Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete OMG-uri in Romania

OMG-uri in Romania

319
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  4
  Shares

Sursa: Gobal Research

Daca cumva va inchipuiti ca noi aici in Romania suntem feriti de asa ceva va inselati amarnic. Romania este una din tarile in care se experimenteaza si se introduc usor astfel de alimente. Nu suntem deloc feriti. Organismele modificate genetic se regasesc cu usurinta in cerealele pentru micul dejun, in laptele si produsele lactate de la vacile hranite in acest mod, in chips-uri, biscuiti, painici, fulgi, popcorn, sucuri, dresinguri, ketch-up, mustar, sosuri, cereale, soia, carnea de la animalele hranite cu astfel de culturi etc. Ganditi-va ca Monsato este demult prezent in Romania, iar in anul 2003 a cultivat primele culturi de soia Roundup Ready.

Sistemul nervos central uman este susceptibil de tulburari datorita chimicalelor din alimente, bauturi, bomboane, guma de mestecat si din mediul inconjurator, dar cand fumezi tutun manipulat genetic care contine pesticide inlauntrul plantei insasi, corpul tau este deprimat si disperat dupa alinare, impingandu-te la o “cura” de 20 de minute de tigari pline de chimicale nicotina. Si astfel secretul suprem al tulburarilor provocate de ciclul vicios si cunoscut drept fumat este in sfarsit dezvaluit.

Monsanto este compania de produse chimice care a facut agentul Orange , un pesticid toxic utilizat pentru distrugerea vegetatiei si uciderea inamicilor in Vietnam. Savantii de la Monsanto “manipuleaza biologic” chimicale toxice specifice impreuna cu rasaduri naturale astfel incat plantele de fapt cresc din pamant cu pesticid ca parte a structurii lor genetice. In aceasta privinta, fermierii pot pulveriza cantitati nelimitate de pesticide toxice pe plante, care nu se vor ofili si nu vor muri. Aceasta forma “bastardizata” de vegetatie este folosita pe trei dintre cele mai larg consumate culturi din America: porumbul, soia si da, frunzele de tutun! Amestecul toxic de RoundUp asigura faptul ca buruienile, viermii, broastele testoase si alte calamitati pentru terenurile agricole nu vor manca sau distruge frunzele de tutun, iar Monsanto si fermierii care utilizeaza otrava acestei firme pot deci procesa mai multe recolte si isi pot extinde imens profiturile.

Guvernele avertizeaza pe toti despre “ce” fac tigarile asupra corpului, dar nu iti vor spune “cum” este facuta vatamarea, sau “cum sa te lasi de fumat”, pe langa faptul ca iei medicamentele despre care ti se spune “este ok sa fumezi, cat timp iti iei medicamentele”, dar nu iti spun despre “efectele secundare incluzand sentimente suicidale”.

Cei mai multi fumatori vor sa se lase, sau chiar au puterea de vointa. Dar nu este o chestiune psihologica faptul ca ei nu pot sa se lase, si nici nu exista vreun patch, guma cu nicotina, sau hipnoterapie care sa le poate detoxifia corpurile de aceasta oribila doza de chimicale.

Astfel, organisme internationale de tipul O.N.U., UNESCO, Organizatia Mondiala a Comertului, Organizatia Mondiala a Sanatatii etc., sub pretextul unor „scopuri nobile” pacea si dreptatea universala, justitia sociala, combaterea epidemiilor, a saraciei, razboaielor ne someaza sa urmam o serie de reguli si standarde universale de comportament care nu fac altceva decât sa suspende atât libertatea statelor nationale, cât si libertatea personala a oamenilor.

Ni se spune ca, pentru o mai mare siguranta personala si pentru combaterea terorismului, va trebui sa acceptam sa fim urmariti permanent prin intermediul cipului biometric.

