Observator de Constanta : O ploaie zdravănă s-a lăsat cu multe pagube…

  210
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  O ploaie zdravănă s-a lăsat cu multe pagube şi misiuni în ajutorul constănţenilor

  După mai bine de două luni în care Constanţa şi în principal municipiul Constanţa a fost ameninţat de coduri galbene de furtună însă ploile s-au lăsat aşteptate, o furtună care a durat mai bine de o oră a lăsat în urmă multe pagube. Străzi inundate, maşini distruse de copacii căzuţi şi şuvoaie de apă care au intrat în casele oamenilor. Echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi RAJA Constanţa au avut de lucru mai multe ore ca să răspundă tuturor solicitărilor venite după ploaia torenţială de luni dimineaţa.

  Ultimul bilanţ prezentat aseară de către Prefectura Constanţa a arătat câte pagube a putut provoca o ploaie torenţială mult aşteptată după o perioadă de vântul care a uscat totul în calea sa.
  În prima linie s-au aflat echipajele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ Constanţa şi RAJA Constanţa.

  Astfel, în urma fenomenelor meteorologice nefavorabile ce au avut loc în dimineaţa zilei de 19 septembrie 2016, la nivelul judeţului Constanţa, echipele de intervenţie au acţionat pentru degajarea arterelor rutiere, a autoturismelor blocate în trafic şi evacuarea apei din gospodării.

  Copaci căzuţi, multe maşini avariate

  Imediat ce s-a pornit să plouă, vântul puternic a pus la pămînt mai mulţi copaci, iar cei mai ghinionişti s-au dovedit a fi constănţenii care şi-au parcat maşinile în apropierea acestora. 11 copaci au căzut în municipiul Constanţa, iar trei dintre aceştia s-au prăbuşit peste maşini. Un arbore a căzut şi pe DN 39 între localităţile Lazu şi Agigea ceea ce a dus la blocarea benzii I de circulaţie. În zona Billa din municipiul Constanţa, un acoperiş de pe un bloc a fost smuls de furtună.

  Oameni blocaţi de torente în maşini

  Ploaia căzută în cantităţi mari i-a pus pe mai mulţi constănţeni în dificultate, iar aceştia s-au trezit prizonieri în propriile maşini încinjuraţi de ape.

  Astfel, pe B-dul Ferdinand la intersecţie cu Str. Mihai Viteazu a fost nevoie de intervenţie pentru degajarea a cinci autoturisme şi salvarea a şapte persoane, iar pe Str. Soveja, zona Delfinariu, şase autoturisme au fost scoase din apa care depăşea portierele.

  Multe solicitări au venit şi de la constănţenii care s-au trezit că apa le intră în case, iar bunurile lor sunt distruse. Astfel, potrivit raportărilor făcute la Prefectura Constanţa, echipaje de la ISU Constanţa au intervenit pentru evacuarea apei pe străzile Baba Novac, la un depozit de pe Str. Interioară 3 şi la locuinţe de pe B-dul 1 Mai, B-dul I.C. Brătianu, Şoseaua din Vii, Str. Verde. Str. Nordului, Str. Egretei, Str Călimani, Str. Elena Cuza, Str. Mitropolit Dosoftei, Str. Munţii Tatra, Str Sary Ahile, Str. Vasile Conta şi la Grădiniţa Nr.33. Pe B-dul 1 Mai a fost nevoie şi de intervenţie pentru salvarea unei persoane.

  Şi în judeţ au fost probleme şi a fost solicitat ajutorul pompierilor pentru evacuarea apei.
  În loc. Valu lui Traian, pe str. Amurgului s-a intervenit pentru evacuarea apei, în Cernavodă au fost inundate trei zone, iar două maşini au rămas în apă, iar la Medgidia s-a intervenit pentru evacuarea apei la o casă cu două camere.

  Fără apă şi fără electricitate

  Peste 40 de reclamaţii au fost înregistrate ieri dimineaţă, la dispeceratul RAJA Constanţa care a intervenit cu 26 de echipaje pentru degajarea apei stradale în municipiul Constanţa şi cu 21 de echipaje în Medgidia şi Cernavodă.

  Furtuna a lăsat pentru câteva ore şi mai multe localităţi constănţene, iar ieri dimineaţă, erau înregistrate avarii în Constanţa, Lumina, Valu lui Traian, Medgidia, Cernavodă etc.

  Tot din cauza vântului puternic, au rămas fără energie electrică, staţiile şi sursele de apă ce asigurau alimentarea cu apă a abonaţilor din Mihail Kogălniceanu, Crucea, Lumina, însă în urma intervenţiilor echipelor ENEL, defecţiunile au fost remediate.

  Emilia SAVA


  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here