Acasă Jurnalul Bucurestiului ONG-uri, Fundatii, Asociatii ONGFest Festivalul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale

ONGFest Festivalul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale

943
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

A 8-a ediția a celui mai mare eveniment dedicat societății civile din România, ONGFest – Festivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale, va avealoc în acest weekend (17-18 iunie) la București, în Parcul Herăstrău,intrarea Charles de Gaulle informează organizatorii.

Peste 130 de organizații neguvernamentale din România, Elveția și Republica Moldova s-au înscris deja și sunt gata să se întâlnească cu publicul larg în cadrul celor 2 zile pline de activități, dezbateri, concerte și multe surprize. Bucureștiul este prima oprire a Civic Break-ului organizat de ONGFest, cu sprijinul Kaufland România. Pe 24 iunie, caravana ONG-urilor va ajunge la Iași, urmând ca pe 1 iulie să fie la Cluj-Napoca.

Tema acestui an, Civic Break, invocă spiritul civic al fiecărui ONG şi cetățean și îl invită într-o excursie printre cauzele prezentate în cadrul festivalului. Ca într-un city break, vizitatorii vor ieşi din rutina zilnică şi vor avea ocazia să descopere cum au construit ONG-urile o Românie mai bună pentru fiecare. Vor interacționa direct cu organizaţiile participante, vor descoperi ce lucruri noi se întâmplă în țară şi cum se pot implica.

Anul acesta evenimentul pune în evidență rolul Programului de Cooperare Elvețiano-Român, care de 15 ani sprijină comunitatea românească și facilitează crearea unor relații de cooperare între cele două țări. 64 de proiecte din domeniul social, 35 de proiecte vizând domeniul protecției mediului și 42 de proiecte de parteneriat elvețiano-român au fost finanțate prin program în ultimii ani. Poveștile câtorva dintre aceste proiecte vor fi spuse cu precizie elvețiană la ONGFest, unde vă invităm să le cunoașteți în cortul dedicat, SRCP Lounge.

Atmosfera de vacanță civică se va fi completată de muzică, premii și amintiri, deoarece Kaufland România invită toți vizitatorii în aventura Civic Break.

Odată ajunși în parcul Herăstrău, participanții se pot înscrie la treasure hunt-ul în care pot câștiga garantat unul dintre cele 1000 de premii oferite de Kaufland România. Ei vor primi o provocareprin care vor interacționa cu organizațiile expozante pentru a înainta în competiție.

Ca în fiecare an, ONGFest 2017 – Civic Break pune la dispoziția vizitatorilor și participanților un program divers și ofertant.

Cu peste 130 de organizații neguvernamentale expozante (132 din România, 4 din Elveția și 2 din Republica Moldova), peste 30 de dezbateri, ateliere și seminarii și peste 90 de alte activități dedicate publicului, mai mică sau mai mare, călătoria în civism de anul acesta va fi una de neuitat.We Singing Colors va încheia prima zi de festival cu un concert programat la ora 20:00.

ONGFest 2017 este organizat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, alături de partenerii săi locali: Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (Iași) și Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (Cluj-Napoca) și este cofinanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român. Sponsorul principal al evenimentului este Kaufland România.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here