Opinia Timisoarei : Italienii ajuta Timisoara sa reabiliteze zeci de cladiri istorice…

  176
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Italienii ajuta Timisoara sa reabiliteze zeci de cladiri istorice pana va deveni Capitala Culturala a Europei ! Ce plan au arhitectii si specialistii si de unde aduc banii ?

  TIMISOARA. Dupa ce Primaria Timisoara a anuntat ca vine alaturi de proprietarii de cladiri istorice pentru reabilitarea imobilelor, un alt plan este pus pe picioare pentru a reda frumusetea cladirilor cu valoare istorica.

  CITESTE SI: O frumusete! S-a deschis cel mai colorat festival al primaverii la Timisoara! FOTO!

  Asociatia Expose Architecture, in colaborare cu Directia de Cultura a judetului Timis, Consulatul Onorific al Republicii Italia, Scoala de Restaurare a Universitatii Sapienza din Roma si Camera de Comert a Italiei vin cu o alta abordare a problemei cladirilor valoroase ale Timisoarei ce trebuie renovate.

  Proiectul denumit Timisoara Premium Exposed City urmareste identificarea cladirilor cu valoare istorica si arhitecturala din diferite colturi ale orasului si incearca sa aduca investitori privati care sa ajute la reabilitarea acestora, in schimbul unor beneficii.

  Asociatia Expose Architecture nu va lua in considerare imobilele pe care Primaria Timisoara le va renova cu ajutorul proprietarilor.

  Scopul este sa crestem numarul de imobile istorice renovate pana in 2021. Vom selecta un numar de 20-30 de imobile, in ideea de a atrage finantari. Timisoara, la fondul construit pe care il are, singura nu poate sustine tot sau foarte mult, trebuie ajutata. Cladirile sunt mari, au multi proprietari, multi nu isi permit. Prin urmare, investitotul care intra, impreuna cu noi, trebuie sa aiba convingerea de a ajuta orasul Timisoara intr-un moment in care are nevoie. In acest tandem putem face istorie…Vizam cladiri din toate zonele Timisoarei, nu cladiri concentrate pe anumite zone, pentru ca rezultatul final trebuie sa fie un circuit turistic„, a declarat Raluca Pescar, presedinte Asociatia Expose Architecture.

  CITESTE SI: Vom avea un ‘Muzeu al Prostiei’! Ultimul atac al primarului Nicolae Robu, la Timisoara. Ce desfiinteaza? 

  Alaturi de partea romana vin si specialisti italieni, care au invatat la celebra universitatea Sapienza din Roma. Acestia au adus si planse prin care sunt oferite exemple de cum se face o restaurare corecta la o cladire istorica. Printre cele expuse se afla si doua imobile din Timisoara, din Piata Unirii

  Invitatia de a demara acest proiect este o onoare si pentru scoala de la Roma pentru ca putem veni cu experienta. Vorbim aici de mai multe tipuri de interventii. Am vazut doar Piata Unirii, unde sunt deja imobile restaurate si sunt doua componente care conteaza. Una e refacerea unei imagini pentru momentul prezent, iar a doua este aceea de a transmite obiectul restaurat pe mai departe generatiilor care urmeaza„, a declarat arhitectul Daniela Esposito, director al Scolii de Specializare in restaurare a Universitatii Sapienza din Roma.

  CITESTE SI: Peste 1.000 de politisti impanzesc strazile din Timisoara si din judet! Ce se intampla? 

  Oaspetii din Italia au prezentat si metode prin care investitorii privati pot fi atrasi sa ajute la reabilitarea imobilelor istorice.

  In expozitie vedem proiectii din timpul santierelor de restaurare organizate de scoala de la Sapienza. Panourile din stanga au tematica didactica, iar zona din spate este cu proiecte executate deja… Am avut experiente interesante. De exemplu, casa de moda Fendy si-a oferit incasarile pentru restaurarea unui palat, si au primit pe termen limitat in gestiune o alta cladire a Primariei din Roma„, a afirmat arhitectul italian Tancredi Carunchio.

  Proiectul urmareste in prima faza identificarea imobilelor istorice din oras care ar avea nevoie de reabilitare, si vor fi stabilite si criteriile de selectie. In faza a doua urmeaza sa fie prezentate posibililor investitori cladirile.

  Si timisorenii pot veni cu propuneri, insa selectia finala va fi facuta de cei care dau banii.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here