Observatorul Prahovean : Condiţii pentru alocaţia de hrană la Cantina de Ajutor Social

  269
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  de Roxana Tănase

  ajutor social ploiesti

  • Aleşii locali ploieşteni propun un nou regulament pentru Cantina de Ajutor Social. În luna octombrie au beneficiat de serviciile de la Cantina de Ajutor Social un număr de 965 de familii, cu un numar total de 1.071 alocaţii lunare de hrană. Din cele 1.071 alocaţii lunare pentru hrană, 28 sunt cu plata contribuţiei de 30% din venitul pe membru de familie, iar diferenţa de 1.043 alocaţii se acordă gratuit.

  Noul regulament este propus având în vedere că la nivelul municipiului Ploieşti, prin hotărâre de Consiliu Local, pentru asistenţii sociali este stabilit un număr fix de porţii: 1.200. De serviciile cantinei pot beneficia gratuit sau contra cost persoanele singure şi familiile care au domiciliul sau resedinţa pe raza municipiului Ploieşti, care îndeplinesc anumite condiţii. Potrivit propunerii, beneficiari sunt copii în vârstă de până la 18 ani, aflaţi în întreţinerea acelor familii al căror venit net mediu lunar/persoana  este sub nivelul net lunar, tinerii care urmează cursuri de zi la instituţiile de învătământ ce functionează în condiţiile legii, dar fără a depăşi vârsta de 25 de ani, respectiv 26 de ani în cazul celor care urmează studii superioare cu o durată mai mare de 5 ani, dar şi pensionarii. Beneficiari pot fi şi persoanele care au împlinit vârsta de pensionare, aflate într-una dintre următoarele situaţii: sunt izolate social, nu au susţinători legali şi sunt lipsite de venituri. Mai pot primi alocaţie de hrană la Cantina de ajutor Social invalizii şi bolnavii cronici, precum şi orice persoană care, temporar, nu realizează venituri, pe o perioadă de cel mult 90 de zile pe an. În luna octombrie 2015 au beneficiat  un număr de 965 de familii, cu un număr total de 1071 alocaţii lunare de hrană. Din cele 1071 alocaţii lunare pentru hrană, 28 sunt cu plata contribuţiei de 30% din venitul pe membru de familie, iar diferenţa de 1.043 alocatii se acordă gratuit. În prezent alocaţia de hrană este de 12 lei/zi. Cuantumul alocaţiei lunare variază între 336-372 lei/luna în funcţie de numărul de zile din luna respectivă.
  Hrană pentru muncă în folosul comunităţii
  Potrivit regulamentului, ca de altfel şi până acum, persoanele apte de muncă, din familiile beneficiare de alocaţii pentru hrană gratuite la Cantina de ajutor social, au obligaţia de a efectua muncă în folosul comunităţii, începând cu luna următoare acordării acestor drepturi. „Nerespectarea acestei obligaţii atrage după sine încetarea dreptului la hrana gratuită. Aceste persoane vor avea dreptul să solicite din nou masa gratuită doar după ce au efectuat munca în folosul comunităţii pentru orele restante.Numărul de ore de muncă în folosul comunităţii se calculează funcţie de numărul alocaţiilor de hrana primite. Numărul de ore de muncă = numărul mediu de ore aferentă salariului minim brut pe ţară (168.67) * valoarea lunară a mesei calde (360lei)/valoarea salariului minim pe economie (1050 lei)  (7 zile munca/ alocatie lunara pentru hrana) fără a depăşii regimul normal de lucru şi cu respectarea normelor de securitate şi igiena muncii”, se arată în regulamentul propus de ASSC.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here