cand apare un studiu al vreunei organizatii pentru protectia consumatorului sau mai rau al unei institutii de stat ce are ca sarcina tocmai protectia consumatorului, ce sa vezi, dispare produsul si odata cu el si firma incriminata, cel putin pentru o perioada mai lunga sau mai scurta. In tarile ceva mai inapoiate (ale lumii a III-a care va sa zica) dispare cu totul, in cele mai avansate, date fiind concernele aflate in spatele firmulitei de doi bani proaspat incriminate se inchide tot, apoi totul se reia la 6 sau la 12 luni, dupa caz. Ca asa-i cu progresul de astazi. Iar Romania nu face nici ea exceptie, atat doar ca aici nu se inchide nimic!

Procesele firmelor Coca-Cola si Pepsi-Cola au fost cap de afis luni la rand in mass media occidentala. S-a dovedit ca sunt produse toxice si cancerigene si au aparut urmarile: amenzi, scaderi drastice la vanzari, obligativitatea sublinierii produselor si efectelor responsabile de dezastru, samd.

La noi treaba e ca o joaca de copii a oamenilor mari, ONG-urile au planul de actiune cu un an inainte stabilit, pe sezoane, pe sarbatori religioase, pe perioade de post, ANPC-ul are si el program de taxe si amenzi, coreate cu perioada de … concedii si de litoral, fie la munte, fie la mare, in orice imprejurare, acolo unde o geanta diplomat te scoate din … foame, vezi si numarul agentilor ANPC cu bratari “art deco” la maini capatate atunci cand baga mana prea adanc in borcanul cu miere al tradarii interesului consumatorului roman.

Blaturile celor trei se tin lant, si treaba merge struna, toti isi fac treaba, toti isi fac bilantul la sfarsitul anului si iese pe plus.

Doar cumparatorul din Romania este eternul pierzator in acest joc, joc in care isi pierde pe langa sanatate, uneori chiar viata! Statisticile INS-ului arata bine si ele la sfarsit de an. Asa ca merge si asa, nu-i asa?

Dar ce conteaza? Doar vin alegerile … Alt balamuc, alt dezastru adica.

Pe cand si o protectie a cetateanului in fata mincinosilor multidisciplinari si dottori ai sistemului desavarsit din tara?


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here