Controlul productiei si comercializarii alimentelor

Ce este Codex Alimentarius? Un organism international, creat în 1963 sub egida O.N.U., a Organizatiei Mondiale a Sanatatii si a Organizatiei pentru Alimente si Agricultura. Formal, scopul sau este de a stabili acele reguli, standarde alimentare si coduri de practica ce se refera la producerea, siguranta si igiena alimentelor, precum si conditiile comercializarii lor. Tot formal, aceste reguli sunt adoptate de o serie de comitete si organizatii, pe baza unor studii stiintifice. În realitate, deciziile sunt luate în spatele usilor închise, iar „studiile stiintifice” sunt realizate de marile companii internationale care detin pozitii de oligopol si vor sa îsi impuna agenda pe plan mondial.

Pe lânga dezvoltarea agresiva din interiorul S.U.A., industria O.M.G. a profitat de pozitia super-puterii mondiale pentru a îsi impune interesele în întreaga lume evident, sub masca „comertului liber” si a „ajutorului umanitar”. Astfel, sub pretextul „ajutorului umanitar”, industria O.M.G. din S.U.A. a gasit o piata de desfacere în tarile sarace ale lumii prin intermediul „Programului Alimentar Mondial” al O.N.U. Cu alte cuvinte, surplusul productiei de organisme modificate genetic, care nu mai putea fi comercializat în S.U.A., a fost cumparat de O.N.U. pentru a fi trimis în tarile africane. O adevarata tragedie a rezultat în momentul în care una din aceste tari, Zambia, a refuzat sa mai primeasca porumb modificat genetic, marca Monsanto, de la O.N.U.

O.M.G. au început sa intre pe piata începând cu anii 1990, mai ales în S.U.A. De altfel, este extrem de graitor felul în care ele s-au impus pe piata americana. S-a descoperit ca decizia legalizarii comertului cu O.M.G. s-a luat dupa o runda de întâlniri secrete între presedintele de atunci, George Bush Sr., si sefii companiei Monsanto, cel mai mare producator de O.M.G. din lume. În mod socant, executivul american a impus comercializarea O.M.G.-urilor fara sa solicite realizarea vreunui test asupra riscurilor de sanatate ale produselor, asupra sigurantei lor si, de asemenea, fara sa ceara mentionarea pe eticheta produselor a faptului ca alimentele sunt modificate genetic! Doctrina ce sta la baza unei astfel de practici se numeste a „echivalarii substantiale”, ceea ce înseamna ca, practic, O.M.G. sunt considerate în Statele Unite identice cu cele naturale de aici reiese ca nu au nevoie de teste si nici de etichetare speciala. Drept urmare, cetatenii americani nu pot sti daca ceea ce consuma este natural sau modificat genetic. Aceasta doctrina a fost urmata de toti presedintii americani, inclusiv de Barack Obama, ducând la proliferarea afacerilor cu O.M.G. ale gigantilor Monsanto, Dow Chemicals si DuPont (potrivit Global Research, 2009).

Comisia Europeana a încercat, în mod repetat, sa determine statele nationale sa renunte la restrictiile puse asupra O.M.G.. Atât în anul 2006, când O.M.C. a luat decizia în favoarea S.U.A., cât si în mai 2009, oficialii europeni au cautat sa înlature stavila pusa de guvernele nationale în calea O.M.G. Comisia Europeana, sub pretextul protejarii populatiei de alimentele „nesigure”, a elaborat o serie de directive europene care, de fapt, legalizeaza folosirea culturilor O.M.G. Aceste standarde nu fac altceva decât sa repete, pe plan european, jocul Codex ce se desfasoara pe plan mondial. Comisia Europeana devine o institutie tutelara care, pentru a impune culturile O.M.G., pretinde ca le va garanta calitatea si siguranta medicala. Suntem siliti, asadar, sa dam un gir neconditionat institutiilor europene, care ne învata ce este sanatos sa mâncam si ce avem voie sa cumparam.

Logica legitimarii unor produse sau tehnici extrem de periculoase pentru om introduse prin intermediul directivelor europene de standardizare se regaseste si în alte cazuri, cum este cel al cipurilor RFID.

