Acasă Uncategorized Pakistanul condamnă agresiunea Indiei în Kashmir- Comunicat de presă

Pakistanul condamnă agresiunea Indiei în Kashmir- Comunicat de presă

189
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Image result for india kashmir pakistan

Conform unui Comunicat transmis de Ambasada Pakistanului la București, în data de 12 august, Pakistanul condamnă și respinge cu fermitate acțiunile ilegale întreprinse de India la 05 august, întrucât acestea reprezintă o încălcare accentuată a rezoluțiilor Consiliului de securitate al ONU, precum și a dreptului internațional, transmite Ambasada Pakistanului într-un Comunicat remis astazi la redacția Jurnalului Bucureștiului.

În calitate de parte a acestei dispute internaționale, Pakistanul va exercita toate opțiunile posibile pentru a contracara măsurile ilegale întreprinse de India, se spune în comunicat. Comitetul de securitate națională din Pakistan a discutat deja despre situația apărută în urma acțiunilor unilaterale și ilegale ale guvernului indian; precum și despre situația din Jammu și Kashmir și de-a lungul LOC. Comitetul a decis să întreprindă următoarele acțiuni, specifică comunicatul:

-Retrogradarea relațiilor diplomatice cu India

-Suspendarea comerțului bilateral cu India

-Revizuirea acordurilor bilaterale

-Probleme ce trebuiesemnalate Organizației Națiunilor Unite, inclusiv Consiliului de securitate

-Ziua Independenței 14 august din acest an să fie observată în solidatitate cu cuarjul celor din Kashmir și lupta lor pentru dreptul lor de autodeterminare. 15 august să fie cunoscută drept Ziua Neagră.

Ca parte a acțiunilor noastre diplomatice, transmite mai departe Ambasada Pakistanului, premierul a luat deja legătura cu prim-miniștrii din UK, Malaezia, precum și cu președintele turc; Prințul Coroanei Saudite; Emiratele Arabe Unite, regele Bahrainului și emirul Qatarului. Ministrul de externe al Pakistanului a scris, de asemenea, secretarului general al ONU, precum și președinților Adunării Generale a ONU și Consiliului de Securitate al ONU, precum și Înaltului Comisar al ONU pentru drepturile omului. El a contractat, de asemenea, Înaltul Reprezentant al UE și secretarul general OIC, în timp ce a participat la sesiunea de urgență a grupului de contact OIC legat de Jammu și Kașmir. Ministrul de externe a vizitat China, unde s-a întâlnit cu omologul său chinez.

Eforturile menționate mai sus în promovarea cauzei Kashmirului de către Pakistan, vor continua. Pakistanul își afirmă, se mai spune în comunicat, angajamentul față de cauza Kashmirului ca și sprijinul său politic, diplomatic și moral acordat oamenilor din teritoriile ocupate Jammu și Kashmir, pentru realizarea dreptului lor inalienabil la autodeterminare.

Pakistanul respinge afirmațiile indiene care s-au servit de „intelligence inputs” la referitoare la iminente atacuri „teroriste” din IOK, ca o justificare a noilor implementări. Acesta este un plan familiar cunoscut de către stat, împotriva poporului din Kashmir. Atenționăm din nou comunitatea internațională împotriva oricăror operațiuni false, urmează comunicatul.

Prin urmare, comunitatea mondială ar trebui să ia în considerare în mod serios situația volatilă din IOK, precum și evoluția evenimentelor menționate mai sus, menite să afecteze în mod negativ modelul demografic al teritoriului ocupat. De asemenea, ar trebui să ia măsuri urgente menite să descurajeze India de a lua măsuri unilaterale și iresponsabile și să o îndemne, de asemenea, la anularea acțiunilor de sus, încheie comunicatul.

București, 14 august 2019

 


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here