Acasă Colţul specialistului Sanatate Pacienţii oncologici din ambulatoriu s-ar putea programa la consultaţii pe internet

Pacienţii oncologici din ambulatoriu s-ar putea programa la consultaţii pe internet

225
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Pacienţii Institutului Oncologic Bucureşti (IOB) se vor putea programa la consultaţii în ambulator pe internet prin intermediul unui sistem informatic care va fi funcţional cel mai probabil începând din luna mai, astfel încât să nu se mai formeze cozi la uşile cabinetelor, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul instituţiei conf. Dr. Dan Straja.

“Dorim să introducem un sistem electronic de programare pentru consultaţiile din ambulatoriu, unde există 20 de cabinete de consultaţii”, a spus managerul, adăugând că la IOB ar putea fi introdus şi un sistem care eliberează bonuri de ordine.

Printr-un program de fonduri norvegiene va fi achiziţionat  un aparat pentru RMN, de care să beneficieze  copiii sub anestezie generală,dar şi adulţii şi se va   organiza un compartiment ATI în serviciul de radioterapie şi explorări imagistice.

Dr, Dan Straja a menşionat că în acest an Departamentul de chirurgie toracică va fi completat cu aparatură de diagnostic şi tratament şi se va îmbunătăţi activitatea Departamentului de anatomie patologică prin achiziţionarea de echipamente  noi care să permită obţinerea de diagnostice histopatologice precise într-un timp mult mai redus decât în prezent.

“În anul 2014, în IOB s-au efectuat 22.815 spitalizări în regim continuu, 6.590 de intervenţii chirurgicale, 80.974 de internări în regim de spitalizare de zi”, a adăugat Straja, care a menţionat că ar mai fi nevoie de 21 de medici.

Un alt obiectiv al IOB pentru acest an este continuarea programului de reabilitare a unor zone, inclusiv a secţiilor de radioterapie, terapie radioizotopică, alimentare cu oxigen, cu aer comprimat şi cu curent electric, dar şi continuarea angajării de medici pe diferite specialităţi – oncologie, ORL, ATI, cardiologie, radioterapie, asistenţi medicali şi alt personal sanitar, cercetători.

Se are în vedere şi organizarea unui compartiment de paliaţie integrat în secţia de oncologie medicală şi va debuta un parteneriat cu Ministerul Educaţiei pentru programul “Şcoala în spital”, adresat copiilor bolnavi de cancer care necesită spitalizare pe perioadă îndelungată.

Dan Straja a menţionat că institutul nu are un computer tomograf dar a precizat că Ministerul Sănătăţii a promis unul.

Acum pacienţii pot face CT  la privat.

Referindu-se la cititoarele de carduri de sănătate, care vor fi obligatorii de la 1 mai, managerul IOB a subliniat că deja unitatea medicală a achiziţionat 30 de astfel de aparate şi că vor mai fi cumpărate  alte 30.

Dan Straja a arătat că, anul trecut au fost renovate două blocuri operatorii, a câte 3 săli de operaţie fiecare, dar şi blocul operator 3, cu două săli renovate.

“În plus menţionăm prezenţa blocului operator al chirurgiei toracice complet separat, alcătuit din 2 săli de operaţie, compartimentul de sterilizare al întregului institut, absolut nou, alcătuit din 2 autoclave de mare capacitate, sterilizare cu plasmă, pupinele de capacitate mare, maşini de spălat instrumentar şi cărucioare de transport, maşini de împachetat material moale pentru sălile de operaţii şi solide de pansamente, terminarea renovării secţiei ATI, dar şi finalizarea renovării părţii hoteliere a IOB în proporţie de 80%”, a mai precizat reprezentantul IOB.

Managerul instituţiei a făcut referire şi la necesităţile de personal anul trecut a fost angajat personal în sectoarele deficitare: medici, asistente, îngrijitoare, psihologi, personal IT şi administrativ, iar anul acesta după semnarea Contractului Cadru se va organiza un nou concurs pentru 21 de locuri .

Cornelia Stanciu


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here