Concluzii

Alimentele modificate genetic sunt adevarate bombe alimentare cu efecte adverse asupra oamenilor înca nestiute (având în vedere ca sunt folosite doar de circa 15 ani). Ele sunt justificate de elitele mondialiste (conducatorii O.M.C., Codex Alimentarius, Comisia Europeana, sefii statelor europene) prin „combaterea foametei”, fiind descrise ca o solutie miraculoasa la „pericolul suprapopularii planetei”. Acesta este un fals pericol, ce tine de propaganda malthusiana care vede în sporul demografic o catastrofa si considera reducerea numarului de oameni de pe planeta un obiectiv necesar. Un consilier al reprezentantului S.U.A. pe plan exterior, Hillary Clinton, declara: „Trebuie sa facem ceva pentru micsorarea ratei natalitatii. Pamântul nu mai poate suporta atât de multi oameni. În prezent, exista aproximativ 6,5 miliarde de oameni pe întreg globul, iar populatia este în continua crestere. Trebuie sa inventam modalitati noi de a rationaliza apa si de a multiplica sursele de hrana” (Nina Fedoroff, în Cotidianul). „Multiplicarea surselor de hrana” este tocmai industria O.M.G.!

Iata, asadar, rolul lui Codex Alimentarius si al directivelor europene legate de hrana: rationalizarea apei si a mâncarii, înlocuirea alimentelor naturale cu cele modificate genetic. În prima parte am insistat mai mult asupra modului în care prin „standardele” Codex Alimentarius sunt promovate produse alimentare modificate genetic, observând ca guvernul SUA si Comisia Europeana sunt cei doi actori de talie mondiala care promoveaza în mod agresiv organismele modificate genetic, în beneficiul marilor carteluri (cum este producatorul Monstanto) si în dauna micilor fermieri. În timp ce oficialii Codex considera vitaminele si suplimentele naturale potential daunatoare pentru sanatatea noastra, elaborând, pentru aceasta, tehnici de „evaluare a riscului” pentru a limita folosirea lor, impun lumii întregi standarde conform carora alimentele modificate genetic cu pesticide toxice sunt numai bune pentru sanatatea noastra.

Cu alte cuvinte, în acceptia oficialilor mondialisti, ne punem viata în pericol atunci când luam cinci pastile de vitamina C, însa atunci când mâncam porumb modificat genetic cu DDT (pesticid toxic care provoaca diabet, cancer, precum si mari dereglari hormonale ce pot duce la nastere prematura, probleme legate de alaptare etc.) ne aflam în siguranta.

ONU a creat Comisia Codex Alimentarius (sau Codex) in 1963 prin intermediul Organizatiei pentru Alimente si Agricultura (OAA) si a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), pentru a promova controlul alimentelor si practicile corecte in comertul global cu alimente. Comisia Codex Alimentarius este o organizatie inter-guvernamentala cu 170 tari membre. Comisia coordoneaza activitatea unor organizatii guvernamentale si ne-guvernamentale (ONG-uri) in ceea ce priveste standardele alimentare. Majoritatea ONG-urilor internationale participante la intrunirile Codex-ului reprezinta corporatii trans-nationale. Organizatiile ne-guvernamentale au statut de observatori dar nu au drept de vot.

Codex-ul a devenit principala organizatie internationala care stabileste standardele in comertul global cu alimente si este gazduit de sediul central al OAA din Roma.

Codexul mai cuprinde 30 de comitete si organizatii inter-guvernamentale gazduite de diferite tari, fiecare ocupindu-se de aspecte specifice ale productiei de alimente, de la brinzeturi, cereale, produse din carne, mincare organica, alimente modificate genetic (GM), aditivi alimentari, suplimente alimentare, pesticide etc. pina la igiena alimentelor.

Aceasta se petrece pe fondul unei campanii (sustinute de guverne si de companii biotech precum Monsano) campanie bazata pe informatii false cum ca produsele modificate genetic nu au efecte negative si sunt necesare asigurii necesarului de hrana al lumii.

Totul se bazeaza pe dezinformare (voita sau nu) si daca noi, publicul, nu ne opunem, comercializarea produselor continind doze extrem de scazute de vitamine si minerale precum si a alimentelor modificate genetic, va deveni norma obligatorie pentru toti. Contrar multor dezinformari in ce priveste Codexul, acesta se ocupa numai de alimente si nu de medicamente. Se ocupa deci cu fiecare aspect al alimentatiei incluzind alimentele modificate genetic, aditivi alimentari, pesticide s.a.

Se pare ca pe viitor Codex va aproba tot mai mult utilizarea de aditivi alimentari, a alimentelor modificate genetic, va cobori standardele in privinta produselor “organice”, va reduce dozajele suplimentelor alimentare (numai sub dozajele respective vor fi considerate suplimentele ca fiind alimente si nu medicamente). Totodata se va limita folosirea ingredientilor, inclusiv vegetali, care pot fi considerati alimente sau suplimente alimentare.

Aceste schimbari se intentioneaza sa se petreaca treptat, pe parcursul mai multor ani, in asa fel incit oamenii sa aiba timp sa se obisnuiasca. Si totul cu ajutorul mediei care pune sub semnul intrebarii utilitatea suplimentelor alimentare bazindu-se pe studii irelevante sau interpretate gresit. Astfel, se incearca conditionarea publicului pentru a accepta vremea cind suplimentele vor fi retrase de pe piata.

Întreaga omenire sufera de un “cancer”: lacomia corporatiilor

Ca niste persoane virtuoase, ne asteptam ca astfel de corporatii sa actioneze cu un simt al decentei umane fundamentale. Ne asteptam ca aceste organizatii sa se comporte în limitele respectarii vietii umane, a unor practici oneste si promovând o stiinta de încredere. Speram, cu naivitate, ca aceste corporatii sa actioneze ca niste fiinte umane decente.

Dar nu se întâmpla acest lucru. În cautarea profitului cu orice cost, acestea încalca principiile de baza ale calitatii. Tradeaza umanitatea. Distrug viata. Otravesc natura si facând acest lucru, ameninta viitorul unei vieti durabile pe planeta noastra.

Actiunile Monsanto sunt realizate cu scopul de a maximiza profiturile companiei, nu pentru a ajuta oamenii. Întregul sau model “seminte si ierbicide” este proiectat pentru“a prinde” fermierii într-un sistem al dependentei economice, pentru a transforma agricultorii în servitori care nu se mai pot întoarce niciodata la agricultura traditionala dupa ce solul lor a fost distrus cu Roundup.

Produsele Monsanto compromit si încalca dreptul la viata. Porumbul modificat genetic al companiei contine în fiecare stiulete o substanta chimica toxica. Tocmai acest tip de porumb este oferit oamenilor spre consum.

    Secrete bine pazite

Monsanto cheltuie milioane de dolari în încercarea lor de a învinge Propunerea 37 din California, un proiect de lege care ar impune indicarea pe etichetele alimentelor a produselor modificate genetic.

Însa, Monsanto si alte companii, precum cele care detin Larabar, Silk si Kashi, nu îsi doresc ca noi, consumatorii finali, sa stim adevarul despre ce produse modificate genetic exista în alimentele pe care le cumparam. De asemenea, cheltuie sume uriase de bani pentru a încerca sa învinga Propunerea 37 astfel încât companiile alimentare sa poata pastra în continuare acest secret murdar despre otrava din mâncarea noastra.

Concret, aceste companii nu îsi doresc ca tu sa stii ce manânci. De ce? Pentru ca manânci otrava.

    Dominatia tehnologiei

Monsanto nu creaza tehnologie, pentru ca apoi sa împartaseasca descoperirile lor cu agricultorii. În schimb, compania îsi breveteaza semintele modificate genetic si pretind drept de proprietate asupra lor. Acest brevet este folosit pentru a înlantui agricultorii! Atunci când semintele modificate genetic Monsanto au fost purtate de vânt pe câmpurile agricultorilor care încearca sa evite cultivarea produselor genetic, compania a folosit “drepturile” sale de brevetare pentru a-i da în judecata pe fermieri sustinând ca acestia “au furat” proprietatea Monsanto.

    Distrugerea mediului

Ierbicidul Roundup devasteaza solurile, le contamineaza si le face incapabile sa produca culturi sanatoase folosind metode de agricultura traditionale sau organice. Odata ce o parcela agricola este distrusa cu Roundup, acel agricultor este pentru totdeauna sclavul unui protocol de agricultura bazat pe chimicale. Nu este sanatos, este un dezastru pentru mediu si productia reala a terenului este MAI MICA decât a câmpurilor pe care s-a utilizat agricultura organica, pe o perioada de cinci ani sau mai mult.

Prin încurajarea agriculturilor de a stropi milioane de hectare de teren agricol cu Roundup, Monsanto este angajat într-o conspiratie de a distruge mostenirea noastra agricola si ne transforma pe toti în “sclavi ai mâncarii” care trebuie sa plateasca tribut companiei Monsanto.

    Frauda stiintifica în locul adevarului stiintific

Asa-numita “stiinta” care provine de la Monsanto este una dintre cele mai înselatoare care a fost fabricata vreodata de o corporatie. În loc sa testeze pe animale produsele modificate genetic pe o perioada lunga de timp, cercetatorii finantati de Monsanto au testat produsele pentru o perioada de aproximativ 90 de zile si apoi au declarat într-un mod categoric ca alimentele sunt “sigure” pentru un consum pe toata durata vietii.

Nu e de mirare ca nu au realizat teste pe o perioada mai lunga: Adevarata accelerare a tumorilor canceroase a aparut la soareci dupa limita de 90 de zile.

Monsanto a “cumparat” nenumarati cercetatori, experti, jurnalisti si politicieni. Însa, mituirea acestora nu modifica în nici un fel realitatea. Otrava din porumb este tot otrava în porumb, chiar daca platesti un grup de oameni de stiinta sa declare altceva.

    SCHIMBAREA de care avem nevoie cu adevarat: Corporatii responsabile

Ceva este foarte gresit în ceea ce priveste comportamentul corporatiilor din întreaga lume, iar Monsanto este doar una din miile de companii care demonstreaza o atitudine extrem de iresponsabila si distructiva.

Politica acestora duce lipsa de ceva: UMANITATE. Desigur, corporatiile sunt foarte bune la generarea de profituri, la optimizarea logisticii, productie, marketing etc. Dar, unde este umanitatea în toate aceste lucruri?

Nu poate fi gasita nicaieri. Corporatiilor nu le pasa CINE sufera, CE distrug, CUM se comporta sau CÂT DE DEPARTE trebuie sa mearga pentru înca un dolar.

Exista companii care se angajeaza în cele mai josnice comportamente anti-umane pe care ti le poti imagina, inclusiv folosirea copiilor mici drept cobai pentru vaccinuri, testarea secreta a bolilor pe detinuti, falsificarea constanta a dovezilor, mituirea doctorilor, minciunile spuse autoritatilor de reglementare, eforturile depuse pentru a împiedica consumatorul sa aiba acces la produse convenabile, invetarea unor boli fictive pentru a face reclama unor medicamente toxice si chiar angajarea unor firme de PR pentru a raspândi minciuni si informatii gresite online prin intermediul retelelor de socializare si websiteuri.

O corporatie fara UMANITATE este ca o tumoare canceroasa. Vrea sa adune tot mai multe resurse, pentru a creste cât mai mare, pâna când omoara tot. Aceasta este dorinta înnascuta a fiecarei mari companii de care am auzit: creste, distruge competitia si DOMINA! Chiar daca asta înseamna sa omori viitorul.

Cum ar fi daca nu ar mai cumpara pesticide, medicamente, cosmetice si produse de îngrijire personala pline de toxine? Sau daca ar renunta dintr-o data la tot ce înseamna bauturi carbogazoase si aspartam?

Rusia îsi suspenda importurile de porumb modificat genetic de la Monsanto, dupa un studiu socant

Rusia si-a suspendat importurile de porumb modificat genetic comercializat de gigantul american al industriei agroalimentare Monsanto, dupa publicarea unui studiu socant privind toxicitatea uneia dintre culturi.


Raspandeste cu incredere
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  4
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here